И по-евтино се намират вече: 250 - 260 лв.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно вариатор...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Не знам да има такъв клапан. Единиствения клапан който може да пуска масло обратно е на соленоида на вариатора. Също и клапана на масления филтър. За друг не се сещам да има.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от ksf Покажи съобщениеКолега ОЕМ, като сравнявам двете снимки, едната преди и след монтажа на клапана виждам само една разлика: това в червеното кръгче.
Какво мислиш за това?
И мисля че е нещо доста хубаво, понеже облекчава студеният старт.
Лошото е, че започват да ми минават и разни други въпроси, относно този "custom" клапан:
Kакво ще стане ако нещо се замърси, затлачи и намали дебита на маслото което постъпва към главата?
Въпреки всичко според мен е много полезно нещо от теоретична гледна точка.
Между другото си имам моя собствена теория защо се разхлопва вариатора и тя е доста близка до тази за студеният старт и отичането на маслото от корпуса на вариатора. Доколкото си спомням с колегата ОЕМ я обсъждахме веднъж, но той нещо прояви недоверие
Comment
-
Съжалявам. Не знам за този клапан. Къстъм ли е не е ли... не съм го виждал да го има.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеСъжалявам. Не знам за този клапан. Къстъм ли е не е ли... не съм го виждал да го има.
Интересно е дали са започнали да го слагат в по късните модификации?
Но пък и си мисля, че да си отварям мотора само за да сложа въпросният клапан... също не върви
Абе както винаги, има си и "ЗА" и "ПРОТИВ"
Comment
-
Първоначално публикувано от ksf Покажи съобщениеНадали е "custom" защото в темата е посочен фабричен номер: - "It's part number is 60677899" ; излиза и в еPER.
You've to bore the oil pass in two stages to 10.2mm and install an anti-return valve sold by Alfa so the pushers don't get dry when the engine is stopped.
This was done under warranty."
Въпросът е от коя година са започнали да го монтират серийно?
Има ли нещо споменато в ePER по въпроса?
Я да погледна
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение"There was an Alfa bulletin that explained how to put that valve in the customers' cars that had cold starting noises coming from the valve pushers.
You've to bore the oil pass in two stages to 10.2mm and install an anti-return valve sold by Alfa so the pushers don't get dry when the engine is stopped.
This was done under warranty."
Въпросът е от коя година са започнали да го монтират серийно?
Има ли нещо споменато в ePER по въпроса?
Я да погледнаДаа сега прочетох темата до доло. Каде може да се намери този бюлетин.
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99
Comment
-
Първоначално публикувано от ksf Покажи съобщениеДаа сега прочетох темата до доло. Каде може да се намери този бюлетин.
Comment
-
Колеги, моля изгледайте видеото, което успях да кача в Ютуб. Това е моят ТС 1,8 на студен старт. Притеснява ме също и "металният" звук, който е най-силен веднага със запалването и почти изчезва след 20 секунди. Казвам притеснява, защото ми смениха ангренажният ремък без т.нар. петички, а по най-горна мъртва точка и все не мога да бъда сигурен и се чудя дали да ходя на презацепване, покрай което мога да реша и пробламе с "дизеловия" шум.
А иначе по повод всичките изказвания за маслото смених масления филтър с FIAMM и ми направи впечатление, че целият този шум започна да изчезва по-бързичко, а при по-кратки паузи между запалванията въобще и не се появява. Оттук си правя извода, че смазването има много голямо отношение към обсъжданата от нас тема. Затова от сега нататък, само качествени консумативи и НИКОГА повече няма да си купя ФИЛТРОН...http://www.youtube.com/watch?v=LhNz3uENAFkLast edited by zihni; d.m.y г., 13:40.Alfa 156 1,8 TS 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеПредполагам, че в "eLearn", за съжаление моят е некъв орязан и особенно за двигателя няма почити нищо. В ePER се продава двигателя като цял възел, така че и там няма нищо споменато по въпроса. Има модификация на вариатора и смазващата система след април месец 2000 година мисля... може би автомобилите произведени след това си го имат вграден фабрично. Тук по знаещите хора от сервизите могат да кажат със сигурност. Аз не съм отварял TS двигател (и нямам желание) дано и не ми се наложи. Ето още малко по темата!
Инструмента на снимката е райбер, как мислите?Alfa Romeo 156 2.0 TS `99
Comment
Comment