Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъсване на CD при повечко бас.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Вчера, слагам аз панела и край... няма звук... Като се увеличи до край се чува съвсем леко, нещо откъсъчно, май замина стъпалото ( на плеъра). Касетофона си има бушон 15 ампера. Това което ми предлагха колеги щеше да стане тази седмица, но вече е късно
    Сега ще го карам на ремонт, за да видим кое е изгоряло. След това ще трябва да се проверят май вече всички кабеляци
    Но определено това ме навежда на мисълта, че не е от плюса или минуса. Явно проблема е в кабелите които отиват към говорителите...

Comment

And now the conclusion
      На CD-то му е изгоряло стъпалото. Човека каза че това изключване е било защитата му .... anyway, ще го смени чипа. Каза че е 100% от говорителите или кабелите. Как да ги премеря дали са добре?
      Мерих кабела от извода за тонколоната до буксата, няма проблем.
      Сега мисля да премеря съпротивлението на тонколоната но от букстата... би трявбало да даде в случая 4ома.
      Къде да търся евентуален проблем...
      Аз почвам да се съмнявам , че някой кабел е дал на късо ...
      Възможно ли е да е от грешно свръзване на плюса и минуса на говорителя...
      Last edited by cyberhill; d.m.y г., 14:21.

Comment

Аз като разправях,че имат защита..... кой да слуша

От грешно свързване е малко вероятно,по скоро някой кабел ти прави мизерии.. най добре се хвани един ден и си пусни хубави нови кабели,за всичко (колони,ЦД и т.н.)
        Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
        Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
        Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
        Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
        Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Не че никой не те е слушал... но аз не съм някакъв спец и не мога да установя проблема сам.
          За момента цялостната смяна на кабели и т.н. не мога да я направя за сега. Най вече време и условия нямам. Не ми се прекарват кабели на -5 градуса
          При единия от кабелите на предна лява колона съпротивлението е по високо от на другите... явно там ще е ключа.

Благодаря на всички за мненията!

Comment

Колега, откачи куплунзите от всеки говорител и пемери дали има окъсяване м/у двата кабела, както и дали някой от тях не е замасил - премери съпротивление с масата на купето. Няма какво друго да е.
            Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
            Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Колега,най-умното е,като ти оправят СД-то,да помолиш човека,да ти провери и прогони кабелите!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
                Колега, откачи куплунзите от всеки говорител и пемери дали има окъсяване м/у двата кабела, както и дали някой от тях не е замасил - премери съпротивление с масата на купето. Няма какво друго да е.
                Как да направя тези проверки...
                Дай ако може малко по лаишко обяснение.
                Аз до момента мерих - Съпротивлението на кабела между изхода на буксата и другия край при говорителя.
                Ще има ли смисъл при вързан говорител, направо от буксата да меря омовете?
                Как да разбера дали е замасил?

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Колега,най-умното е,като ти оправят СД-то,да помолиш човека,да ти провери и прогони кабелите!
                Утре съм със свободно време и ще разглобявам яко... Ако не открия нещо видно , ще я водя на "лекар"
                Лошото е че този който ми прави CD-то, няма как да го хвана да човърка по колата...

Comment

я и аз да се пооплача! Значи с два усилватела съм, 2 баса в багажника и нормално количество колонки в купето за 166ца! Има парчета, които като увелича много- изчезват високите и ниските и само баса се чува докато намаля и пак се пускат- що така?!?
                  Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
                    я и аз да се пооплача! Значи с два усилватела съм, 2 баса в багажника и нормално количество колонки в купето за 166ца! Има парчета, които като увелича много- изчезват високите и ниските и само баса се чува докато намаля и пак се пускат- що така?!?
                    Тоест изключват се говорителите и остава само баса да работи ?
                    Ако е така,тънкък плюсов кабел.

Comment

мда тогава го прави.
                      Благодаря колега! ще видя по- качествен шнур да измислим
                      Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Освен качеството,трябва и да е правилно пресметнат
                        За да нямаш пак недостиг.
                        Незнам какви са ти басовете и усилвателите,но вземи си поне 20 кв.кабел за да ти е мирна главата.

Comment

Working...
                        X