Днес сутринта слизам, паля колата и почвам да си чистя снега. Отнема ми 10 тина минути, после се качвам и тръгвам от Младост към Горубляне. Почти бях подминал бирената и изведнъж замириса на изгорял кабел. Докато си помисля "мамицата ти пък сега какво ти стана" и задното стъкло се взриви. Явно реотаните вдигнаха много висока температура и искам да питам дали може да е само от залепнало реле или трябва да търся и повече проблеми
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пръсна ми се задното стъкло
Collapse
X
-
На мен на Аудито така ми се прасна задното стъкло, беше сменено калпаво и като пуснах реотаните и ..., много неприятно, дано имаш каско ще покрие щетите и си го сложи лично ти някъде, да няма после пак проблеми.sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Колега, пръснало ти се е стъклото, защото си имал прекъснати реотани за подгряване на задното стъкло. И когато работят се получава локално пренагряване на малко площ и за това се пръска.
Задното стъкло не може да издържи пукнатина, а направо се пръска.
Като си сложиш новото стъкло с новите нагреватели всичко ще си е ОКFORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.
Comment
-
Не, всичките си работеха, редовно ги гледам, даже преди години поправях един прекъснат с двукомпонентно лепило. И пак казвам не може да смърди така на изгорял кабел без да има причина. Утре ще слагаме новото и ще сменя и релето а и ще погледна кабеляците под задната кораAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Тогава отиваме на пренапрежение,тоест на пробил регулатор,а не диод,както каза колегата.Ако е пробил диод,ще има понижено напрежение!Следващото е да ти гръмне акумулатора и всичко включено след това за част от секундата!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
не съм много съгласен с тебе. ако алтернатора пуска да кажем 24 а не 12 волта то първо ще почнат да гърмят крушките по таблото. За съжаление днес предния капак беше така замръзнал че не ми се занимаваше с него за да замеря какво идва на клемите. Но колата си мина цяла София без никакъв проблемAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениене съм много съгласен с тебе. ако алтернатора пуска да кажем 24 а не 12 волта то първо ще почнат да гърмят крушките по таблото. За съжаление днес предния капак беше така замръзнал че не ми се занимаваше с него за да замеря какво идва на клемите. Но колата си мина цяла София без никакъв проблем
Ако колегата е прав по-горе,че си имал доста удари и стъклото е било под напрежение и от това се е пръснало,всичко до тука си е чесане на езици.
Все пак е мирисало на кабел!Last edited by mordohy; d.m.y г., 18:47.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
На мен ми се случи на старата кола това нещо -Fiat и то ден преди да я прехвърля на новия собственик. Беше студено, измих колата (като въобще не бях пускал реотаните преди това), дойде купувача и се повози, тръгна си и както си паркирам пред нас след 1-2часа, изведнъж се чу......... и стъклото стана на сол. Веднага намерих и го смениха още същия следобед. Според мен колата се разсърди, че я продадохме.sigpicex
147Q2
300bhp/606nm
Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars
Comment
-
обобщение
Да завършим темата. Алтернатора дава 14,4 - 14,5 като по учебник. Почистванете на стъклата отне около 3 часа защото се бяха завряли на всякъде включително и в отворите на щорите. И за почитателите на "от местопрестъплението" показвам какво открих след внимателно взиране в подозрителните участъци. Точно така, счупването е поради нарушаване на контакта между буксата и реотана на стъклото. Там тя е залепена или запоена в зависимост от оргиналността на сглобката. И да открих че усилвателя на антената не е на обичайното си място под задната кора а е отстрани на колонатаAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
Comment