Известие

Collapse
No announcement yet.

Спукана предна гума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спукана предна гума

Здравейте!
    Миналата седмица спуках предната дясна гума. Гумата е безкамерна (без вътрешна гума). Залепиха я и я сложих на мястото си. Сега някои ме съветват да преместя предните отзад, че било опасно да не се спука същата при по-висока скорост, други ми казват, че щом е без вътрешна - няма проблем. И от професионални шофьори, чувам различни мнения.
    Вие как мислите?
    Благодаря ви.

Нищо и няма, карай си така!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Най-добре е да я сложиш на мястото на резервната - и да купиш нова. Знам, че е по-скъпо решение, но от гуми и спирачки не се пести- имам горчив опит от подобни икономии. Иначе наистина ако колата ти е с предно предаване по-добре рисковата гума да е отзад, но ако се спука при висока скорост и отпред, и отзад да е, ефектът все ще е пагубен.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
        Най-добре е да я сложиш на мястото на резервната - и да купиш нова. Знам, че е по-скъпо решение, но от гуми и спирачки не се пести- имам горчив опит от подобни икономии. Иначе наистина ако колата ти е с предно предаване по-добре рисковата гума да е отзад, но ако се спука при висока скорост и отпред, и отзад да е, ефектът все ще е пагубен.
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ако си я спукал на борда и са я вулканизирали-слагай я отзад, ако е нормално спукване-няма проблем да е отпред.
          Lancia Dedra 1.8 i.e.

Comment

Никой не пита къде е спукал гумата този колега
            Ако е имало пирон в шарката ще може да си кара спокойно след залепването
            Ако пък е бил скъсал борда отстрани, то нямаше да могат да я вулканизират
            Преди време много използваха така наречените "червеи". Спукваш гума, оня я сваля, пъха каучуковият конец (червея), завърта, тегли и си готов. Това беше малко тъпо, защото ако не направи възел отвътре, може и да изскочи този "канап" и пак наново. Сега вече слагат много по-качествени материали, които се лепят и няма проблем да си караш колата

п.с. Ако някой ще хвърля спукани гуми, аз ще ги взема
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155

п.с. Ако някой ще хвърля спукани гуми, аз ще ги взема
              Аз имам една в багажника - чисто нова Pirelli на 1500 км.

Прибрах я заради застрахователите и още не съм я изхвърлил.
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 99

Comment

Жалко че не са две, пък нека са и спукани няма да ги откажа
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

Working...
                X