Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт предница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонт предница

Здравейте, не съм 100% сигурен, че темата ми е за този раздел, но ако греша нека модераторите я преместят. Благодаря.
    Вече доста време се повозих с алфичката и дойде момента за ремонт на предницата...ходих в сервиз и ми казаха,че за смяна са ми:
    амортесьори (предни):87лв./бр.
    амортесьори (задни):50лв./бр.
    тампони и лагери на предни амортесьори:57лв./за едната страна
    и момчето ми каза,че за работа ще ми вземе 80лева.
    обясни ми, че частите които ще купи са немски и били добри. аз не разбирам много, сега погледнах в някои сайтова, горе долу ми се виждат прилични цените, но все пак реших да попитам дали е добра офертата от този сервиз.
    Благодаря.

Малко се съмнявам,че са ти заминали всички амортисьори. Тампон с лагер съм купувал за 27лв без отстъпка.
    Съвет: Купи си частите сам.
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

благодаря

в понеделник ще обиколя магазините и ще видя на място колко струват частите
      Благодаря колега

Comment

Колега ще е добре да ориентираш юзърите за каква алфа иде реч, за да не се налага да използваме мозъчния си рам памет запас за да гадаем по цените на амортисьорите дето си обявил каква кола караш....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Колега ще е добре да ориентираш юзърите за каква алфа иде реч, за да не се налага да използваме мозъчния си рам памет запас за да гадаем по цените на амортисьорите дето си обявил каква кола караш....
          Абе съдейки по ника на колегата, ще да е 145 на Жоро, набор 88

Иначе по темата: за тия пари не очаквай много от тия амортисьори, най-вероятно са турски или китайски, ако ще да ти кажат, че извънземните са ги произвели
          Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 15:03.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Извинявам се за непълната информация...алфата е 145 2.0ТД 1997г. 90кс.
            утре ще пиша аз какво съм установил по магазините пък ще видим трябва да се прави аз не съм запознат много с ходовата част на автомобилите, но баща ми казва, че би могъл да смени амортесьорите, само не знае как се процедира с лагерите и тампоните. има ли нещо по-специално на което да обърнем внимание или, с което по-трудно бихме се справили с него...защото ако спестя 80лв от работа ще мога да си купа по-качествени части

Comment

Първоначално публикувано от joro88ar145 Покажи съобщение
              Извинявам се за непълната информация...алфата е 145 2.0ТД 1997г. 90кс.
              утре ще пиша аз какво съм установил по магазините пък ще видим трябва да се прави аз не съм запознат много с ходовата част на автомобилите, но баща ми казва, че би могъл да смени амортесьорите, само не знае как се процедира с лагерите и тампоните. има ли нещо по-специално на което да обърнем внимание или, с което по-трудно бихме се справили с него...защото ако спестя 80лв от работа ще мога да си купа по-качествени части
              Задните се сменят доста лесно, ама за предните не те съветвам да ги правите без необходимите инструменти. Много е кофти отвиването на гайката отгоре. А и ще ти трябват скоби за пружината.
              Аз те съветвам все пак преди да купуваш каквото и да било, първо да провериш и в друг сервиз какво ти е за смяна. На алфите предни амортисьори и лагерите им се скапват доста трудно. Виж носачите са друга бира.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Хмм...ами момчето дето ми гледа колата каза,че особено предния десен амортесьор бил доста зле,а лагера се бил разбил ий пружината закачала на него и прескача ... нещо подобно ми обясни...

Comment

Здравейте!
                  Ходих днес в друг сервиз и там момчето вкара колата на канала гледа я,разклаща я напред-назад,нагоре-надолу и ми каза,че амортесьорите са протекли, но може още да се кара а за смяна е десен носач и мисля че каза лагера на амортесьора... сега вече съм раздвоен ...

Comment

Колега, ако смяташ да караш колата повече от година и половина, две, купи си хубави амортисьори.
                    Аз за пунтото купих от най-евтините и съжалявам, вози по-зле отколкото старите разбити и пак става двойна работа като ги смениш след 1 година.
                    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

благодаря колега

Comment

Колега защо не отидеш в някой от клубните сервизи, да ти погледнат колата, поне ще разбереш наистина какво и е и ще ти предложат качествени части

Ето http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

да колега ... гледах ги , но така и не разбрах повечето сервизи къде се намират ...

Comment

Първоначално публикувано от joro88ar145 Покажи съобщение
                            да колега ... гледах ги , но така и не разбрах повечето сервизи къде се намират ...
                            Това ми се струва малко несериозно! Има телефони, звъниш и ще ти обяснят, кое къде се намира!!!
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

амий ... май наистина така ще стане ... защото днес ходих на 3-ти "майстор" той пък ми обяви, че за смяна са ми ...
                              Амортесьори предни
                              дясна кормилна щанга
                              тампони и прашници за макферсоните (не знам какво е прашници)
                              маншон за рейката ...

Вече не знам на кой да вярвам DD)
                              ето това се казва пълна лудница

Comment

Working...
                              X