Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно избора на 146ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет относно избора на 146ца

Искам да задам няколко въпросчета.От мобиле-то харесах две 146ци и сега врънкам Татко.Значи и 2те са с газ, което за нас е +, защото искаме кола на бенз и да и сложим газ или директно със газ да я вземем.Значи едната е 1,6 Ti 150 коня, а другата е 1,7 16V Boxer 136 коня пише, че е.Моите колебания бяха за това, че е по-добре да се насочим евентуално към Боксеровия вариант, защото другият е с Турбо, а знам, че там парите за ремонт са големи.Тук обаче чета, че на Боксерите ремонтите, поддръжката им е по-скъпа.Просто ориентировъчно, вашето мнение какво е?
    Благодаря Ви предварително!

ПС- Линкове към обявите не съм дал нарочно, понеже не съм чел всички правила на форума и не искам да ме накаж докато съм още нов хах...

1,6 Ti няма,Ti версията е 2,0 и да найстина е 150 к.с (155 в зависимост от годината на производство)
    Аз до колкото съм чувал боксера е по-непретенциозен от ТС (туин спрак,[twin spark]).
    Единствените бензинови турбо двигатели на Алфа са :
    2.0 V6 Turbo (монтиран в 164,GTV,166)
    2.0 4 cyl. (155 Q4)

Можеш да пуснеш линкове от обявите така може някой колега да сподели пряко мнение от автомобила.Няма да бъде лошо да се запознаеш по-добре с правилата на форума за да си нямаш главоболия с тая паплач модераторите (тва последното в кръга на шегата)

Успех с избора,надявам се да се включат и други колеги
    Разгледай раздела от там може да почерпиш информация
    ( http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=24 )
    Също и от темата за ремонти и да си направиш преценка кой мотор да избереш ( http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=1688 )
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Мерси много.Грешката е моя.На обявата пишеше 146 Ti И аз затова се обърках.Просто сега имаме опел и не съм мн. запознат с нещата при алфа.Явно мотора е 2.0 Туин Спарк.Ето линковете- 2.0 150 коня , 1,7 Боксер 136 коня

Ще видиш, че при обявата за 2.0 цената май е по-добра, защото освен 200те лева колата вече е регистрирана и има платена гражданска, но това не е и най-важното де.Мерси за бързият отговор.

Comment

За боксера мога да кажа,че се продава от доста време.
        Другата не ми изглежда позната,обаче на пръв поглед мога да ти кажа,че май не е 97-ма.
        Last edited by diapper; d.m.y г., 18:41.
        sigpic

Comment

Нещо друго?Искаш да кажеш, че 95 някъде или?
          Понеже както казах не разбирам от Алфи според теб на обяви от този клас нормално какви пари могат да се смъкнат.То верно е и много индивидуално в зависимост от състоянието на дадения автомобил.

Comment

Там някъде 95,96 пак казвам не съм мн сигурен кога точно вкарваха новото табло.
            Иначе за смъкването ти сам вече си отговори
            sigpic

Comment

Другото, което ми направи впечатление е за Боксера.В обявата го пише 136 коня.Да не би да имат 2 вида, защото навсякъде по форуми сега като чета пише, че е 129коня този мотор?

Също така за този 129 коня боксеров мотор в някакъв руски сайт пише, че максималната му скорост е 202 километра.Това за мен е невъзможно тъй като съм се возил в 146 1,6Боксер 103 коня ако не се лъжа и е стигал до 200-205км.
              Last edited by incessantforce; d.m.y г., 19:41.

Comment

Колега,гледам ,че си нов тук!Обаждаш се на продавача и го питай дали разрешава преглед в някой от сервизите на форума!Ако да звъниш на Бобо!Ако не по-добре му кажи чао,за да не виеш после като самоковска мечка!Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
                  Колега,гледам ,че си нов тук!Обаждаш се на продавача и го питай дали разрешава преглед в някой от сервизите на форума!Ако да звъниш на Бобо!Ако не по-добре му кажи чао,за да не виеш после като самоковска мечка!Поздрави!
                  Ами мерси много за съвета.Ще се разгледам из форума къде точно се намират тези сервизи за да мога да знам нали ако се стигне до там къде трябва да се ходи.Иначе някакво друго мнение?Ти кой от 2та мотора би предпочел?

Comment

Двете коли са със старото табло!Какво да ти кажа!Аз имам две Алфи !33 и 156 -2001г. -2.0.-150 к.с.Естествено ,че предпочитам туин спарк 2.0-150к.с.По скъп е за поддръжка да знаеш!!И то доста!Боксерите малко хора могат да ги правят,но при Бобо-Екстрийм тунинг няма да имаш проблеми!Без преглед ,пак ти повтарям не я взимай,че ще се видиш в чудо!Успех и поздрави!

Comment

Конкретно тази боксеровата която си дал не ми изглежда никак надеждна... Twin Spark-а е добре за парите си, стига да е читав! Задължително отиваш в сервиз, в който си сигурен че разбират от алфи и чак след като те ти кажат какво има да се прави по колата (понеже винаги има) вече ще си прецениш струва ли си или не. Аз лично предпочитам TS мотора! А да знаеш че и двете коли са 96 година, че не едната май са послъгали малко че била 97, може би тогава и е първата регистрация. Моя съвет е да се насочите към кола, която е максимално близко до заводското изпълнение - без дупки за колони навсякъде, без газови, без някакви тунинг изпълнения, боядисани духалки на парното, лъскави стелки, педали и т.н.! По-добре я вземете без газ и и сложете вие, поне да сте на 99% сигурни че преди вас колата е карана само на бензин и не е съсипана от газта. Предполагам си наясно че газта не е здравословна за двигателите? Особено за алфите и още някои марки (например Хонда) забелязвам че има доста оплаквания от газовите, особено обикновените такива!
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                      BMW 328i

Comment

Ами Опела който в момента караме той си е Карбуратор на газ, така че спрямо тия двигатели на алфите си нямам никакво понятие.Защо казваш, че най вече за хонда и алфа газта не действа добре на двигателя?Смисъл ако е газ. инжекцион нали би трябвало да няма проблеми или при алфите след време пак се проявяват някакви такива?

Comment

Първоначално публикувано от incessantforce Покажи съобщение
                          Ами Опела който в момента караме той си е Карбуратор на газ, така че спрямо тия двигатели на алфите си нямам никакво понятие.Защо казваш, че най вече за хонда и алфа газта не действа добре на двигателя?Смисъл ако е газ. инжекцион нали би трябвало да няма проблеми или при алфите след време пак се проявяват някакви такива?
                          Ако ГИ-то е монтирано и настроено коректно няма да имаш никакви проблеми, казвам ти го след 5 годишна експлоатация на алфа с ГИ, нито пък ще усетиш каквато и да е разлика от тази с бензина.
                          156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
                          TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

Първоначално публикувано от vaskoni Покажи съобщение
                            Ако ГИ-то е монтирано и настроено коректно няма да имаш никакви проблеми, казвам ти го след 5 годишна експлоатация на алфа с ГИ, нито пък ще усетиш каквато и да е разлика от тази с бензина.
                            Еми то при евентуална покупка на кола с ГИ нали винаги може да се направи там проверка/диагностика и да се види кое как е.
                            Относно поддръжката между Туин Спарка и Боксера долу-горе каква е разликата.Имам напредвид при една нормална едногодишна поддръжка ако не се правят излишни ремонти и примерно трябва да сменяш редовните консумативи там масла, ролки, ремаци.. просто ме интересува като факт..

Comment

Колеги, а някъде в Стара Загора има ли такива сервизи, защото в Карс.бг видях една 146 1.7 Боксер за 1300 лева обявена.Спрямо другите 2 обяви, които постнах основните разлики са, че тая има вместо 4 лети джанти- 3таза и няма газова..

Comment

Working...
                              X