Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръжда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръжда

Здравейте, алфисти!
    Имам няколко малки петънца ръжда на ръба на калника.
    Според вас, какво да използвам за да ги махна, за да не станат по-големи?
    Дайте мнения. Благодаря ви!

Финна шкурка. Или на мини дрелка / като за пробиеване отвори на печ.платка с малко шмиргелче - около 4-5 мм диаметър. После цинков спрей шлайф и пръскане.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Лека ръждичка

Ако не са дълбоки - шлайфпаста от първата бензиностанция натрита с вълнен парцал и после "спрей лак" ама без да пръскаш директно ами с дунапренче нанесено
      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

точно на такова място и аз имам едно петънце... Е, не е ръждиво (заради поцинкования слой вероятно), но боята е паднала/олющила.
        Но въпроса ми е малко по-различен... Преди седмица си сложих нови летно гуми 195/50/15. Предишните бяха 185/55/15. Проблема е, че като минавам с по-висока скорост през хлътнали участъчи от пътя и с малко повече багаж, задния калник допираше гумата. Сега, с по-широките гуми ефекта(дефекта) е още по-осезателен. Говорих с "гумаджиите" и те ми препоръчаха да подгъна навътре реборда на задните калници. Малко не ми хареса идята, защото се опасявам, че при това подгъване, цинковото покритие на ламарината ще се наруши и калника ще започне да гние. Ако все пак направя процедурата с огъването, цинковия спрей, споменат от колегата ще свършили достатъчно надеждна работа?
        Ако има и по-добро решение - моля, споделете го!
        Благодаря!
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
          точно на такова място и аз имам едно петънце... Е, не е ръждиво (заради поцинкования слой вероятно), но боята е паднала/олющила.
          Но въпроса ми е малко по-различен... Преди седмица си сложих нови летно гуми 195/50/15. Предишните бяха 185/55/15. Проблема е, че като минавам с по-висока скорост през хлътнали участъчи от пътя и с малко повече багаж, задния калник допираше гумата. Сега, с по-широките гуми ефекта(дефекта) е още по-осезателен. Говорих с "гумаджиите" и те ми препоръчаха да подгъна навътре реборда на задните калници. Малко не ми хареса идята, защото се опасявам, че при това подгъване, цинковото покритие на ламарината ще се наруши и калника ще започне да гние. Ако все пак направя процедурата с огъването, цинковия спрей, споменат от колегата ще свършили достатъчно надеждна работа?
          Ако има и по-добро решение - моля, споделете го!
          Благодаря!
          При подгъването леко затопляй с пистолет с топъл въздух (или сешоар!). Инак рискуваш да се отдели боята. На цинковото покритие едва ли нещо ще му стане.
          пред Админите... със сапун !

Comment

Ако все пак направя процедурата с огъването, цинковия спрей, споменат от колегата ще свършили достатъчно надеждна работа?
            [/quote]
            И аз го имам това допиране а съм с 195 х14 цола .Задните пружини са много омекнали
            Иначе мога да пратя на моите колеги 1 цинково спрейче и да си го вземеш от тях. Цена не помня точно но е около 7 лв.
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Working...
            X