Известие

Collapse
No announcement yet.

счупено стъкло на халогена - ново?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• счупено стъкло на халогена - ново?

Вчера забелязах, че стъклото на халогена ми вече го няма... Е, верно беше спукано и си я карах така, ама сега вече явно съвсем се е скапало и е изпаднало някъде на парченца. Може ли някой да ми каже, тези стъкла купуват ли се отнякъде, или вървят комплект с целия халоген (фара за мъгла) ?! Предполагам, че не е обикновено стъкло... и може ли да се замени с нещо др?!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Може-от плексиглас!
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

може и от обикновенно стъкло аз съм с такова и вече половин година може и повече немам никви грижи иначе съм питал и никъде не предлагат стъклото отделно, най-евтино беше при талянеца 30 кинта.
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Стъкло можеш да си купиш само, но няма да е оригинално (защото се продава само цял халоген), нито пък после ще свети както трябва халогена, но за външен вид става. По-добре потърси second hand цял.
        А и темата май е дискутирана вече какви са цените и качеството на стъклата, които правят.
        Alfa Romeo 155 1.8TS
        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
          Стъкло можеш да си купиш само, но няма да е оригинално (защото се продава само цял халоген), нито пък после ще свети както трябва халогена, но за външен вид става.
          колега мога да те уверя, че разлика в светенето няма изобщо
          както споменах вече аз съм с най-обикновенно 6мм стъкло.
          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Moже и да няма разлика, ако все още има рефлектор. При мен рефлектор а заминал.
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

По дърветата покрай "Канала" има обява че продават стъкла за фарове и халогени. Може да пробваш и там: 0887762125.
              После драсни два реда дали стават или са боклуци
              147 2.0 16v TS Selespeed

Comment

А бре Стефчооо момчето е от Кърджали как ше дойде до канала за едно стъкло А иначе става с обикновенни стъкла но не изкарват много особено през влажните сезони.Мойте и двата халогена са с обикновенни стъкла и двата се спукаха,сега пак ще ги сменя/стъклата/и наесен ще си купя халогени
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

РЕЗУЛТАТИТЕ!!!
                  Днес намерих в завода едно хубаво парче плексиглас... Наложих отгоре кутията на халогена и я очертах. После го изрязох по очертанията, малко дооформяне с пиличката и напасване в кутията. Накрая, всичко бе добре уплътнено и залепено с водоустойчив силикон... Е, сега свети... ма да видим до кога
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Ще се разтопи от нагряването на крушката.
                    Имаче при мен има различни дебелини плексиглас.
                    Стъкло е по- добре.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

наистина плексигласа ще се стопи и ще ти свети по кофти
                      Аз на мойто халоген му намерих стъкалце от фара на едно малко моторче и стана супер
                      Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                      Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                      Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                      Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

Според техническите характеристика за плексигласа, които изрових от бумагите, пише че температурата на "остъкляване" на плексигласа е от 95-115 градуса по целзий, в зависимост от марката... Т.е. над тези температури почва да се размеква. Смятате ли, че крушката на халогена ще успее да нагрее стъклото до тези температури?

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                          Ще се разтопи от нагряването на крушката.
                          Имаче при мен има различни дебелини плексиглас.
                          Стъкло е по- добре.
                          Колега,това не е кашкавал,а плексиглас все пак
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Навремето си правих "стъкло" за шлема/ за мотоциклет/ от плексиглас.
                            Огънах в тенджера с вода и то не вряща !!
                            Като се понагрее ще се икоруби и ще влиза вода. Казвам ви го за да не си губите времето с напразни неща.Кой както си реши.
                            Все пак знам що за материал е и продавам такъв.
                            Освен това плексигласа старее от слънчевата светлина.

Comment

Working...
                            X