Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ламбда сонда

Какви поражения върху двигателя може да нанесе тази сонда,ако не се смени?

И колата е? А двигателя е?
    А защо питаш? Ще се отрази на разхода и ще нанесе поражения на твоя джоб.
    Дали си струва за +/-150лв да се правят тънки сметки?
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Да не гвовриме че може да изпадне в такова забвение,че да строши мотора
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Грешна смес, висок разход, нестабилна работа на мотора, нахлуване на бензин към маслото и влошаване качеството му, отмиване на масления филм от стените на цилиндъра, сухо триене, образуване на нагар по буталата и изпускателната система, значително съкращаване живота на катализатора, значително опразване на твоя джоб...

Сигурно има и още неща.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Грешна смес, висок разход, нестабилна работа на мотора, нахлуване на бензин към маслото и влошаване качеството му, отмиване на масления филм от стените на цилиндъра, сухо триене, образуване на нагар по буталата и изпускателната система, значително съкращаване живота на катализатора, значително опразване на твоя джоб...

Сигурно има и още неща.
          Би ли ми обяснил как ще влезне масло в бензина, че не ми става ясно?
          Исках да кажа бензин в маслото - извинявам се
          Last edited by Stranger65; d.m.y г., 16:36. Основание: доп

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            Винаги имаш преминаване на изгорели или неизгорелигазове към картера. Има как. При мен като не работеше сондата маслото ми миришеше адски на бензин. След това всичко се оправи. Не че изхождам от случая при мен, а просто си е така.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Винаги имаш преминаване на изгорели или неизгорелигазове към картера. Има как. При мен като не работеше сондата маслото ми миришеше адски на бензин. След това всичко се оправи. Не че изхождам от случая при мен, а просто си е така.
              Да ти влезне масло в бензина може да стане само през сегментите ... или гарнитурата ... при изправни клапани

Comment

Обяснявал съм ти го много пъти,ама не схващаш или просто се заяждаш навсякъде!Бензина в маслото влиза не от сегменти-най-разпространената простотия,а само от преобогатена смес.прочети си книжките и ще видиш от какво се получава.Сери на воля по другите раздели,ако те търпят колегите,но не и в подопечните ми!Оем каза нещата правилно и Точка!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Обяснявал съм ти го много пъти,ама не схващаш или просто се заяждаш навсякъде!Бензина в маслото влиза не от сегменти-най-разпространената простотия,а само от преобогатена смес.прочети си книжките и ще видиш от какво се получава.Сери на воля по другите раздели,ако те търпят колегите,но не и в подопечните ми!Оем каза нещата правилно и Точка!
                  Е добре де, сместа е богата и влиза в цилиндъра. Клапаните се затварят и какво става? Посочи ми пътя на бензина до маслото

Comment

Е добре де, сместа е богата и влиза в цилиндъра. Клапаните се затварят и какво става? Посочи ми пътя на бензина до маслото
                    През сегментите,които дестват като помпен елемент,ама това го знаеме само техникумите по двигатели и инженерите завършили първо тия техникуми.Слушащите ги също.
                    Престани с простотиите и се вържи:у колективо!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      През сегментите,които дестват като помпен елемент,ама това го знаеме само техникумите по двигатели и инженерите завършили първо тия техникуми.Слушащите ги също.
                      Престани с простотиите и се вържи:у колективо!
                      Е и аз това казвам, ама тука се пише през дебитомери, пари се връщат обратно , през не знам какво си още. Е та затова ме фаща вече яд. Какви пари какви пет лева - пари върнат ли се обратно има или гърмене а и колко трябва да са тия пари за да набензинят маслото??? И ебати пътя трябва да минат!!! И ако говорим за простотия, то не я търси при мен. Не съм тук да се заяждам, но вече ти направих един път забележка за държането ти към мен и то когато се опитвах да ти помогна с газовата уредба. Тук има само един дето не го понасям и всеки знае защо - мразя мошенниците и лъжците дето се пишат приятели
                      Last edited by Stranger65; d.m.y г., 10:11. Основание: доп

Comment

Е и аз това казвам, ама тука се пише през дебитомери, пари се връщат обратно , през не знам какво си още. Е та затова ме фаща вече яд. Какви пари какви пет лева - пари върнат ли се обратно има или гърмене а и колко трябва да са тия пари за да набензинят маслото??? И ебати пътя трябва да минат!!! И ако говорим за простотия, то не я търси при мен. Не съм тук да се заяждам, но вече ти направих един път забележка за държането ти към мен и то когато се опитвах да ти помогна с газовата уредба. Тук има само един дето не го понасям и всеки знае защо - мразя мошенниците и лъжците дето се пишат приятели
                        Нищо не казваш пак не ти стана ясно!
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                          Нищо не казваш пак не ти стана ясно!
                          Добре, обясни ми ти, моля от къде влиза бензин в маслото?

Comment

Може ли аз...
                            За 165749346 път - през сегментите.
                            Това, че нямаш практически опит ( струва ми се и много повърхностна теоритична подготовка ) с ремонт и диагностика на ДВГ те кара да задаваш глупави въпроси.
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                              Може ли аз...
                              За 165749346 път - през сегментите.
                              Това, че нямаш практически опит ( струва ми се и много повърхностна теоритична подготовка ) с ремонт и диагностика на ДВГ те кара да задаваш глупави въпроси.
                              Не ме разбра - имаше една тема в 33 за бензин в маслото. Там се писа, че влиза отвсякъде, само не и през сегментите. То бяха изпарения, то бяха дебитомери, то какво ли не беше. Даже и ми се караха. А това тук беше един вид - вие на луд ли ме правите???
                              Last edited by Stranger65; d.m.y г., 19:36. Основание: уточн

Comment

Working...
                              X