Аз пък смятам че е много по хубаво да карам със скъпи гуми скъпи накладки и т.н по колата, макар и по стара отколкото да си взема по хубава кола и да я карам със кофти части и консумативи както правят 90% от шофъорите. А и гумите както казва Бат Вас са много важни едно е да сложиш масло от 5лв най много да скапеш мотора а съвсем друго да не можеш да спреш защото гумите са ти кофти а повярвай разликата в спирачният път може да е и 10 метра и то при 100км в час.
Известие
Collapse
No announcement yet.
лЕтни гуми
Collapse
X
-
нема спор че по скъпите гуми и части са по добри ама я малко реално разсъждавайте, все пак в България живеем .
в духа на горната логика излиза че и на 20 години да ви станат колите пак с Michelin ще карате , и масло Motul и с най-оригинални резервни части дето са 5 пъти по скъпи от тия дето сега ги копувате... ....... и така нататък
Comment
-
Скъпи гуми нови на сезон два не са гаранция за сигурност при условия на тежки ПТП които обикновенно се смята. Всички статии и публикации са маркетинг. Що се касае за консумативите всеки си купува за колата каквито консумативи си иска щом от това да му става конфортно на душичката и да си мисли че всичко е ОК. Вътрешното спокойствие е въпрос на средства, упорство и снобия в хубавия смисъл на думата.
ГУМИТЕ ТРЯБВА ДА СА НОВИ !!!
п.с. То на кола от 10-12 г. и е все едно дали е със скъпи гуми или по-евтини. тя пак няма да спира по ред причини които си ги знаете.97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Aз въобще не говоря само за спиране - сега искате да ми кажете да карам с ефтини гуми щото при скорост 150 км/ч (да не говорим за повече) са по сигурни от скъпите гуми. Е все пак едва ли издържат на това натоварване и гарантират по-голяма сигурност. Съгласен съм да пробваме на сняг нови гуми за 80 лева и сегашните ми (пак ново закупени) за 160 лв - да видим при една и съща скорост как ще се държат в завой и как ще спират. Иначе съм съгласен че всеки се простира според бюджета си - ама по добре да си купя кола за 8000 хиляди и да я обуя в скъпи гуми отколкото кола за 15 000 и да я карам с втора употреба. Предпочитам да нямам музика в колата , но да съм с добри гуми. Каквато и да е колата тя се държи за земята на площ от 4 визитни картички и от това може да ви зависи живота - може веднъж на 50 000 км да се наложи-ама защо да рискувам.
И все пак не винаги имаме възможност за добри гуми - така че внимавайте ако се наложи да карате с гуми втора употреба или разни ефтини регенерати. И винаги вземайте НАЙ-ДОБРОТО КОЕТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ и не мислете че сте набутани щото сте взели гуми от 200 вместо от 80 лева2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygНе Дебица
Аз съм фен на добрите гуми. Просто за 60 лв (4х15) разлика мисля не си струва да рискуваш. За летни карам с Bridgestone Potenza и съм супер доволен, не съм ги купувал и не знам цена, но като цяло съм карал с BFGoodRich, Dunlop, Debica, Barum и има разлика и то голяма.
От Potenza-та съм най доволен и може би от Dunlop-а, BFGoodRich-а съм със зимни и те са отлични гуми.Погледни за какви пари какво полу4аваш!
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Благодаря на всички които се включиха по темата! Страхотни сте!
Въпреки че ме ориентирахте идеално какво да взема, може би ще Ви изненадам с избора си - Kleber. Никой нищо не каза за тях, но мисля че са добър избор за нашите пътища. Още не съм ги купил, но натам вървят нещата. Или BFGoodrich - по-добрият вариант. Имате още 24 часа за да ме разколебаете, защото тръгвам в четвъртък за Гърция и нямам много време да мисля.
Определено съм за нови гуми пък ако ще и малко по-евтини.146 1.6 TS 01.97
Comment
-
Как 280, я вижте тук какво пишат хората
http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic...r=asc&start=15
според тях в Радиал 195/50/15 на Тойо Проксис Т-1R са 136 лвMitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Разбира се че всеки се съобразява с възможностите си. Но аз предпочитам да дам по 40 лв. за гуми втора употреба (мах на 3 год.), маркови, от колкото да се оръся за по 80 кинта нови и то някакви си измислени. Които след един сезон да не стават за нищо. Няма да се впускам в обяснения как "гумаджиите" в бг. не признават гаранция на стоката която са ти продали.
Айде със здраве и безаварийни километри.
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderКак 280, я вижте тук какво пишат хората
според тях в Радиал 195/50/15 на Тойо Проксис Т-1R са 136 лвИначе това са уникални гуми аз съм карал с такива и са страшни и на сухо и на мокро
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от CrusaderКак 280, я вижте тук какво пишат хората
според тях в Радиал 195/50/15 на Тойо Проксис Т-1R са 136 лвИначе това са уникални гуми аз съм карал с такива и са страшни и на сухо и на мокро
П.С. Абе преди Тойо го внасяха радиал, ма сега гледам че има неква промяна май???98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
Първоначално публикувано от MONIПървоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от CrusaderКак 280, я вижте тук какво пишат хората
П.С. Абе преди Тойо го внасяха радиал, ма сега гледам че има неква промяна май???1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv
Comment
Comment