If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте, купих си спортен филтър К&Н,но не измислих вариант как да го сложа без да дърпа топъл въздух и затова го сложих в кутията на стария. НЯкой ,който си е сложил филтър на 156 ако може да сподели къде го е сложил. Благодаря ви!
Здравейте, купих си спортен филтър К&Н,но не измислих вариант как да го сложа без да дърпа топъл въздух и затова го сложих в кутията на стария. НЯкой ,който си е сложил филтър на 156 ако може да сподели къде го е сложил. Благодаря ви!
Аз съм свалил оригиналната кутия и филтъра е на нейното място и не дърпа топъл въздух.
sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Ако в коша влиза достатъчно въздух отвън, по мое мнение филтъра може да се бодне веднага до дросела, макар че е добре да се сложи някакъв щит между двгто и филтъра.......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Дайте някакви "направи си сам" инструкции за този щит. В смисъл, отивам в практикер взимам тва, режа, дупча и слагам.При мен филтъра е на мястото на кутията на стандартния въздушен филтър.
Аз преди К-Н-ския конус експериментирах малко, щото не съм фен на тая кутия дето толкоз пречи, и търсех едно по сносно място дето хем да не заема място, хем бързо да се маха......и хем да не е горещ въздуха.......
Значи при конфигурацията дето виждате, сложих един подвижен температурен датчик, с жица до купето, който позволява да се следи колко е температурата в коша под капака в движение......първо го закрепих 10 санти над термостата - при изгасена и неработила дълго време кола, когато двг е студен там се отчиташе температура с 1 градус по висока, отколкото отчита дебитомера(при незапалена кола) - термометъра на колата отчита градус по топло отколкото дебитомера.....при напълно загряла и работеща кола, при 90 кмч извънградско, дебитомера отчита 5 градуса по топъл въздух от този извън коша на двг, демек околна темп.......датчика над термостата показва 4 градуса повече от дебитомера.......на празен ход и на място, примерно на светофар, температурата става за 30 сек, с 15 градуса повече, за минута с 29, но дотам.......имам кора отдолу под двг.......преместих датчика точно пред филтъра(където е дястата жълта точка на снимката) за да видя точно въздух с каква темп идва към филтъра......основната разлика беше при празния ход на място, когато темп беше с 10 градуса по ниска.....в движение не беше 5 градуса спрямо дебитом, а 3.......
От което си извадих извода че за мен не е особенно притеснително че на празен ход и в задръстване темп на вх възд ще ми е висока, щом при движение нещата се оправят.......плюс това съм махнал халогени, кутии за филтър, и прочее неща който до известна степен спъват притока на външен въздух, лепнал съм уж някаква термо лента на изпуск колектори, и мисля че всичко това спомага донякъде за прохладата в двигателния отсек......надявам се да съм бил полезен....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Леле,много ви благодаря!!! Аз видях в youtube,че много хора са си го сложили направо до колекторните тръби:!?,но няма проблем..Поне така изглежда.
Първоначално и моя беше горе,но в жегите щом спра на светофар и засмуче горещ въздух и почват да играят оборотите и колата става много спъната
сега е чудесна
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Да ама идеята е отгоре. )) Иначе трябва да се сваля кората после пак да се закача, а и канал ..., за да използвам някъде такъв ще трябва да си го платя
---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:42 ----------
[QUOTE=Highvoltage;615868]Да ама идеята е отгоре. )) Иначе трябва да се сваля кората после пак да се закача, а и канал ..., за да използвам някъде такъв ще трябва да си го платя
Отгоре е невъзможно да я свалиш и да излезне
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment