Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сваля вариатора от вала!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сваля вариатора от вала!

Колеги,моля за помощ, стигнах до смяната на вариатора,но немога да го махна от вала - гледам го като негър японска азбука ... Моля за някакво упътване и какви инструменти ми трябват .... ако сметнете ,че информацията е твърде поверителна, може и отговор на л.с. Благодаря.
    Alfa156 Against All

Хващаш вала на менгемето, и го развиваш. С нормална резба е. Трябва ти обаче много як ключ с дълго рамо. Аз съм си направил ключ с две рамена с дължина по 40 см. Вариатора е залепен и се развива с много зор. Трябва да си сигурен, че си захванал вала както трябва за да не превърти и да ти нарани гърбицата. Трябва да го хванеш за някоя гърбица. Ако го хванеш от долу на гладкото със сигурност ще превърти и ще го надереш с менгемето. Трябва да внимаваш много при захващането. Естествено гърбицата да не легне на металната част на менгемето. С някаква гума го направи.

После трябва да залепиш новия вариатор. Да не стане като изгасиш мотора и да се развие.

Ключа аз си го правих от 4 мм неръждаема стомата на лист. Смятай с тези две рамена срещуположни едно към друго всяко по 40 см дълго колко сила е необходима да го развиеш! Сериозна сила си е!
    Last edited by oem; d.m.y г., 12:36.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

демек някак си трабва да развия вариатора като с нещо бръкна в дупките му и да го развия .....
      менгеме има ...сега трябва да мисля с какво да го хвана вариатора и как да го направя тоя ключ ....
      Alfa156 Against All

Comment

Ам то се мисли преди да тръгнеш да разглабяш. Трябваше първо да питаш. Щото сега ако нямаш инструменти да си направиш ключ не те знам какво прашваш...
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение

демек някак си трабва да развия вариатора като с нещо бръкна в дупките му и да го развия .....
          менгеме има ...сега трябва да мисля с какво да го хвана вариатора и как да го направя тоя ключ ....
          http://axm-auto.com/pBB2/viewtopic.php?t=1596
          Тук е за 145,146,но при теб едва ли е по-различно.
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Ам то се мисли преди да тръгнеш да разглабяш. Трябваше първо да питаш. Щото сега ако нямаш инструменти да си направиш ключ не те знам какво прашваш...
            ... на двигателя се прави основен и нее зор да стане за 2-3 дена
            п.п. не става въпрос за моята кола
            Alfa156 Against All

Comment

Моят съвет е да оставиш колелото на вала,и да си направиш лапа за дупките на колелото,така ще го развиеш по-лесно
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Има един закон за петте "П":-"Предварителната подготовка предотвратява провала на представлението", който в случая не е спазен но .... ето това би могло да помогне.
                Attached Files
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Една идея от мен от теб изпълнението .
                  Можеш да синаправиш ключ подбен на този на снимката малките отвори трябва да съвпадат с тези на вариатора като посредством четирите винта се захващат стабилно за него ,Вала обезателно го хвани с две трупчета и тогава стягай на менгемето.
                  Attached Files
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Ако не ти се занимава ,такива инструменти се продават http://ebspares.co.uk/PNF/PNF.cfm?id...TOKEN=57483900
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Fiat Bravo II 1.4 90hp
                    sigpic
                    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Working...
                    X