Не можах да намеря информация с търсачката в другите теми засягащи подгревните свещи,затова пиша тази тема. Наскоро открих ,че подгревните свещи са прекъснали до една и ги смених естествено не без усложнения, скъсване на върха на едната изваждане на остатъка и т.н. Накрая реших да премеря идва ли напрежение към най-лесната за измерване от новите през времето на светене на знака за подгревните свещи на таблото което при мен е около 2-3сек. Оказа се че напрежение не идва. Интересува ме някой правил ли е такова замерване и при температура на околната среда 25-30 градуса дали трябва да се захранват през времето на индикация на таблото. Предполагам ,че свещите са били изгорели още при купуването на колата и така е карана 3 години , но не съм виждал да мига знака на таблото при изгоряла свещ както описват други колеги , нито дава грешка при диагностика. 70 амперовият предпазител за "релето" е здрав и "релето" се захранва.
Известие
Collapse
No announcement yet.
"Реле" за подгревните свещи на Alfa 156 2.4JTD
Collapse
X
-
За да си сигурен че релето е проблемно, трябва да направиш следната постановка: откачаш буксата на датчика за температурата(на термостата е) и слагаш резистор 6000 ома,след това даваш на контакт като същевременно гледаш дали има 12 волта на всяка свещ.Резистора лъже релето че околната температура е под 5 градуса и то сработва или иначе казано то не подава напрежение във топло време.Ако всичко е наред се прави извода че датчика за температурата е за смяна.Поздрави
-
На либрата като ми беше изгорял бушона който захранва това реле ми светна лампата за диагностика ( engine failure ) И на самата диагностика ЕКУ-то даваше като налични в момента едно поне 10 грешки.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от boroboro Покажи съобщениеЗа да си сигурен че релето е проблемно, трябва да направиш следната постановка: откачаш буксата на датчика за температурата(на термостата е) и слагаш резистор 6000 ома,след това даваш на контакт като същевременно гледаш дали има 12 волта на всяка свещ.Резистора лъже релето че околната температура е под 5 градуса и то сработва или иначе казано то не подава напрежение във топло време.Ако всичко е наред се прави извода че датчика за температурата е за смяна.ПоздравиFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от boroboro Покажи съобщениеЗа да си сигурен че релето е проблемно, трябва да направиш следната постановка: откачаш буксата на датчика за температурата(на термостата е) и слагаш резистор 6000 ома,след това даваш на контакт като същевременно гледаш дали има 12 волта на всяка свещ.Резистора лъже релето че околната температура е под 5 градуса и то сработва или иначе казано то не подава напрежение във топло време.Ако всичко е наред се прави извода че датчика за температурата е за смяна.ПоздравиLast edited by SSG; d.m.y г., 15:39.Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеТова е правилния начин,но може и без резистор,когато откачиш датчика,той показва -63 градуса,което смятам е достатъчно да сработи релето0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеСега аз да ти задам едно въпросче - Защо тогава при тези условия се задействат всички перки на колата?
П.С.Тънките ти заяждания са само в твоя вреда брат,не в мояFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment