If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега ако решиш да ги гледаш тези коли от Ст.Загора ми звънни на 0885103458 (Заро). Мога да ги погледна а и също знам сервиз в който могат да ти кажат какво им е дережето.
sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г. Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Мерси много Заро.Ами незнам точно кой ден ще е, защото на сегашната ни кола и потъна педала на съединителя и ще видим.Аз също знам за Стз., че ейтам до мола в ляво имаше един човек за елком където ги закачат.Друго незнам хах..
Конкретно тази боксеровата която си дал не ми изглежда никак надеждна... Twin Spark-а е добре за парите си, стига да е читав! Задължително отиваш в сервиз, в който си сигурен че разбират от алфи и чак след като те ти кажат какво има да се прави по колата (понеже винаги има) вече ще си прецениш струва ли си или не. Аз лично предпочитам TS мотора! А да знаеш че и двете коли са 96 година, че не едната май са послъгали малко че била 97, може би тогава и е първата регистрация. Моя съвет е да се насочите към кола, която е максимално близко до заводското изпълнение - без дупки за колони навсякъде, без газови, без някакви тунинг изпълнения, боядисани духалки на парното, лъскави стелки, педали и т.н.! По-добре я вземете без газ и и сложете вие, поне да сте на 99% сигурни че преди вас колата е карана само на бензин и не е съсипана от газта. Предполагам си наясно че газта не е здравословна за двигателите? Особено за алфите и още някои марки (например Хонда) забелязвам че има доста оплаквания от газовите, особено обикновените такива!
Кои ти каза че газта не е здравословна,моита алфа е със обикновенна газова от как съм я взел нямам никакви проблеми,недеи да създаваш грешно впечатление във колегата,ако си е наред всичко без значение дали е със обикновенна газова или със газов инжекцион колата няма да има никакви порблеми.
Мерси много Заро.Ами незнам точно кой ден ще е, защото на сегашната ни кола и потъна педала на съединителя и ще видим.Аз също знам за Стз., че ейтам до мола в ляво имаше един човек за елком където ги закачат.Друго незнам хах..
OK. Няма никакви ядове а за сервиза не го мисли ще я закараме при един колега от форума.
sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г. Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Колега ако решиш да ги гледаш тези коли от Ст.Загора ми звънни на 0885103458 (Заро). Мога да ги погледна а и също знам сервиз в който могат да ти кажат какво им е дережето.
Ами колега май май до 30тина мин ще тръгвам към Стара Загора.Ще ти запиша телефона на едно листче и като стигна там да хвърля едно око на колата вече ще го мисля ще ти звъня.
За кола и за жена на квот случиш.
в началото и двете са красиви отвънка
ПС- ЯКИМОВ... наистина си много прав...макар, че понякога може дори и в началото да не са красиви (rofl) тогава работата става опаснаа.. хахах
Значи като за начало я огледахме, но тази седмица Татко ще реши на 100%.Значи там е писана 1700 лева.В карс.бг е писана 1300 лева и човека от авто къщата казва, че това е крайната цена, но според мен ще може да се свалят още 100-300 лева.Значи преден ляв таз го няма, акумолатора е здал багажа,ест. има консумативи за смяна вкл. и фреона на климатика.Има на няколко места драскотини, но нищо, което да не може да се оправи.Дори може и с тях да си я карам без проблеми.Вътре по интериора на предна лява врата където духа това където се регулира нагоре надолу да духа трябва да се намести с една отверка.По волана това където се натиска свирката е леко нестабилно така да го кажа.Друго където е запалката и пепелника над сд-то трябва няква пружинка да се намести щот не може да се затваря, предня дясна колона това най-горния слой на колоната не го знам как се вика ама иска с канаколит или нещо такова да се залепи и един патронник 2ра ръка за багажника.Друг кусур не знам дали има.Аа незнам и дали споменах за централното че при отключване малко по-трудно се отключва.Явно иска да се разглоби нещо по предната врата да се оправи.Продавача твърди, че колата е на реални 108 000км., но това много не го вярвам.Има си кусури като цяло, но мисля, че точно от тях може да се свалят още пари и да с ВЗЕМЕ за 1000-1200 лева макс.Поне мога от старата ни кола да и прехвърля- акумолатор, мп3, винетка.Ще видя татко какво ще реши и ще се свържа с теб колега ако решим да я взимаме все пак ще трябва да я покарам и на 1 сервиз да се закара.Ако по ходовата част, двигател всичко е наред мисля, че за дадената сума си заслужава.Все пак за 15 годишна кола със тия характеристики и тия пари немога да искам да е баш като нова.
Това дето го изброи са бели кахъри дет се вика. За тия пари ако по двигателя и ходовата част е ОК по-добре стискайте ръце и я отнасяй. Единственото по-скъпо нещо за което май ще дадеш пари е климатика (около 100 лв.) ако е само за допълване. ако решите нещо свиркай ама се обади поне ден по-рано
Това дето го изброи са бели кахъри дет се вика. За тия пари ако по двигателя и ходовата част е ОК по-добре стискайте ръце и я отнасяй. Единственото по-скъпо нещо за което май ще дадеш пари е климатика (около 100 лв.) ако е само за допълване. ако решите нещо свиркай ама се обади поне ден по-рано
Ами ще гледам да се обадя по-рано стига да не се получи нещо инцидентно.Климатика ми казаха, че тук в Нова Загора ги пълнели с фреон за около 40 лева, незнам ти защо каза 100..от къде може да идва тази разлика?Там татко пробва нещо от страни я натиска да чуе амортисиорите и казва, че не са изтървали.Ще видим много го навивам, защото за сегашната ни кола Опел Вектра даде 700 лева за ремонти за 2 седмици а колата е 90та година.Абе некадърни майстори не ми се говори...
Казаха ми, че в Сливен имало някакъв добър майстор слагал ГИ нови по 700 лева турските и 900 лева италианските.
Незнам какво мислиш по въпроса, но щом от 1700 лева е съборил на 1300(въпреки, че каза, че това е крайна цена!) мисля, че ако види насреща му 1 000-1 100лв. би се съгласил.Като се има напредвид, че само от винетка+мп3+акумолатор ще спестя 250-300 лева.Акумолатора ни е ползван 8 месеца.55 Ампера е.Мисля, че би трябвало да свърши работа.
Вече едно 300 лева сиг. ще ги дадем като сложиме фреона, масла, ролки и ремъците... ама няма как.. и по жените и по колите само пари се дават а се обезценят с годинтие.Мен по принцип ми е мерак ако мога в следващите години да си събирам пари и постепенно да и ударя един тунинг- волани, педали, филтри, чипове, спойлери, музики ама това е с времето си.Просто 1 приятел колата му има 1киловат музика и си е голяма мания... Айде.. че много се разписах.
Цената е такава понеже пазара се е наводнил с коли а и хората са "малко" с предрасъдаци към италианките. А за климатика ако е само допълване ще ти е по-евтино а ако е за пълнене на цяло мисля че цената е там някъде НО НЕ СЪМ 100% сигурен.
колега, закачете акумулатор и провери дали всичко по тоците работи ,ама всичко. дали колата пали добре и дали като загрее работи добре. закарайте я на сервиз да и премерят компресията и проверят окачването. тия неща които си писал са дребни козметични кахъри. ако е боксер не ти трябва газов инжекцион. с обикновена газова добре монтирана работи без проблем.
колега, закачете акумулатор и провери дали всичко по тоците работи ,ама всичко. дали колата пали добре и дали като загрее работи добре. закарайте я на сервиз да и премерят компресията и проверят окачването. тия неща които си писал са дребни козметични кахъри. ако е боксер не ти трябва газов инжекцион. с обикновена газова добре монтирана работи без проблем.
Мерси колега.Все пак от гледна точка на качеството нали ГИ ще е по-добре от обикновенната?Просто не искам да пестя от към качество, защото знам със сегашната ни кола какво става като гледам по-евтините опции..Относно проверката това така или иначе ще го направим.Татко като въртя волани това онова му се стори, че може някакво каре да има нещо, но не знам ще се види.Значи сигурно утре ще отидем да ги видим тези неща и ако всичко е наред я взимаме.Козметичните забележки ще гледам след това една по една да ги отстраня.Така или иначе 1-2 завойчета ще се направят за да се тества как върви.
ПС- просто като идея колко ще ми струва за този модел едн спортен филтър, едно чипче, защото ми е мерак по празниците(нова година, знам че е далече хех) да и сложа нещо от сорта.Верно, че още не сме я взели ама да питам.
ПС- просто като идея колко ще ми струва за този модел едн спортен филтър, едно чипче, защото ми е мерак по празниците(нова година, знам че е далече хех) да и сложа нещо от сорта.Верно, че още не сме я взели ама да питам.
Около стотина лева е филтъра, а чипа 200-300 Има във форума писано за всичко
Comment