Известие

Collapse
No announcement yet.

Оста на турбината - 2.4 жтд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оста на турбината - 2.4 жтд

Мод едит: Преместен офтопик от тази тема

Това е първото, което се чупи в една турбина и ще немариш много трудно. А щом оста ти е счупена, нямаш ли поражения и по корпуса на турбината?
    Втулките сам ли ще си ги правиш? Кой ще ти я балансира статично и динамично?
    Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:01.
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

И аз мисля, че не е баш плъг+плей работата. Мисли за турбина 2-ра ръка, дори и да не е мн читава, ако е със здрава ос, ше ти свърши повече работа
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Значи какво се получи днес-оста НЕ е счупена.Само лопатките са износени доста.Утре ще ходя на майстор да види дали оста няма дисбаланс,просто в един сервиз са ме излъгали,че оста ми е счупена,пълен смех.По корпуса няма никакви наранявания,тя колата си работеше до последно,просто стържеше.Дано няма наранявания по оста.
      Колкото до сглобяването,то е ясно,че си трябва сервиз за турбо,но ето че понякога и те не знаят какво приказват.
      Търся вече и лопатки топли и студени.
      Last edited by vikoalfa; d.m.y г., 00:26.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
      Alfa Romeo 33

Comment

То и от наранявания по корпуса също би трябвало да се притесняваш... като гледам какво е ставало с лопатките на копресорната и горещата част..
        _______
        146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
          Значи какво се получи днес-оста НЕ е счупена.Само лопатките са износени доста.Утре ще ходя на майстор да види дали оста няма дисбаланс,просто в един сервиз са ме излъгали,че оста ми е счупена,пълен смех.По корпуса няма никакви наранявания,тя колата си работеше до последно,просто стържеше.Дано няма наранявания по оста.
          Колкото до сглобяването,то е ясно,че си трябва сервиз за турбо,но ето че понякога и те не знаят какво приказват.
          Мой колега има цяла турбина на части и то здрава,само дето и е счупена студената част,и то от глупост.ако те интересува,кажи цена и да го попитам тогава(подготвен).
          За предпочитане на лични.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
            Мой колега има цяла турбина на части и то здрава,само дето и е счупена студената част,и то от глупост.ако те интересува,кажи цена и да го попитам тогава(подготвен).
            За предпочитане на лични.
            Имаш ЛС.

trustworthy,какво имаш предвид под наранявания по корпуса,гледахме не видяхме такива,много странно наистина тия лопатки що са така,като наранявания по другите части няма и драскотина по алуминия(май) корпус на студената част.
            Alfa Romeo 33

Comment

Имаш ЛС.

trustworthy,какво имаш предвид под наранявания по корпуса,гледахме не видяхме такива,много странно наистина тия лопатки що са така,като наранявания по другите части няма и драскотина по алуминия(май) корпус на студената част.
              Ами явно се е играло 'спорт тото' с парченца от лопатките и на двете колела. Това няма ка да стане без да е имало удари в корпуса. Щом е стъргала, значи някъде се е трило все пак . Ако е стъргала достатъчно дълго...
              Освен луфтът в оста да се е появил рязко и лопатките да са се счупили отведнъж, без да са се трили много-много в корпуса, ама нещо не ми изглежда вероятно...знам ли.
              Така или иначе, като я дадеш да ти я сглобят и стендоват, ще си проличи ще я бъде ли или не
              Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:44.
              _______
              146 JTD - ex

Comment

Имаш ЛС.

Лопатките колега, са износени, защото са от доста по-мек метал, отколкото е корпуса. За оста, която търсиш, дано намериш, че мойта турбина беше на абсолютно същия хал, но на няколко места казаха, че резервни части за тези турбини няма. Някой от колегите казаха, че някъде по Ботевградско имало фирма, която ги рециклира, но аз лично не съм много сигурен. Дадоха ми идея да си купя втора употреба турбина от 140к.с.,след това рецайкъл, който в зависимост от степента на износване струва 300-700лв. и с малки преправяния се качва такава турбинка. Аз лично понеже нямах нито време, нито нерви за посочените варианти се принудих да си купя новичка. Успех при ремонта.!!!!
                "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                  Лопатките колега, са износени, защото са от доста по-мек метал, отколкото е корпуса. За оста, която търсиш, дано намериш, че мойта турбина беше на абсолютно същия хал, но на няколко места казаха, че резервни части за тези турбини няма. Някой от колегите казаха, че някъде по Ботевградско имало фирма, която ги рециклира, но аз лично не съм много сигурен. Дадоха ми идея да си купя втора употреба турбина от 140к.с.,след това рецайкъл, който в зависимост от степента на износване струва 300-700лв. и с малки преправяния се качва такава турбинка. Аз лично понеже нямах нито време, нито нерви за посочените варианти се принудих да си купя новичка. Успех при ремонта.!!!!
                  Според мен лопатките ти са износени, защото кутията на въздушния ти филтър не е добре уплътнена. Имал съм доста такива случаи. Лопатките се износват от песачинките, които влизат в турбината.
                  sigpic
                  Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                  Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
                    Според мен лопатките ти са износени, защото кутията на въздушния ти филтър не е добре уплътнена. Имал съм доста такива случаи. Лопатките се износват от песачинките, които влизат в турбината.
                    А би ли обяснил колега, дали от песъчинките се е получил и луфта в оста??? Само да отбележа, че на места песъчинките ще трябва да са били доста едри , ако се съди по снимките, които е постнал колегата.
                    Last edited by souze; d.m.y г., 18:06.
                    "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Само един жокер за тези които явно не са на ясно оста на турбината върви заедно с едната перка
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Само един жокер за тези които явно не са на ясно оста на турбината върви заедно с едната перка
                        А още един жокер-коя е?Иначе разбрах,че направо с двете е комплект,ама вече няма значение.Ясно,то се видя,че с нова(втора ръка) турбина само ще стане.

Да питам и друго,кои турбини като модел на Гарет стават за моята тоалетна 2.4 ЖТД 136кс.
                        Моля ви,ако някой знае да ми каже...
                        ГТ2256в , ГТ2052в и ... кои други

Днес стана много странна случка звъня по обява-
                        Ало и така нататък....турбо за Алфа 2.4 жтд 140кс 800лв
                        викам ДОБРЕ,но в един каталог за БМВ530д дават едни и същи турбини с 140кс Алфа жтд-то и питам,а за БМВ 530д -500лв....
                        Тогава мамати де.а каква е разликата,като в каталога на Гарет пише,че са едни и същи...
                        Вече почвам да си търся турбо за БМВ.Та за това питам да знам,дали ме правят на маймуна или просто съм си маймуна
                        Last edited by vikoalfa; d.m.y г., 23:09.
                        Alfa Romeo 33

Comment

Е никой ли незнае...съмнявам се.
                          Добре,който знае ама си пази хляба,нека ми пише,че знае и да дойда да му дам пари и да ми каже.
                          Alfa Romeo 33

Comment

Колата вече е в движение.Мерси на отзовалите се и тук,и на ЛС.
                            Alfa Romeo 33

Comment

Working...
                            X