Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане към знаещите - маховик или...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане към знаещите - маховик или...

Макар и колата ми да не е Алфа Ромео, реших, че мога да попитам и тук (все пак колите са си коли, независимо от коя марка, па и все талянски), че съм се хванал пак за главата..... Боли, боли - ще се пръсне
    Ще бъда благодарен за всякакъв съвет.
    Тръгвам сутринта на работа /с колата/ - първите 1-2 км – никакъв проблем. На един от поредните червени сфетофари обаче, чакайки зелено /и освободен от скорост/, забелязвам, че колата започва яко да „придърпва”. Най-лошото е, че едвам успях да приключа на първа......На следващия сфетофар същото.....Придърпване и то осезаемо, а потеглянето беше направо мъка. На останалите скорости проблема не е толкова сериозен, но превключването на първа е много трудно, имам чувството че задира. Едва се дотътрах до болницата, не знам как ще потеглям обратно.....Най-странното е, че се случи почти изведнъж – до вчера не съм имал никакъм проблем.
    Края на лятото ми издумка съединителя, нещо нормално предполагам – нали уж имат определен живот – смених го. Тогава разбирателите от сервиза, ми казаха, че било хубаво да сменя и маховика, че бил „пообгорял”......Питах колко струва – 1440.....При каталожна цена на Валео 700 лева, обаче официалния вносител изобщо не го предлага в БГ.....И само тази фирма /забравих и името/, го предлагала с съответната „малка” надценка.
    Писах по темата в нашия /Ланча/ форума по темата, даже едно момче /на което безкрайно благодаря/ се опита да ми помогне - позаинтересува се и ми писа, че за съжаление и в София не може да открие маховик на реалната цена. Тъй като заедно със смяната на самия съединител и два от 10-те носача на предното окачване, цената на ремонта вече беше стигнала BGN 1500, отказах се от смяната на маховика......3000 не можех да дам, а и защо да ги давам, при положение, че де факто не струва толкова /като каталожна цена/.....То май май някоя малка Алфичка мога да си купя за толкова.....
    Та питането ми е.....Каква според вас е причината – маховика, който ми казаха да сменя или нещо със скоростната кутия....Ако е второто......Защо има и придърпване....Че се тръгва отново по мъките – ясно е.....Ама да имам поне някаква предварителна ориентация....Че като отида (оторизирания сервиз) – каквото ми кажат – това е – признал съм много отдавна, че нищо не разбирам от коли. Така си купих и сензор за парктроника, щото компютъра казвал, че бил изгорял, пък де факто не беше.....Поръчах го, платих го (BGN 300) и като го монтираха – парктроника пак не работи.....Отговора беше „Ами оставете я пак за една седмица, ще видим, ще говорим със София....”. Дигнах ръце и си взех колата – викам си майната му на този парктроник – без кола съм – не може само по сервизите да стои. След месец ми жулнаха бронята, отидох да я оправят при бояджиите, взимам си колата – парктроника работи като пушка.......Та сензор за 300 лева – ей така си купих – да единия кеф – направих грешка, че не си поисках стария..... Кабел някакъв откачен....

PS: колата е Lancia Thesis Emblema

С какъв двигател е колата?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      С какъв двигател е колата?
      2.4JTD

Comment

Направи следния тест:
        Палиш колата и на място превключваш всички предавки.Ако се включват трудно и колата се опитва да тръгне-съединител бегал.Ако само първа се включва трудно-мисли за проблем в скоростната кутия.
        Не е лошо на първо време да провериш дали има масло в нея.
        Пробвай и да тръгнеш директно на 2-ра,за да видиш как ще се държи.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А пък според мен някой трябва да провери горната помпа и работния цилиндър долу на кутията
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            А пък според мен някой трябва да провери горната помпа и работния цилиндър долу на кутията
            Абсолютно съм съгласен.Аз под "умрял съединител" имам предвид не само диск,а че трябва да се ревизира цялата система.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
            X