Известие

Collapse
No announcement yet.

Ако може някой да ми помогне (спортен филтър)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ако може някой да ми помогне (спортен филтър)

Здравейте, купих си спортен филтър К&Н,но не измислих вариант как да го сложа без да дърпа топъл въздух и затова го сложих в кутията на стария. НЯкой ,който си е сложил филтър на 156 ако може да сподели къде го е сложил. Благодаря ви!
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Конус или панелен е филтъра колега ?
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от Highvoltage Покажи съобщение
      Здравейте, купих си спортен филтър К&Н,но не измислих вариант как да го сложа без да дърпа топъл въздух и затова го сложих в кутията на стария. НЯкой ,който си е сложил филтър на 156 ако може да сподели къде го е сложил. Благодаря ви!
      Аз съм свалил оригиналната кутия и филтъра е на нейното място и не дърпа топъл въздух.
      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
      Продавам Алфи на части!

Comment

Има вариант за изнасяне в бронята или ако ти е здрав подкалника в калника... "Спортен фитър" трее да си има цял раздел направо
        145 QV ex.
        146 Boxer TOTAL ex.
        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Дам ,за раздела съм съгласен ИНаче ми е конусовиден,а кутията много трудно се сваля. Даже не виждам как да я сваля без да разглобя полувината неща.

Comment

Ако в коша влиза достатъчно въздух отвън, по мое мнение филтъра може да се бодне веднага до дросела, макар че е добре да се сложи някакъв щит между двгто и филтъра.......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Дайте някакви "направи си сам" инструкции за този щит. В смисъл, отивам в практикер взимам тва, режа, дупча и слагам.При мен филтъра е на мястото на кутията на стандартния въздушен филтър.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

При мен е така от 7 месеца и съм му направил изолация от вата
                Attached Files
                ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                Продавам Алфи на части!

Comment

Аз преди К-Н-ския конус експериментирах малко, щото не съм фен на тая кутия дето толкоз пречи, и търсех едно по сносно място дето хем да не заема място, хем бързо да се маха......и хем да не е горещ въздуха.......
                  Значи при конфигурацията дето виждате, сложих един подвижен температурен датчик, с жица до купето, който позволява да се следи колко е температурата в коша под капака в движение......първо го закрепих 10 санти над термостата - при изгасена и неработила дълго време кола, когато двг е студен там се отчиташе температура с 1 градус по висока, отколкото отчита дебитомера(при незапалена кола) - термометъра на колата отчита градус по топло отколкото дебитомера.....при напълно загряла и работеща кола, при 90 кмч извънградско, дебитомера отчита 5 градуса по топъл въздух от този извън коша на двг, демек околна темп.......датчика над термостата показва 4 градуса повече от дебитомера.......на празен ход и на място, примерно на светофар, температурата става за 30 сек, с 15 градуса повече, за минута с 29, но дотам.......имам кора отдолу под двг.......преместих датчика точно пред филтъра(където е дястата жълта точка на снимката) за да видя точно въздух с каква темп идва към филтъра......основната разлика беше при празния ход на място, когато темп беше с 10 градуса по ниска.....в движение не беше 5 градуса спрямо дебитом, а 3.......
                  От което си извадих извода че за мен не е особенно притеснително че на празен ход и в задръстване темп на вх възд ще ми е висока, щом при движение нещата се оправят.......плюс това съм махнал халогени, кутии за филтър, и прочее неща който до известна степен спъват притока на външен въздух, лепнал съм уж някаква термо лента на изпуск колектори, и мисля че всичко това спомага донякъде за прохладата в двигателния отсек......надявам се да съм бил полезен....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Леле,много ви благодаря!!! Аз видях в youtube,че много хора са си го сложили направо до колекторните тръби:!?,но няма проблем..Поне така изглежда.

Comment

Леле,много ви благодаря!!! Аз видях в youtube,че много хора са си го сложили направо до колекторните тръби:!?,но няма проблем..Поне така изглежда.
                      Първоначално и моя беше горе,но в жегите щом спра на светофар и засмуче горещ въздух и почват да играят оборотите и колата става много спъната
                      сега е чудесна
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

Дам ,за раздела съм съгласен ИНаче ми е конусовиден,а кутията много трудно се сваля. Даже не виждам как да я сваля без да разглобя полувината неща.
                        Ако нямаш намерение да се връщаш на стандартен филтър просто я счупи тая пластмаса. Аз така я оправих . Иначе нема вадене
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
                          Ако нямаш намерение да се връщаш на стандартен филтър просто я счупи тая пластмаса. Аз така я оправих . Иначе нема вадене
                          На бензинова 156 кутията се сваля за 10 минути,просто трябва канал за да се свали и извади отдолу
                          ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                          ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                          Продавам Алфи на части!

Comment

Да ама идеята е отгоре. )) Иначе трябва да се сваля кората после пак да се закача, а и канал ..., за да използвам някъде такъв ще трябва да си го платя

---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:42 ----------

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
                            Много изискан начин В краен случай и аз така ще направя.

Comment

[QUOTE=Highvoltage;615868]Да ама идеята е отгоре. )) Иначе трябва да се сваля кората после пак да се закача, а и канал ..., за да използвам някъде такъв ще трябва да си го платя
                              Отгоре е невъзможно да я свалиш и да излезне
                              ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                              ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                              Продавам Алфи на части!

Comment

Working...
                              X