Известие

Collapse
No announcement yet.

лЕтни гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз пък смятам че е много по хубаво да карам със скъпи гуми скъпи накладки и т.н по колата, макар и по стара отколкото да си взема по хубава кола и да я карам със кофти части и консумативи както правят 90% от шофъорите. А и гумите както казва Бат Вас са много важни едно е да сложиш масло от 5лв най много да скапеш мотора а съвсем друго да не можеш да спреш защото гумите са ти кофти а повярвай разликата в спирачният път може да е и 10 метра и то при 100км в час.

Comment

нема спор че по скъпите гуми и части са по добри ама я малко реално разсъждавайте, все пак в България живеем .

в духа на горната логика излиза че и на 20 години да ви станат колите пак с Michelin ще карате , и масло Motul и с най-оригинални резервни части дето са 5 пъти по скъпи от тия дето сега ги копувате... ....... и така нататък

Comment

Скъпи гуми нови на сезон два не са гаранция за сигурност при условия на тежки ПТП които обикновенно се смята. Всички статии и публикации са маркетинг. Що се касае за консумативите всеки си купува за колата каквито консумативи си иска щом от това да му става конфортно на душичката и да си мисли че всичко е ОК. Вътрешното спокойствие е въпрос на средства, упорство и снобия в хубавия смисъл на думата.
        ГУМИТЕ ТРЯБВА ДА СА НОВИ !!!

п.с. То на кола от 10-12 г. и е все едно дали е със скъпи гуми или по-евтини. тя пак няма да спира по ред причини които си ги знаете.
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Aз въобще не говоря само за спиране - сега искате да ми кажете да карам с ефтини гуми щото при скорост 150 км/ч (да не говорим за повече) са по сигурни от скъпите гуми. Е все пак едва ли издържат на това натоварване и гарантират по-голяма сигурност. Съгласен съм да пробваме на сняг нови гуми за 80 лева и сегашните ми (пак ново закупени) за 160 лв - да видим при една и съща скорост как ще се държат в завой и как ще спират. Иначе съм съгласен че всеки се простира според бюджета си - ама по добре да си купя кола за 8000 хиляди и да я обуя в скъпи гуми отколкото кола за 15 000 и да я карам с втора употреба. Предпочитам да нямам музика в колата , но да съм с добри гуми. Каквато и да е колата тя се държи за земята на площ от 4 визитни картички и от това може да ви зависи живота - може веднъж на 50 000 км да се наложи-ама защо да рискувам.
          И все пак не винаги имаме възможност за добри гуми - така че внимавайте ако се наложи да карате с гуми втора употреба или разни ефтини регенерати. И винаги вземайте НАЙ-ДОБРОТО КОЕТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ и не мислете че сте набутани щото сте взели гуми от 200 вместо от 80 лева
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
            Не Дебица

Аз съм фен на добрите гуми. Просто за 60 лв (4х15) разлика мисля не си струва да рискуваш. За летни карам с Bridgestone Potenza и съм супер доволен, не съм ги купувал и не знам цена, но като цяло съм карал с BFGoodRich, Dunlop, Debica, Barum и има разлика и то голяма.
            От Potenza-та съм най доволен и може би от Dunlop-а, BFGoodRich-а съм със зимни и те са отлични гуми.
            е то4но па тия Потенцата не ми я хвали!Долна проба!Има разли4но разбиране за добри гуми.Най-важното е съотношение цена/ка4ество.Мисля,4е едни Вридещайн или Марангони са перфектни за цената си Погледни за какви пари какво полу4аваш!
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Благодаря на всички които се включиха по темата! Страхотни сте!
              Въпреки че ме ориентирахте идеално какво да взема, може би ще Ви изненадам с избора си - Kleber. Никой нищо не каза за тях, но мисля че са добър избор за нашите пътища. Още не съм ги купил, но натам вървят нещата. Или BFGoodrich - по-добрият вариант. Имате още 24 часа за да ме разколебаете, защото тръгвам в четвъртък за Гърция и нямам много време да мисля.
              Определено съм за нови гуми пък ако ще и малко по-евтини.
              146 1.6 TS 01.97

Comment

Toyo Proxes T-1R ! Само не разбирам едно ? Защо на щатски сайт тия са 99 долара, а в Радиал ми обявиха цена 280лв ?
                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Как 280 , я вижте тук какво пишат хората
                  http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic...r=asc&start=15
                  според тях в Радиал 195/50/15 на Тойо Проксис Т-1R са 136 лв
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

Всеки решава за себе си но мисля Ситроен беше казал: Гумата е 80% от колата.
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Разбира се че всеки се съобразява с възможностите си. Но аз предпочитам да дам по 40 лв. за гуми втора употреба (мах на 3 год.), маркови, от колкото да се оръся за по 80 кинта нови и то някакви си измислени. Които след един сезон да не стават за нищо. Няма да се впускам в обяснения как "гумаджиите" в бг. не признават гаранция на стоката която са ти продали.
                      Айде със здраве и безаварийни километри.

Comment

Незабравяй колега, че всеки нормален шофъор си изхвърля гумите след три сезона били те и маркови...

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                          Тва е невъзможно освен ако няма неква промоция Иначе това са уникални гуми аз съм карал с такива и са страшни и на сухо и на мокро
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                            Тва е невъзможно освен ако няма неква промоция Иначе това са уникални гуми аз съм карал с такива и са страшни и на сухо и на мокро
                            Преди малко по-малко от една година преди взема Кумхото бяха точно толкова колкото е написал колегата 195/50/15

П.С. Абе преди Тойо го внасяха радиал, ма сега гледам че има неква промяна май???
                            98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI
                              Първоначално публикувано от Mury
                              Преди малко по-малко от една година преди взема Кумхото бяха точно толкова колкото е написал колегата 195/50/15

П.С. Абе преди Тойо го внасяха радиал, ма сега гледам че има неква промяна май???
                              E доволен ли си от Кумхото????
                              1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                              2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                              1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

колеги купете си Ауто Билд 6-19 април 2006 No8

п.с
                                Имайте предвид, че всички тестове се правят с НОВИ автомобили

Comment

Working...
                                X