Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на вариатор...с електрожен!Внимавайте като купувате!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонт на вариатор...с електрожен!Внимавайте като купувате!

Джамбазите стават все по-изобретателни. Това е вариатор от 145, заварен с електрожен. Колата беше при мен за смяна на ремъци, ролки и т.н. Работеше учудващо тихо, вариатора не се чуваше. Но след като отворих капака...останах изумен!!! От "качествения" ремонт, и от липсата вече на хлабина между корпуса и стеблото на вариатора, а може би и от изкривяване в следствие на заварките, вариатора беше изял и черупките си. Хлабината им беше доста над пределната норма, което разбира се понижаваше и масленото налягане... Нов вариатор,черупки и колата върви както трябва...
    Казано накратко: Когато купувате, гледайте през капачката за маслото със фенерче за подобни изпълнения!!!
    Attached Files

Въх божкеееее... нямам коментар Само такова не бях виждал
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

яка работа
      няма вариатор-няма проблеми
      точка

Comment

ай стига бе интересно какви ли още изненади има по тази кола ?!?
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Па добре са го прикапали ся, изобретателен е българина, ако на запад го видят тва ще има да цъкат поне 3 дена с език......все пак можеха и с поксипол да го запълнят......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Е само това не беше видяно... перфектно решение за "лоялния" продавач.
            145 QV ex.
            146 Boxer TOTAL ex.
            147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Мдаа и на мен ми се е случвало
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

При мен на едно ГТВ след "ревизия" на мотора му бяха сложили всмукателен вал от 1.4, вариатор с луфт дет се обира на ръка и не беше стегната ск.кутия към мотора...
                Това всичко от един майстор беше постигнато...
                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Това е стар трик с вариатора, зная го още от 2004г. когато беше по 600 кинта . Каза му го един майстор от Ал. Ауто. Там са интински професионалисти само да вметна.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ха ха ха ха, якооо. Малка подробност е, че заварките са от телоподаващо, но това нищо не променя
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Venci, не мисля че е СО2...Доста шлака изчегърках, все пак ще става преспапие този вариатор.

Comment

Това е идиотщина!
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Най-тъпото в случая че цялата операция е точно толкова трудоемка колкото и поставянето на ремонтен комплект дори може би повече .
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                            Най-тъпото в случая че цялата операция е точно толкова трудоемка колкото и поставянето на ремонтен комплект дори може би повече .
                            Не съм съгласен. За вариятора е достатъчно за да се махне капака на клапаните и ще го заварят на място.
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Абсолютно вярно! Този е заварян на място, от "професионалист" явно...На няколко места беше докоснал вала с електрода и имаше точки на първа гърбица...Стопен метал под него, а шлаката - оставена непочистена...От вибрациите беше изпопадала половината, но другата си стоеше...Е, нали има филтър, защо да си играе...

Comment

Working...
                              X