Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Извинявам се за офф-топика, но искам да попитам, дебитомера какво точно мери - дебита или масата на преминаващия/засмукания въздух?
    Въпросът ми се отнася за стандартните дебитомери, с които са оборудвани нашите коли...
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Дебитомер

ОФФФ....

Не съм много сигурен има таблици някъде из нета но при плътност на въздуха ~1 кг/м3 е едно и също ( при 20 0С)

п.с маса за единица време и дебит
      Плътността зависи и от надморската височина не само от температурата
      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

При 155 мери м3/сек

При по новите дебитомери има два модела едните мерят маса а другите мерят поток
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
          При 155 мери м3/сек

При по новите дебитомери има два модела едните мерят маса а другите мерят поток
          хм.. те точно това май не е много добре... (за старите дебитомери)
          При това положение, няма ли опасност при определени условия да се получи бедна смес - недостатъчно гориво за количеството въздух вкарано в цилиндъра?! Визирам случая зима/лято. Зимата въздуха е по-плътен и за 1'ца обем има повече кислород, а лятото е обратното... или с др. думи - в случая нямаме коректно дозиране на горивото.
          В разрив с тези теоретични разсъждения пък на практика ми се струва, че през зимата колата ми има повече мощ...
          Право ли казвам или криво?!
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

по повод на по-горното ми изказване...
            Нещо ми щракна и реших да се разровя в мануала, който имам за 155'ците. Тук за air flow meter'a пише:
            "This air-flow meter measures directly the mass of air and not the volume"
            за справка - стр. 04-17.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
              по повод на по-горното ми изказване...
              Нещо ми щракна и реших да се разровя в мануала, който имам за 155'ците. Тук за air flow meter'a пише:
              "This air-flow meter measures directly the mass of air and not the volume"
              за справка - стр. 04-17.
              Кубически метра в секунда какво е според теб

Относно зима/лято - ми да нормално е както знаеш и колата ти харчи повече зимата защото има повече кислород във въздуха самоче забравяш че освен дебитомера имаш ламбда сонда която се грижи сместта да не е нито бедна нито богата Въпреки това има модели при които няма ламбда контрол там проблема е решен с по-високи процентни корекции от температурния на входящия въздух и съответно повече резерви в сместта
              sigpic
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Кубически метра в секунда е дебит (volume за time). Масата се мери в килограми.
                Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Първоначално публикувано от yovi
                  Кубически метра в секунда е дебит (volume за time). Масата се мери в килограми.
                  Точно така колега и незнам защо в книжката пише масс може би нещо с превода?

Аз съм напълно убеден защото всички Екзаминери в софия на 155 показват м3/сек
                  sigpic

Comment

При ПХ /стабилни обороти 900/ на куплунга на дебитомера напрежението трябва да е в границата 0,9 - 0,95 V. Това го знам за Т 2,0l 8V.
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Можеш да го почисти6 - погледни този саит

http://www.alfa156.net/tech/MAFguide/

Comment

Working...
                      X