Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И старата и новата със сигурност може да прави адаптация.
    Пробвано многократно от мен на различни автомобили с това управление, включително и на Алфа 156 2.0 Т.С.
    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от muchev Покажи съобщение
      Точно за старата и новата Адия имах в предвид. Старата със сигурност не може да прави адаптация, бутона е активен, след това изписва , че адптацията е завършила, но всъщност нищо не прави
      При ATS 900 вече всичко си е наред.
      Благодаря на всички колеги които ми отговориха.

Оем някакви предположения защо при мен не тръгва фиатекускан?
      Мисля, че бъркаш нещо. Програмата работи перфектно. Няма логика да можеш да пускаш някои неща, а други не. Виж има две версии на М1.5.5 Пробвай с другата.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Налична е вече версия 2.2

Новости

- Delphi/Marelli Body Computer (Punto MK2)
        - Marelli Instrument Panel (Punto MK2)
        - Visteon Instrument Panel (Stilo)
        - Delphi Electric Steering (non-CAN, Ypsilon, Panda)
        - Bosch ME3.1 EOBD (2.0, 2.4, 3.0 V6)
        - Valeo parking control
        - TRW MY 03 Airbag (CAN)
        - Support for the new Fiat Bravo 2007
        - Service Interval Reset for Alfa 159/Brera, Fiat Bravo/Croma/Linea, Lancia Delta
        - Injector coding for JTD engines.

Интересна нова функция за безплатната версия - имате възможност да правите тестови връзки към произволно ЕКУ, без да сте закачени към него или да имате нужда от кабел. ( симулационен режим)
        По този начин можете да видите какво се поддържа от програмата.
        Last edited by pr_00f; d.m.y г., 22:54.
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
          Налична е вече версия 2.2

Новости

- Delphi/Marelli Body Computer (Punto MK2)
          - Marelli Instrument Panel (Punto MK2)
          - Visteon Instrument Panel (Stilo)
          - Delphi Electric Steering (non-CAN, Ypsilon, Panda)
          - Bosch ME3.1 EOBD (2.0, 2.4, 3.0 V6)
          - Valeo parking control
          - TRW MY 03 Airbag (CAN)
          - Support for the new Fiat Bravo 2007
          - Service Interval Reset for Alfa 159/Brera, Fiat Bravo/Croma/Linea, Lancia Delta
          - Injector coding for JTD engines.

Интересна нова функция за безплатната версия - имате възможност да правите тестови връзки към произволно ЕКУ, без да сте закачени към него или да имате нужда от кабел. ( симулационен режим)
          По този начин можете да видите какво се поддържа от програмата.
          Де е тая нова функция?

Comment

Избираш ЕКУ-то което ти трябва и Ctrl+F10.
            При версия 2.1 даваше винаги че има грешки записани в ЕКУ-то след като се закачиш в този режим и даже можеше да се "трият"
            Не знам дали сега е така утре ще тествам.

ЗА CAN нещата - трябва да си избереш от настройките че ползваш ЕЛМ.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Да. Имаго това. Просто никъде не пише как става

Comment

Пише го във форума на ФЕС.
                Иначе във версия 2.1 беше налично само ако ползваш платената версия, но така определено е по-добре.

Comment

Може да е малко извън темата, ама не е ли редно някой модератор да оправи заглавието, защото така е чисто и просто груба и подвеждащо потребителите реклама на продукта, тъй като въпросния софтуер не е безплатен?
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:38.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Става ли да се прави адаптация с фри-версийката, че нещо на мен не ми дава? На 20та минута ми каза че ще се затвори програмата, щото била "фри", та какво следва сега, пак се закачих ама нямаше време да чакам пак 20мин.
                    пп Има ли проблем ако колата ми стои на контакт доста време? Да изпуши някоя бубина да речем?
                    Last edited by mirchozo; d.m.y г., 18:26.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      Става ли да се прави адаптация с фри-версийката, че нещо на мен не ми дава? На 20та минута ми каза че ще се затвори програмата, щото била "фри", та какво следва сега, пак се закачих ама нямаше време да чакам пак 20мин.
                      пп Има ли проблем ако колата ми стои на контакт доста време? Да изпуши някоя бубина да речем?
                      Поразрови в нета. Версията 2.1 я има и "безплатно".....
                      Alfa Romeo 1.8 TS `98
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                        Поразрови в нета. Версията 2.1 я има и "безплатно".....
                        Абе то вече излезе версия 2.2, аз пробвах с нея и не стана. Предполагам че 2.1 и тя няма да я има, или се бъркам. Не говорим за чистене на грешки, а за адаптация(мисля че беше в най-дясната графа като се стартира програмката)
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Абе то вече излезе версия 2.2, аз пробвах с нея и не стана. Предполагам че 2.1 и тя няма да я има, или се бъркам. Не говорим за чистене на грешки, а за адаптация(мисля че беше в най-дясната графа като се стартира програмката)
                          Знам , че излезе 2.2.1 но за нея ще трябва да почакаш още малко...
                          За 2.1 ти говоря. Разликите със следващата версия са почти никакви.

ПП Излязла е вече...
                          Last edited by svetlastf; d.m.y г., 18:08.
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

• Колеги,

как си разбрахте версията на ЕКУ-то?
                            Attached Files
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• твоето е М.1.5.5
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Имам питане. Инсталирах ,регистрирах и подкарах версия 2.1 ,но нищо не става .
                                На PIC1 съм снимал какво връзвам . На PIC2 какво ми изписва ,след няколкосекундно търсене .Снимал съм и какви настройки съм направил на програмата, както на четвъртата снимка съм снимал как съм направил дивайс меажера. Къде греша и как да го оправя ?
                                Attached Files
                                Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 13:59.

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X