Известие

Collapse
No announcement yet.

По големи intake runners!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По големи intake runners!

Някой добър човечец може ли да ми даде идея и място където мога да си направя въпросните тръби който вървят от металния колектор към цилиндрите - два типа са шестте тръби, по три от двата вида, формата им трябва да е с не повече от 5 мм толеранс във формата, в долния си край, където се захващат към главите еднаква форма която не е задължително да се прави, просто мога да изрежа долния край, да го остържа с мм или два, и да го заваря към другите тръби, въпроса е само да се огънат тръбите в подходящата форма - предполагам някой ауспухджиичета могат да свършат работа, но все пак всякакви идеи и възможности ще бъдат взети под внимание......по принцип ГТА-то има по големи колектори и подложките под тях, подложките ги имам резервни, както и тръбите всъщност, някакви анг хайвани наричащи се Аутолусо имат ГТА на части, пратих им 120 паунда за тях, но ме мотаха 3-4 дена, сняг имало, не можели да ги свалят, а аз се ваксинирах от навика да имам работа с хора дето ги мързи да изкарат пари.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Поинтересувай се,къде работят с тръбни конструкции.Това са тецовете,паровите централи и машиноремонтните центрове.Те имат и тръбогип,който е необходим за тая операция.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тръбогип ли се вика на тая гадост дето мое да напраи тия форми????
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Тръбогип ли се вика на тая гадост дето мое да напраи тия форми????
        Само дето имаш нужда от такъв с пълнене за да няма деформация на завойте Дай ми диаметър на желаните тръби да ти кажа мога ли да свърша работа
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мда, това с завойте е така.....значи на ГТА не знам точния диаметър, предполагам че трябва да знаеш, не вярвам 3.2ГТА при 156 и ГТВ да има разлика, макар че може и да има........
          Значи диаметъра на колектора(преди 6-те тръби) горе е е 43мм, предполагам че мога да махна още половин мм, при нужда.....което значи че надолу тръбата трябва да е пак 43 или поне 42.....сега са ми 40мм мисля, мързи ме да сляза сега да ги меря долу.......двата преходника между тръбите и главите си ги пиля като имам време регулярно, до 40,50мм съм ги докарал засега, мисля поне до 41,5 да ги направя, имам ги резервни всичките тия джаджи и не ми бъркат ползването на колата, затва ......все пак мисля че те трябва да са малко по тесни да се получи уж там някакво ускорение на въздуха......че в обобщение - 43 или 42мм като първия е за предпочитане......

Comment

Мда, това с завойте е така.....значи на ГТА не знам точния диаметър, предполагам че трябва да знаеш, не вярвам 3.2ГТА при 156 и ГТВ да има разлика, макар че може и да има........
            Значи диаметъра на колектора(преди 6-те тръби) горе е е 43мм, предполагам че мога да махна още половин мм, при нужда.....което значи че надолу тръбата трябва да е пак 43 или поне 42.....сега са ми 40мм мисля, мързи ме да сляза сега да ги меря долу.......двата преходника между тръбите и главите си ги пиля като имам време регулярно, до 40,50мм съм ги докарал засега, мисля поне до 41,5 да ги направя, имам ги резервни всичките тия джаджи и не ми бъркат ползването на колата, затва ......все пак мисля че те трябва да са малко по тесни да се получи уж там някакво ускорение на въздуха......че в обобщение - 43 или 42мм като първия е за предпочитане......
            Измери ти утре и аз ще измеря и ще сравниме мери ги външно че не смятам да разглобявам
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Мерих - значи тръбите външно са 41мм в средата като в крайщата се увеличава с 2-4 десети, вероятно щото не са извити - вътрешно са твърдо 40мм и в двата си края......

Comment

Мерих - значи тръбите външно са 41мм в средата като в крайщата се увеличава с 2-4 десети, вероятно щото не са извити - вътрешно са твърдо 40мм и в двата си края......
                Луд си ей аз утре ша мера че вънка е само за жени и кучета
                sigpic

Comment

Да,със сигурност трябва да се пълнят.Тръбата е тънкостенна,а и радиуса е доста малък.Все пак ако си намериш тръбогиб(в някой цех там не може да няма),може да натъпчеш едно парче с пясък(за предпочитане кварцов) ,да го затапиш от двата края и да пробваш,дали ще има деформации.По принцип би трябвало да може да и се помогне и с нагряване.Ма тва е ако ти се занимава...ако не,има си Бобо за тая цел
                  Last edited by V_A_N_K_A_T_A; d.m.y г., 03:53.
                  Mercedes ML 63 AMG 07'
                  159 TI 2.4JTDm SW 09'
                  156 2.0 20V Turbo
                  VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                  sigpic

Comment

По принцип не ми дреме ккви са тръбите, ако ще и дебелостенни да са, визията не ме интересува, ще ги пръсна червени така или иначе, въпрода е да станат....

Comment

По принцип не ми дреме ккви са тръбите, ако ще и дебелостенни да са, визията не ме интересува, ще ги пръсна червени така или иначе, въпрода е да станат....
                      Външно мойте са около 44,5 на различните показва от 44,35 до 44.60
                      sigpic

Comment

Блазе ти - значи вътрешно са 43 поне......

Comment

За скромната сума от 60 паунда включително с доставката до БГ си реших проблема, с оригиналните тръби и подложките за тях от 3.2 ГТА......верно че намерих на две места можещи да направят подобни, то цената щеше да е към 250 лв......снимки с размерите на 2.5, и на 3.2ГТА.....

Comment

Значи сумарно ефекта е осезаем, малък е, но го има, не е от "въображаемите", от въображаемите може би е усещането ми че звука стана по гърлен, но може и да ми се струва така......понеже тръбите бяха малко поизгоряли и ръждясъли, тъй като са свалени от някакво изгоряло ГТА, се наложи да ги пооцапам с боица, жълтичка имах под ръка, не е зле, макар че на някой мое да не му харесва, но ако вземе да ми плаща бензина и подръжката, ще ги боядисам каквито той каже.....

Comment

Замерка 0-100км/ч какво показва спрямо предишните колектори?
                              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X