Известие

Collapse
No announcement yet.

След дупка, балон, а после :-)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

КОнтинетал спорт контакт 2
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ауууу, лошо.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Лошото е,че ако викнеш КАТ,ти пишат акт за несъобразена скорост

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
          Лошото е,че ако викнеш КАТ,ти пишат акт за несъобразена скорост
          Няма такова нещо!

Преди седмица си взех протокол за една балонирана гума, заведох щетата, поръчах гумата и сега чакам да дойде, за да занеса на застрахователя фактурата.

Валеше дъжд и всички дупки бяха пълни с вода ... за каква несъобразена скорост ми говориш?
          С каква скорост трябва да се влиза с гуми 215/45/17 в дупка 60 см диаметър, 35 см дълбока и с остри ръбове?

за Общината и всички виновници за скапаните ни пътища!

Съвет: Взимайте си протокол от КАТ, завеждайте щети и поне няма да се вътрите от последствията.
          sigpic

Comment

В този случай като ти напишат превишена скорост, се обаждаш на приятелче адвокат (важното е нищо да не подписваш и да имаш свидетели на произшествието) и като дойде и види ситуацията реагира - може да се отървеш сас завидно състояние във вид на обезщетение от общината. Докато не ги осъдиме няколко пъти нищо няма да се промени. То да ти писне да те клати това подобие на държава в което сме....
            Возя се с 159 1.9 JTDm 150
            Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Comment

ЗНачи вчера отидох при застрахователите ЛЕВ ИНС и заведох щетата...НО лошото е, че нямах протокол от КАТ, защото балона го констатирах чак като стигнах в Стара ЗАгора

Сега не се знае ще платят ли, няма ли да платят, но все пак направих опит Ще поживеем и ще видим Аз лично не се надявам много, много...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Аз нещо не разбрах - като се балонира човек, трябва да чака КАТ до дупката дето го е направил ли?
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Аз нещо не разбрах - като се балонира човек, трябва да чака КАТ до дупката дето го е направил ли?
                  Да, звъниш им, но понеже колата е в движение, няма пострадали, няма друго ППС, тогава не идват и ти дават номер на протокол. Те си водят регистър на произшествията.
                  След това ти може да си вземеш протокол от самия КАТ или само с номера да отидеш при застрахователите. Описваш го в бланката им и толкова.
                  Мерят дълбочината на грайфера + гледат ДОТ на гумата. След което въвеждат инфото в таблица, която изчислява какъв живот има гумата в % и следователно толкова ти покриват от фактурната стойност на новата гума
                  sigpic

Comment

Значи хората с поизтъркани гуми и стар ДОТ няма смисъл да се хабят ?
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Преди няколко дена и аз се балонирах така в един кратер.В момента докато пиша,чакам да ми я вулканизират и я слагам за задна.Предната си алфа я карах така 3 години и не съм имал проблем.Гумата е на 6 хил. километра и не мисля да купувам друга,защото каква ти е гаранцията,че след седмица,2 или 3 няма да балонираш и нея.Незнам,в тая кретенска ""държава"" за нищо не е.
                      2011 Giulietta MA-ex
                      1995 155 1.8 TS 8V
                      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                        Значи хората с поизтъркани гуми и стар ДОТ няма смисъл да се хабят ?
                        За съжаление не плащат 100% от гумата и когато е изтъркана и стар ДОТ, сигурно ще покрият малка част от цената за нова.
                        Тогава се прави друго - взимаш фактура за нова, но без да купуваш гума (с познати става този номер), купуваш 2-ра употреба гума и балонираната им я носиш да си я бият в главата.

---------- Post added at 06:30 ---------- Previous post was at 06:20 ----------

Първоначално публикувано от wrc Покажи съобщение
                        Преди няколко дена и аз се балонирах така в един кратер.В момента докато пиша,чакам да ми я вулканизират и я слагам за задна.Предната си алфа я карах така 3 години и не съм имал проблем.Гумата е на 6 хил. километра и не мисля да купувам друга,защото каква ти е гаранцията,че след седмица,2 или 3 няма да балонираш и нея.Незнам,в тая кретенска ""държава"" за нищо не е.
                        И ти си прав, но за какво си плащам КАСКО, когато ще си правя сам гумите? По-добре да взема нова, да си я покрият максимално, колко е възможно, и да си карам колата спокойно.

BTW: Вчера ми пристигна гумата от www.avtogumi.bg ... много коректни търговци! Доставиха я за 10-тина дни и с ДОТ 0910
                        sigpic

Comment

Добре де, а как седят нещата с нарязани гуми, на един пр му нарязаха и 4-те, викнал е кат, после в каското и още чака и нз какво да чака, няма фактура за тях, защото така ис е купил колата. Пак ли е същата процедура дот + грайфер...
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Добре де, а как седят нещата с нарязани гуми, на един пр му нарязаха и 4-те, викнал е кат, после в каското и още чака и нз какво да чака, няма фактура за тях, защото така ис е купил колата. Пак ли е същата процедура дот + грайфер...
                            Това е регрес на 3-то лице, т.е. би трябвало да му признаят щетата по КАСКО.
                            Няма значение дали е купил така колата или има фактура за гумите. Той трябва да си купи нови гуми, да вземе фактура и да я занесе на застрахователя, за да му е осребрят според "живота" на неговите гуми.
                            Кажи му, че няма какво да чака, а да си вземе фактура и да действа.
                            sigpic

Comment

Как се определя остатъчния живот на една гума?
                              Някаква формола има ли или...гумите му са дот от 2005год. размера на гумите е 17'
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Мерят с шублера колко грайфер има. Гледат дота на гумата...Сравняват по таблица колко горе долу и е остатъчната стойност и ти плащат

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                                X