Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъсани гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
    Е то в градски условия няма как да не въртиш на място като паркираш. Ми не знам може и аутодатата да е доста объркана, но там наистина болшинството "стандартни" автомобили са затворени - опели, фаувета, мерцедеси. Сега ше ходя и ще зяпам в монитора упорито
    Какво значи за теб затворено? Точно в Аутодата си ги дават отворени. Незнам как се бъркаш, но щом се бъркаш на тези коли трябва да си мислиш, че и твоята е затворена.

Тое-in (N-Negative) означава отрицателна/негативна сходимост. Демек с "-". Те ти го пишат с "+" но ти поясняват, че това е Негативен Тое.

Негативен - отворено
    Позитивен - затворено
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

На друг колега със 166 от форума също е оставена на + (темата 'Износва гуми'). Не знам дали базите данни на стендовете са грешни или Аутодата.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аутодата, че е грешна специално със сходимоста е грешна. Аз мойта си я правих по книжката на колата. Но че трябва да е отворена спор не трябва да има. Не може да е затворена предницата. Незнам в книжката на 166 какво пише, но би трябвало да е отворена. Предница никога не се прави затворена. Освен при рали автомобилите тази настройка се ползва на някои терено с много завой. Където е нужно агресивно управление и много бързо преминаване от една посока към друга. При позитивен тое (затворена предница) общо взето колата е нестабилна при ускорение, но много по диркетна в управлението. Много по рязко завива, с по-голям ъгъл на завой и с малко движение на волана изпълнява по-големи ъгли на завиване.

При негативен тое е обраното. Много лесно управление. Волана се връща сам от завой към центъра. Стабилна работа при ускорение. И като цяло стабилна предница.

И всяка настройка в крайна сметка зависи от теглото на автомобила и от способноста на очаването на да се разпъва и свива.

По принцип не би трябвало да яде гуми нито при отворена нито при затворена предница когато се прави в норми. Гумите се ядат при вече надвишаване на нормите.

При 166 обаче понеже е много тежка кола, ако се прави затваряне на предницата не трябва да е с много. Защото имаме дипълнително затваряне от окачването в движение. Имаме меки тампони които поддават все пак.

Comment

Та все още чакаме някой с оригинални данни за 166.
          Last edited by didod; d.m.y г., 17:16.
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            За книжката - най-вярното е там.
            Явно сходимостта зависи от това дали е двигателен мост, дали е 'Макферсон' или на 2 носача, дали има хидравлика и т.н. М/у другото почти всички автомобили със задно имат положителна сходимост. Не бива да се обобщава по такъв начин. И по мое мнение 'връщането' на волана се влияе много повече от надлъжния наклон.
            Та все още чакаме някой с оригинални данни за 166.
            За задно и за 4x4 не говорим

И замисли се. Колелото като се върти не обикаля ли една парабола? Замисли се когато е отворена какво става и когато е затворена и ще си отговориш защо при отворена предница колелета се връщат сами а при затворена трябва да им помагаш с волана.

Оффф много ми е трудно обяснението с 2, 3 изречение. Нямам време да пиша. Ако не можеш да си обясниш върви експериментирай.

Comment

.
              Last edited by didod; d.m.y г., 17:16. Основание: ..
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Добре.

Comment

Такаа, Аутодатата се оказа напълно точна в моя случай. Днеска бях в един голям и доста реномиран център и за да не възникват такива безмислени спорове да кажа какво каза човека, който изглежда доста в час - едни коли са отворени, други затворени, няма общо правило .
                  Иначе конкретно в моя случай се оказа, че е доста отворен така наречения камбър, демек разкрачена е, освен, че сходимоста ми е положително настроена. При нормални (за камбъра говорим) -0.18', при мен едното е -1.14, другото -1.44 . Амортисьорите са екстра, качихме я на тресачката, така, че остава нещо разбито. Утре ще се преглежда да видим какво ще излезе. Имаше предположения за горни носачи, тампони на макферсън и други разни. Да видим каква ще е иненадата
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Според мен няма разбито. И окачването не е Макферсън.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Според мен няма разбито. И окачването не е Макферсън.
                      Абе може и да не съм разбрал за макферсъна, че толко ми е акъла и на мене . Ставаше въпрос за някакъв тампон на амортисьора. Е от какво може да се е разкрачила така сериозно, според теб естествено
                      166, 2.4 JTD'00

Comment

От старост например. Омекнали пружини.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

От старост например. Омекнали пружини.
                          Е то мойта се води сравнително висока в сравнение с повечето 166-ци, те съвсем клекналите трябва гумите да са им като крила на МИГ . Ще видим след основния преглед
                          166, 2.4 JTD'00

Comment

Ето ви още едно листче за размисъл,дали всичко е наред.
                            Ще пусна съсщата снимка и в раздела на 166.Там имаше подобна тема

Click image for larger version

Name:	Scan1000.jpg
Views:	1
Size:	89.0 Килобайта
ID:	2270866
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Отзад защо не са я направили?
                              И като гледам страничния наклон отпред е еднакъв с този на колегата - около градус и малко.
                              Last edited by didod; d.m.y г., 19:12.
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Отзад защо не са я направили?
                                И като гледам страничния наклон отпред е еднакъв с този на колегата - около градус и малко.
                                Отзад не са защото аз не съм им казал

За градуса какво искаш да кажеш?Добре или много зле?
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X