Известие

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда-кабели и монтаж

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ламбда сонда-кабели и монтаж

Здравейте,
    сигурно ще сменям скоро сондата. Мисля да купувам универсална на Бош. В комплекта върви с букса за снадаване с кабелите на куплунга на оригиналната. Мисля си, не е ли по-добре вместо нея кабелите да се запоят за по-добра връзка и здравина ?
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

Абсолютно не!
    Напреженията и токовете,които текат от сондата до компа са много малки и всяко променяне на съпротивлението на кабела,води до грешка!
    Освен това,запомни добре!
    Където е възможна влага,никога не запоявай с калай!
    Образува се галваничен елемент и калая много бързо се окислява,а после буквално разпада.
    Комплекта за свързване са го дали неслучайно и към него има инструкция!
    Успех!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

аз днеска свърших тая работавдигнах си колата отрязах старата сложих новата NJK.по начина,който дават и всичко с клещи запалка и ключ 22,при това за 25 минути,успех и на теб и не се занимавай с калай те хората са го решили
      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Абсолютно не!
        Напреженията и токовете,които текат от сондата до компа са много малки и всяко променяне на съпротивлението на кабела,води до грешка!
        Това отнася ли се и за дебитомерните - от буксата на дебитомера до екуто......за 2.5 говоря в случая другите са ми цели.......а и при тях жицата върви по различно......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Това отнася ли се и за дебитомерните - от буксата на дебитомера до екуто......за 2.5 говоря в случая другите са ми цели.......а и при тях жицата върви по различно......
          За ламбдата е по-важно понеже там ти варира в мВ. За дебитомера не е чак толкова опасно. Въпреки, че при мен буксата която идва от ЕКУ-то и четирите и кабелчета са запоявани понеже някой умник е рязал там за да мери преид мен и се наложи после и аз да го запоявам на ново и с термошлаух да ги изолирам.

Между другото никъде не мога да намеря от този изолирбанд с който фабрично са увити кабелите на ЕКУ-то.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Има специални високотемпературни припои за тази цел без олово

А това за миливолтовете няма да го коментирам
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
              Здравейте,
              сигурно ще сменям скоро сондата. Мисля да купувам универсална на Бош. В комплекта върви с букса за снадаване с кабелите на куплунга на оригиналната. Мисля си, не е ли по-добре вместо нея кабелите да се запоят за по-добра връзка и здравина ?
              защо не си купиш оригинална с буксата колкото си спомням последно универсалната беше 190лв а оригиналната беше 130-140лв и няма да вързваш нищо просто развиваш едната слагаш другата и нулираш настройките на компа.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                защо не си купиш оригинална с буксата колкото си спомням последно универсалната беше 190лв а оригиналната беше 130-140лв и няма да вързваш нищо просто развиваш едната слагаш другата и нулираш настройките на компа.
                Защото в тази тема се прокрадна твърдението, че "оргиналната" посочена в каталога не се разбира много с моето ЕКУ. Плюс това не ми се дават 50 лв за един куплунг. Не ми е проблем да свържа преходника или да запоя проводниците.

---------- Post added at 08:58 ---------- Previous post was at 08:53 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Има специални високотемпературни припои за тази цел без олово

А това за миливолтовете няма да го коментирам
                Бе и на мен това с миливолтовете нещо не ми се връзва , та рекох за разбуня малко духовете...
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  Защото в тази тема се прокрадна твърдението, че "оргиналната" посочена в каталога не се разбира много с моето ЕКУ. Плюс това не ми се дават 50 лв за един куплунг. Не ми е проблем да свържа преходника или да запоя проводниците.

---------- Post added at 08:58 ---------- Previous post was at 08:53 ----------

Бе и на мен това с миливолтовете нещо не ми се връзва , та рекох за разбуня малко духовете...
                  Остави тая тема колега. Сондата си работи нормално. Пробвал съм и универсалната. И двете работят добре. И тази от каталога НЕ си взема маса от ауспуха Бъди спокоен.

Много тестове вече съм правил с нея и тези митове поне при мен са си само митове. Нито това което пишат бош го октрих, нито това което пише в темата която си цитирал. Няма наслагвания на сигнали и смущения, няма и замасяване от ауспуха и сондата си функционира нормално.

Ако решиш да поиш също не е проблем. И моята букса на ламбдата е поена както казах по-горе и по осцилоскопа си идват съвсем хубави сигнали до ЕКУ-то. Без смущения. Слагай си сондата по каталога, че е и по евтина от универсалната вече и си карай хубавата кола и не го мисли.
                  Last edited by oem; d.m.y г., 09:47.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                  X