Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтаж гарнитура капак клапани на ТС

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтаж гарнитура капак клапани на ТС

Може ли да се сложи гарнитура на капака на клапаните без силикон и без да тече?
    НЕ МОЖЕ
    Last edited by code; d.m.y г., 11:38.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Мда, полезна тема, теча от тая гарнитура е много гаден, цапа юнашки тъй като нахлуващия прахоляк полепва по маслото, и става кочина......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Още нещо - гарнитурата за капак клапани е една и съща за всички ТС от 1.4 до 2.0
      sigpic

Comment

Еее хванал си цаката, скоро идвам за рефреш, че и мойта нещо взе да цапа.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          Още нещо - гарнитурата за капак клапани е една и съща за всички ТС от 1.4 до 2.0
          Ако са пластмасови да еднакви сА но на металните е по ниска гарнитурата мисля че се среша при някой ранни 156 1,6 и при 145 по ранните варианти.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Аз си реших проблема с монтиране на оригинална гарнитура Рикамби. Преди това бях взем на Аджуса и течеше като лейка. Купих оригиналната която е и височка и няма проблеми.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Не се притеснявайте,следващия път като отворите при свещите ще има олимпииски басейн но пълен с масло.Принципно след такава смяна,колата почва да харчи масло
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Хммм, гумени шайби викаш. Аз съм с алуминиевия капак и нямам гумени шайби ами обикновени метални шайби. Сигурно ли е, че всички TS са с въпросните гумени шайби? Аз като сменях гарнитурата не съм слагал нито силикон нито нищо допълнително. Изчистих навсякъде, сложих я и притегнах капака като не му давах много зор, че вече бях патил от това и бях пукнал един. После известно време поглеждах дали има нужда някъде да се понатегне още малко и готово. Не съм имал проблеми от тогава.
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  Хммм, гумени шайби викаш. Аз съм с алуминиевия капак и нямам гумени шайби ами обикновени метални шайби. Сигурно ли е, че всички TS са с въпросните гумени шайби? Аз като сменях гарнитурата не съм слагал нито силикон нито нищо допълнително. Изчистих навсякъде, сложих я и притегнах капака като не му давах много зор, че вече бях патил от това и бях пукнал един. После известно време поглеждах дали има нужда някъде да се понатегне още малко и готово. Не съм имал проблеми от тогава.
                  Щом си пукнал капака явно принципа на стягане е друг, щото при пластмасовите капаци болтовете са ограничени и при здраво натягане можеш единствено да развалиш резбата. Темата е за пластмасови капаци, с други капаци на ТС нямам наблюдения.
                  Относно пълненето с масло при свещите то е по същата причина - приплескана шайба при средния болт, много е неприятно и отвън не личи.
                  sigpic

Comment

Трябва да сте големи късметлии да не тече без силикон и неоригинална гарнитура...
                    или пък повторно слагана...
                    Да не стане както каза Mury при следващото отваряне.
                    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

горе
                      Last edited by code; d.m.y г., 11:40.
                      sigpic

Comment

Слагате си менте гарнитури за тва. Моята старата не течше а беше станала на пластмаса. И 2, 3 пъти съм я махал и слага и не е текла. Смених я просто защото беше станала на пластмаса и си сложих оригинална и няма теч няма дявол.

Comment

а от каде вземате оригинални гарнитури

Comment

Аз мойта от Христо от axm я купих.

Comment

да разбирам ли, че на сребърното ГТВ с новите емблеми, вече му е сух и чист маторя?
                              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Working...
                              X