Известие

Collapse
No announcement yet.

Как изглежда отвътре комутатор Bosch 0 227 100 200 от Алфа 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как изглежда отвътре комутатор Bosch 0 227 100 200 от Алфа 155

Ето няколко снимки на комутатора който ми създаваше проблеми или по-точно единият канал не му работеше.

http://picasaweb.google.bg/ivansirakoff/BoschParts#

Снимките показват вътершността на комутатора. Виждат се ясно начина на свързване на двата полупроводника с външните изводи. Свързването е направено с метални и много меки нишки (мачкат се буквално от докосване), като метала може и да е платина, но не съм сигурен.
    Самата вътрешност на комутатора е изпълнена с някакъв прозрачен и лепкав гел, който вероятно е силно термопроводим, за да се охлаждат полупроводниците. Гелът обаче не е течен, а по-скоро като желе.
    Надявам се снимковият материал да е интересен!
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 22:50. Основание: уточнение

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

На лада е 1:1, особено на външен вид. Но Гоуф 2 също
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      Ето няколко снимки на комутатора който ми създаваше проблеми или по-точно единият канал не му работеше.

http://picasaweb.google.bg/ivansirakoff/BoschParts#

Снимките показват вътершността на комутатора. Виждат се ясно начина на свързване на двата полупроводника с външните изводи. Свързването е направено с метални и много меки нишки (мачкат се буквално от докосване), като метала може и да е платина, но не съм сигурен.
      Самата вътрешност на комутатора е изпълнена с някакъв прозрачен и лепкав гел, който вероятно е силно термопроводим, за да се охлаждат полупроводниците. Гелът обаче не е течен, а по-скоро като желе.
      Надявам се снимковият материал да е интересен!

Мдаа, аз отворих един такъв още преди 15-16г. (и на 33-ката е такъв, а тогава ги нямаше, или бяха неприлично скъпи) и за съжаление (най-вече мое) установих, че не може да се ремонтира. Оттогава още датира омразата ми към Бош, мамка му швестерска.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Комутатори, които подлежат на ремонт (говорим за лека кола, щото комутаторът е прост електрически ключ, всъщност) съм виждал само при Мерцедес, ама ако чуете цената ще се уплашите.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          На лада е 1:1, особено на външен вид. Но Гоуф 2 също
          Пепи, трябваше да уточниш, че е същия в смисъл, че е също със 7 крачета, но иначе не става за 155 защото е с друго разположение на пиновете. Щото като знам какви неща предизвикват подобни изказвания ...
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

това са просто 2 мощни транзистора с по 1 диод които работят като ключове. що да не могат да се подменят. управлението им си е от еку-то.
            при гоуфовете , опелите и другите с датчик на хол е друга работа. там първо има усилвател на сигнала от сензора, електроника която задържа за определено време захранването нужно да се зареди бобината /dwell/ и един мощен транзистор който пак захранва бобината и оттам през палеца към свеща.
            точка

Comment

Ето как работи на жигата комутаторчето -

На алфата ако сложиш ладов комутатор ще върби и без екю може би....

Comment

Ето и снимка на руски. Нямат нищо общо, нито на външен, нито на вътрешен вид.
                Attached Files

Comment

За пълнота

Комутатор от лада/гоуф2, които са абсолютно взаимозаменяеми

Този разбира се от гоуф

Руския е с три пъти по-голям радиатор. Примерно:

Last edited by търтей; d.m.y г., 21:06.

Comment

Че той голфовия е сниман без радиатора.
                    Ако мислиш. че "немския" радиатор е малък -за справка Ауди80 или Пасат2...

За да съм по темата да кажа, че комутатора на Алфата в първия пост и тези по-надолу нямат нищо общо освен корпуса. Принципно може да се ремонтират тези комутатори, но няма смисъл при цените им в момента.
                    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Въпросът е да не почнат да лепат на алфите гоуфови, че пътната помощ няма да смогне.

Comment

Working...
                      X