Известие

Collapse
No announcement yet.

Спортен филтър - ефекта :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спортен филтър - ефекта :)

Та значи след като сложих филтъра КиН -риплейсмънт не бях излизъл извън София и си мислех че освен звука друг ефект няма. Да обаче на магистралата установих друго - при висока скорост набира много по-бързо.
    Та значи ситуацията е следната - вчера на връщане от Свищое с 4 човека, 20 буркана. 4 бутилки и 4 сака - абе натоварен от всякъде (нямаше място в багажника и чанти в краката на пасажерите.
    Да обаче на магистралата стрелката на километража с лекота достигаше 200-210 - на три пъти минавах 200 километра и много дълго карах с 180-190 (бензина го заредих от но-нейм бензиностанция в Свищов 98 за цвна 1.72 ) Като направя сравнение с предните пъти с обикновен филтър съум стигал тези скорости и то с двама човека доста по бавно-вчера направо летеше- не зависимо от това че беше така натоварена - 160 - натискам педала и набира без грижи до 200 - та явно има ефект от този филтър. Вчера не ме мина нито една кола на магистралата - ебаси фурията направо не очаквах
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Ми то това е ефекта на високите обороти и по-малко в ниските аз моя на дълъг път още не съм го изпробвал/риплейсмънта/ но конуса го карах един-два пъти и колата направо летеше ма грееше
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Сега като написах това осъзнах че малко съм направил глупост - щото сега се сетих че зимните ми гуми са с индекс Т - 190 км/ч и е било опасно. Но направо не се усещаше колата беше толкова стабилна и не трепваше -никакви вибрации асолютно спокойно движение с готения звук на филтъра. Предния път като святках на магистралата бях с летните - ама те са с индекс V-240km/ч и са с по малък диаметър от сегашните зимни.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Ех Васка не можах да я пробвам твойта красавица че бързах, но следващия път може и да се дръпнем, ей тъй просто да видя с колко ще загубя, пък и за кефа.
        А оня помияр със Сеат-а още ми лази по.......ма аз у събота съм на Своге
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
          Ех Васка не можах да я пробвам твойта красавица че бързах, но следващия път може и да се дръпнем, ей тъй просто да видя с колко ще загубя, пък и за кефа.
          А оня помияр със Сеат-а още ми лази по.......ма аз у събота съм на Своге
          Абе аз трябваше да му кажа че имам в мен 50 лева и да се пробваме Тоя Сеат 16 клапанов Толедо ли е с големия багажник - с колко те би като се пуска с твоята. Ако беше Ибиса да не се закачам ама на тези не знам как вървят. Я кажи знаеш ли точно модела и колко ти взе срещу Алфа 146 1.4 ТС.

Офф- вместо на лично съм го пуснал къто съобщение - може да го изтриете

Comment

Спортен филтър

Откъде мога да си купя такова нещо и дали става като за моята кола?
            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

А бе с доста ме опердаши /поне с 3-4 дължини/ ма и разстоянието не беше точно 400м. засякохме го приблизително /с километражите на колите предварително го замерихме/. Мизерника твърди че е 1.8 16V , но от колеги чух че е 2.0 16V, в четвъртък съм на работа и ще му искам талона!

Тя дано стане работата на Своге - > ще му затворя голямата уста за винаги, па тогава може и да му изпием месечната заплата!
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

Re: Спортен филтър

Първоначално публикувано от Hrabri
                Откъде мога да си купя такова нещо и дали става като за моята кола?
                Да става за твоята кола и риплейсмънта ако не се лъжа е със същия размер за 1.4, 1.6, 1.8 и 2.0 ТС. Филтъра на К&N го има в Импас 56 на етикета на кутията ми пише 126,65 лева - аз го взех от Колегата Шокс.

Comment

Спортен филтър

Няма и ли някаква пласт маса за смяна или израза не го разбирам?

Comment

На вид си е почти като обикновен филтър, но се пере и после се намаслява, за тва е риплейсмънт!
                    Това не е конус!
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

Спортен филтър

10х

Comment

Ето тук малко повече:
                        http://www.knfilters.com
                        Mitsubishi Outlander
                        Mitsubishi Space Star
                        Daihatsu Terios

Comment

Бат Вас става ли за 155 ца 2,0л 8V ???
                          Че да тунинговаме малко самолета да може да стигне Су 27

"В небе над нами пролетел самолет" - вспомнил я, когда услышал ушераздирающий гул. Посмотрел в небо. Пусто. Оглянулся и увидел мчащуюся под 150, не меньше, Alfa 155. Своей "квадратной" аэродинамикой автомобиль буквально сотрясал воздушные массы. Выглядит машина очень агрессивно и в статике, а на хорошей скорости превращается в некое подобие Cу-27.
                          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Но целият кит е към 200лв за 155 8V, само филтъра - 120.
                            Alfa Romeo 155 1.8TS
                            Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE

Но целият кит е към 200лв за 155 8V, само филтъра - 120.
                              тоз филтър ще да дойде малък за 2000. вземи си големия конус.
                              Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Working...
                              X