Известие

Collapse
No announcement yet.

Крива гума, но само на завой???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

НЕ Е ГУМА! Преди малко със 140 и шарейки по магистралата отново установих че ефекта си го има с пълна сила! Друго ще да е. Вътрешно каре как Ви звучи?

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Имах такъв проблем и беше крива джанта. Предна дясна по точно и кат правя десен завой извънградско се усещаше едно потракване и леко тресеше. Друго което мисля да не е от някои тампон или втулка
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

При мен не е леко - т.е. леко е на лек завои, свия ли повече е по-силно и не е джанта, защото предните вече са отзад и поведението е абсолютно като преди да ги завъртя!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Raiko0 Покажи съобщение
          Имах такъв проблем и беше крива джанта. Предна дясна по точно и кат правя десен завой извънградско се усещаше едно потракване и леко тресеше. Друго което мисля да не е от някои тампон или втулка
          Съгласен съм с колегата за тампон или втулка
          И аз имах подобен проблем преди да сменя носачите а тампоните почти ги нямаше при мен.
          sigpic
          166 JTD - Ex.
          164 Super T.S.
          145 T.S.

Comment

И аз мисля че може да е тампон,защото в завоя има по-голямо натоварване,за карето не знам.
            Alfa 155 1.7,1.8 ex
            Alfa 166 2.4 3 ex
            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              Опаа грешка. Не е каре. Каре се усеща на пълен завой с всичката газ. Тогава си казва или направо показва (като му излязат вътрешностите отвън)

Може и крива гума да е, може нещо хлабаво по окачването да има може един куп неща да са. Заравяне в колата му е майката.
              Това което казваш е симптома тамън като се скапе, а това което е написал колегата, ми прилича на симптомите преди да го остави на пътя. Може карето да се е прецакало, колегата да не е забелязал и да е навъртял километри. Все тая какво точно се е скапало, важното е веднага да се оправи и да не се експериментира с високи скорости до тогава.
              по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
                Това което казваш е симптома тамън като се скапе, а това което е написал колегата, ми прилича на симптомите преди да го остави на пътя. Може карето да се е прецакало, колегата да не е забелязал и да е навъртял километри. Все тая какво точно се е скапало, важното е веднага да се оправи и да не се експериментира с високи скорости до тогава.
                Ти как мислиш? Дали съм счупил повече карета от теб
                Каре което се е скапало винаги оставя на пътя (говорим за външно каре) Можи и шлиците да са разбити, може и много неща да са, но каре което не чука не дава симптомите описани от Иван.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Ти как мислиш? Дали съм счупил повече карета от теб
                  Каре което се е скапало винаги оставя на пътя (говорим за външно каре) Можи и шлиците да са разбити, може и много неща да са, но каре което не чука не дава симптомите описани от Иван.
                  Боби, дай идея какво да издирвам за проблем или да я погледне някой тая кола отдолу? Може и каре да е, но всичките 4 са сменени преди година-две. Но преди да започне това скачане на колата в десен завой, от доста време имам едно ромолене при топъл мотор и скорости откъм задвижването. Ромоленето го има само при движение с развномерна газ. При ускорение и при принудителен празен ход, както и по инерция няма шум. Шума е най-осезаем на извънгдарско когато всички масла са топли и по-редки. НО няма увеличаване на шума при десен завой със скорост, когато се наблюдава тресенето. При пълен ляв и десен НЯМА прещракване откъм каретата. Това имам в момента като симптоми!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Аз залагам на каре!
                    Audi A6 3.0 TDI
                    Infiniti FX35

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                      Боби, дай идея какво да издирвам за проблем или да я погледне някой тая кола отдолу? Може и каре да е, но всичките 4 са сменени преди година-две. Но преди да започне това скачане на колата в десен завой, от доста време имам едно ромолене при топъл мотор и скорости откъм задвижването. Ромоленето го има само при движение с развномерна газ. При ускорение и при принудителен празен ход, както и по инерция няма шум. Шума е най-осезаем на извънгдарско когато всички масла са топли и по-редки. НО няма увеличаване на шума при десен завой със скорост, когато се наблюдава тресенето. При пълен ляв и десен НЯМА прещракване откъм каретата. Това имам в момента като симптоми!
                      Много шантав проблем. Ако имаш време, мини през сервиза да я качим на крика, да се изредят скоростите, докато се завива и да се гледа отдолу за какво иде реч.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Много шантав проблем. Ако имаш време, мини през сервиза да я качим на крика, да се изредят скоростите, докато се завива и да се гледа отдолу за какво иде реч.
                        Имаш ЛС.
                        Интересното е че с тая кола съм се нагледал да дребни шантави проблеми!
                        Както каза Джеръми Кларксън преди време, докато караше намазаната в зелено от него 75-ца: " В момента няма друга алфа на света с точно тези проблеми които има тази!"
                        Last edited by Furious 155; d.m.y г., 21:44.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ванка прочети тая тема, човека е имал подобни сипмптоми и е оправил колата :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=50020
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                            Възможно ли е от гума да тресе колата само в десен завой и то със висока скорост - над 120км/ч? Направо е ок, на ляв завой е ок, само надясно като завивам ми тресе волана и колата... та споделете опит!
                            Скоро ми се появи същия проблем, само че при лям завой.

Имах такъв проблем и беше крива джанта...|
                            Понеже гумите са ми ОК, също смятам, че е джанта.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                              Понеже гумите са ми ОК, също смятам, че е джанта.
                              От някой тампон или втулка може да е също, но това си е лично мое мнение
                              Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105 k.c. '99

Comment

От някой тампон или втулка може да е също, но това си е лично мое мнение
                                Всичко това е оправено преди 1 месец, сигурен съм, че е Жанта, защото знам, че е крива, ама нямах време да я изправям.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X