Известие

Collapse
No announcement yet.

странно виене при средно положение на съединитела

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• странно виене при средно положение на съединитела

Здравейте имам едно такова питане...имаше виене на колата ..мъчих се разбера при и от какво се повлиява но така и не разбрах ...виенето не е постоянно появява се когато си иска и на свободна даже....смених ремъци и т.н викам може да е от тва но уви...днес обаче ми направи нещо впечатление,когато натискам съединитела при едно такова средно положение се появява и когато стигне краино долно спира пак
    че идеята ми е има ли накои напредстава какво е това някои лагер можеби точно на такова звучи но...
    Alfa 145 1.4 t.s

Аксиален лагер? И моя миналата зима виеше за месец-два. После млъкна и повече не съм го чул. Също като тебе си мислих, че е от ремъчните ролки.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Мда колега тои ту се появява има моменти в които въобще не се чува....а ти запознат ли с точното му разположение всмисъл нетрябва ли целия съединител да се размърдва за да се смени..
      Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
        Мда колега тои ту се появява има моменти в които въобще не се чува....а ти запознат ли с точното му разположение всмисъл нетрябва ли целия съединител да се размърдва за да се смени..
        Труда си е направо смяна на съединител.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

мдаа точно тва погледнах че лагера е 18 лв ък за труд сигурно 100 ще ми вземат

---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

а колеги как мислите може ли и един друг проблем да е от него така кат се замисля логически е твърде възможно....като превключа от по-висока на п-ниска предавка става нещо странно както един маистор каза сякаш е сухо карето .при пускане на съединитела и зацепване се усеща една странна вибрация,та си мисля ако тоя лагер толкова се е разкашкал възможно и от тва да е
          Почертавам че нямам никакви проблеми със скоростите нито хъркане нищо всичко е ок там и съединитела поне не преплъзва де...

---------- Post added at 10:58 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

пък и сутрин кат запаля докато позагре и раздвижи такива шумове се чуват кат натисна съедините спират ама кат го пусна все едно незнам ...
          Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
            мдаа точно тва погледнах че лагера е 18 лв ък за труд сигурно 100 ще ми вземат

---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

а колеги как мислите може ли и един друг проблем да е от него така кат се замисля логически е твърде възможно....като превключа от по-висока на п-ниска предавка става нещо странно както един маистор каза сякаш е сухо карето .при пускане на съединитела и зацепване се усеща една странна вибрация,та си мисля ако тоя лагер толкова се е разкашкал възможно и от тва да е
            Почертавам че нямам никакви проблеми със скоростите нито хъркане нищо всичко е ок там и съединитела поне не преплъзва де...
            Не знам дали си сменял съединител, но по принцип лагер, притискател и диск са горе долу с един живот, така че като отвориш наред . .
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

мм несъм сменял дсега съединитела...
              Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Working...
              X