Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на двигател от 1.4 към 2.0тс

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на двигател от 1.4 към 2.0тс

Привет колеги
    Понеже искам да си взема 2.0тс.при мотирането на този двигател,ако е с пласмасовия капак като моето 1.4 нужно ли е да сменям цялата инсталация или не,питам защото ако са със един и същ Мотроник не може ли да се смени само компа и железата и да се ползва инсталацията от моята или е необходимо да се сменят дори и кабелите.Също така може ли дадете оринтеровачна цена за 2.0тс 155кс. който включва:двг,скорости,полуоски,макферсони,главини,н осачите
    ами с една дума вичко ппод предния капак
    Благодаря предварително
    за всички мнения

Да допълня,че освен изброените от теб неща и спирачките трябва да сменяш.
    На 1.4 диска по спомен му беше 257мм. а на 2.0 е 284мм. ,което значи,че (пак по спомен) трябва да забравиш за джанта под 15" . Успех с начинанието и ако съм сбъркал някъде с информация,поправете ме
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

дам спирачки имам от 2.0тс,но ми е интерено за самата инсталация след като мотора ще с пласмасовия капак както е и моето 1.4тс да ли ще стане да се смени само компа и железата или ще е нужно исмата и окабеяване от 2.0-та.и колко парички ще ми излезнат изброените неща до тук,защото тук един колега ми предлага неговата ТИ-ка.моята е доста запазена и няма грам ръжда,апък и мисля да си плащам за 1.4 данъка.Мисълта ми е че искам да направя една сметка колко ще ми излезе само донора или цяла кола,тази която ми предлагат има забележа,че е много изгнила иначе мотора е пушка и всичко е сменено все пак се сме от един град и се виждаме почти всеки ден.цената на тази ТИ-ка е 3000лв. с джанти и всичко както е по нея.искам да знам колко ще ми излезне ако си купя само двг,скорости и т.н.или направо цялата кола от която ще се прехвърли салона и всичко останало колата е 97г.
      Last edited by lokara; d.m.y г., 00:59.

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
        дам спирачки имам от 2.0тс,но ми е интерено за самата инсталация след като мотора ще с пласмасовия капак както е и моето 1.4тс да ли ще стане да се смени само компа и железата или ще е нужно исмата и окабеяване от 2.0-та.и колко парички ще ми излезнат изброените неща до тук,защото тук един колега ми предлага неговата ТИ-ка.моята е доста запазена и няма грам ръжда,апък и мисля да си плащам за 1.4 данъка.Мисълта ми е че искам да направя една сметка колко ще ми излезе само донора или цяла кола,тази която ми предлагат има забележа,че е много изгнила иначе мотора е пушка и всичко е сменено все пак се сме от един град и се виждаме почти всеки ден.цената на тази ТИ-ка е 3000лв. с джанти и всичко както е по нея.искам да знам колко ще ми излезне ако си купя само двг,скорости и т.н.или направо цялата кола от която ще се прехвърли салона и всичко останало колата е 97г.
        сменя се цялата инсталация колега от по големия мотор, не е само до дебитомер и еку .. колко точно ще ти излезне всичко е много относително, на какви пари ще си намериш двг , дали ще трябва да се ревизира , дебитомера дали ще е читав , общо взето има доста въпросителни , но ако искаш да си плащаш данъка на 1.4 по добре си карай така .. за тази цялата интервенция понякога коства по малко пари и нерви да си вземе човек наготово ..

Comment

ахам колеги значи или ще си търся такава алфа 2.0-ка или ще си карам 1.4,ако не успея да я продам разбира се
          Last edited by lokara; d.m.y г., 15:38.

Comment

колеги да се похваля вече няма нужда да си търся донор за моята алфа,а направо си зимах ТИ-ка
            Благодаря за всички съвети и отговори
            Поздрави на всички
            Last edited by lokara; d.m.y г., 15:59.

Comment

Working...
            X