Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъсване на CD при повечко бас.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прекъсване на CD при повечко бас.

Колеги, не съм сигурен дали темата е за тук, но...
    Тъй като в момента не ми се наливат, а и нямам излищни парици, съм сложил един нормален CD/MP3 player JVC в алфата 4x50W, но тъй като говорителите с които дойде колата ( Alpin ) бяха заминали , купих 4 от тези :http://www.thunder.bg/product_info.p...products_id=23 . Имам окабеляване и за задните врати, така че монтажа мина безболезнено.
    Свирят задоволително... като за тези пари.

И сега проблема: Като увелича повечко - изведнъж CD-то се рестартира , ако съм увеличил басовете или Loud е ON, постоянно се ресетва , което ме навежда на мисълта, че има проблем явно...

Какви са възможностите за това? Ако изключим възможността проблема да е в CD-то? Не правилно вързани плюс и минус на колоните? Дава на късо някъде?
    Това го прави само ако пусна и 4-те канала.

Дайте насоки. Според мен е CD-то, но дали е възможно да е и от друго?

Благодаря предварително.

Според мен,по това което прочетох...но друго е да се види наживо
    1.Или ти окъсява някъде
    2.Или когато усилиш баса и лоуд-а не му стига ток и загасва за миг ( за целта си провери плюсовия кабел)
    3.Евентуално ЦД-то може да има някаква защита,говорителите да му идват слаби и като поусилиш да се включва защитата за да предпази говорителите
    Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
    Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
    Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
    Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
    Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

4. От многото бас ти подскача СД-то и прескача.
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
        1.Или ти окъсява някъде
        2.Или когато усилиш баса и лоуд-а не му стига ток и загасва за миг ( за целта си провери плюсовия кабел)
        3.Евентуално ЦД-то може да има някаква защита,говорителите да му идват слаби и като поусилиш да се включва защитата за да предпази говорителите
        И аз мисля така с изключение на т.3 че пази говорителите - по скоро се пази ОТ говорителите. Кой знае кат ги назориш на какво съпротивление отиват.
        Също така виж и пищялките до дръжките как са вързани. Пробвай без тях дали ще го има този проблем.
        Ex 156 SW 2,4 JTD .
        Renault Megane Grandtour 2010
        Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

1.Или ти окъсява някъде
          Аз мисля че е 1 или 2. Как и кой плюсов кабел да проверя. То нали е евро букса ( май се води )

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
          4. От многото бас ти подскача СД-то и прескача.
          Изгасва цялото CD , а не прескача.

Първоначално публикувано от pioneer Покажи съобщение
          Също така виж и пищялките до дръжките как са вързани. Пробвай без тях дали ще го има този проблем.
          Как да ги разглобя пущините?

едит: В интерес на истината, като дам повечко към задните от баланса, рядко го прави... Проблема идва ( ако е от говорители ) от предната част...
          Та като за начало ще махна пищялките... как се демонтират ?
          Last edited by cyberhill; d.m.y г., 14:42.

Comment

По средата имат болт под капачка. Развиваш го и издърпваш назад.
            http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=27916

пост №9
            Last edited by svetlastf; d.m.y г., 14:49.
            Alfa Romeo 1.8 TS `98
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
              едит: В интерес на истината, като дам повечко към задните от баланса, рядко го прави... Проблема идва ( ако е от говорители ) от предната част...
              Та като за начало ще махна пищялките... как се демонтират ?
              Не съм сигурен, но май кабела за тях тръгва от буксата при долните 17-ки. Виж ако може от там да ги откачиш.
              Ex 156 SW 2,4 JTD .
              Renault Megane Grandtour 2010
              Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

Първоначално публикувано от pioneer Покажи съобщение
                Не съм сигурен, но май кабела за тях тръгва от буксата при долните 17-ки. Виж ако може от там да ги откачиш.
                Не тръгва. В буксата към говорителя са само по един проводник.
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Благодаря за съветите. Довечера ще вършея
                  Аз почвам да се съмнявам, дали въобще там има нещо... но ще проверя. Не ги чувам и не търгват кабели от долу.. но ще ги разкача, да не би да дава на късо от там някъде...

За плюсовия кабел , къде да търся ?

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                    Благодаря за съветите. Довечера ще вършея
                    Аз почвам да се съмнявам, дали въобще там има нещо... но ще проверя. Не ги чувам и не търгват кабели от долу.. но ще ги разкача, да не би да дава на късо от там някъде...

За плюсовия кабел , къде да търся ?
                    Щом не ги чуваш може да съ окъсили намотките . Като усилиш сигнала си е направо живо късо.

Откачи първо пищялките. На букса са...
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Нда, мен почва на там да ме навежда мисълта...

Comment

1.Или ти окъсява някъде

OТговор

2 Ток тече през двата кабела. +совия кабел не е маркуч по който тече вода и като влезне в ЦД то да се излива някъде си и минусовия кабел да го държи колкото да не падне. (Вярно, че маса множе да вземе от много места, но не е оферта да разчиташ на това.)
                        3- ЦД- то няма как да разбере дали говорителя се мъчи.
                        Може да гасне ако не си вързал говорители правилно Примерно да са вързани двата говорителя паралелно и цд-то да бачка на 2ома.
                        Както е в твоя случей най вероятно

иначе да избегнеш проблем в захранването.
                        Вземи 2квадрата кабел многожилен + и - и му пусни от акумулатора директно захранване. С бушонче разбирасе, 10-15А не повече.
                        Така имаш и шанса докато въртиш на стартер да не ти гасне плеъра. Въпреки че моя гасне пак, но преди с оригиналната инсталация като има бас и му премигваше осветлението и съответно кривеше зверски.

Премери все пак с мултицет колко е съпротивлението на "кабелите " които вървят към всяка една от колоните. Директно на евро буксата. Задна лява, предна лява, дясна предна и задна дясна.
                        Last edited by The_Game; d.m.y г., 16:00.
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Има си плеъри със защита и си разбират много добре когато нещо не е наред,или ако загрее повече от нормално или още по 5-6 параметри...
                          Това че не си попадал на такъв плеър,не означава че няма как
                          Също така 15-тина ампера са малко...
                          Според мен да си вземе поне 4/6 квадрата захранващ кабел + маса и минимум 25/30 ампера бушон с държач.
                          Никога няма да ти навреди да имаш излишък.
                          Това с пищялките лично аз го отхвърлям като вариянт.
                          Единствено ако са изключени,плюсовият им кабел да опира някъде по вратата..
                          Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                          Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                          Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                          Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                          Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Всеки говорител е на отделен канал. Според мен в случая не може да бъде паралелно, поради горното...
                            Отворих пищялките, въобще нямам такива и кабелите са си фабрично с буксичката , от която не ми се вярва да окъсява.
                            След направените проби - когато пусна повече към задните две - много по рядко прекъсва и трябва да е много увеличен. Същото става и ако насоча само към предни , само към задни ти т.н. Единствено когато баланса е 50% към 50% R/F и 50% на 50% на L/R т.е. по равно към всяка колона тогава го прави най често...
                            Явно май нещо ЦД-то не е в ред, а?
                            Това което предлгате ще го направя ,но няма да имам време тези дни

Благодаря много за мненията!

Comment

СД - то си е наред,ама не слушаш!Камен ти каза за кабелите и тока,както и за бушоните!Като пуснеш само назад е ясно,че половината товар го няма и следователно пада в захранването е наполовина.Пусни един плюс от акумулатора и един минус от него и тогава виж ,какво ще стане.Почти всички нови крайни стъпала са с токова и термична защита.Бушона трябва да е 25-30 ампера не защото ще защитава плеъра,а за да няма пад.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X