Колеги моля ви помогнете ми..!!! днес си сложих 9 литра бензин в които явно е имало и известно количество дизел.... колата ми не върви давам газ а тя не мърда ту се наема ту изобщо не помръдва... някаква довабка ли да слагам ? или да я напълня с бензин ? Благодаря предварително !!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нафта в бензина!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
според мен пълниш догоре но със 100-октанов или поне 98 и всичко ще е 6 ако само 9 литра си сипал... като пробваш с маркуча колко може да се източи първо, че свалянето на резервоара за източване на всичко е малко тегаво... това е най-лесния и ефективен начин... ако искаш най-най-добрия начин, както е казал и колегата, сваляш и изчистваш резервоара перфектно;
а иначе как го сметна, че точно нафта има в бензина не знамто няма значение де, ако си сипал на някоя но-неймка бензиностанция всичко може да има вътре
Comment
-
Скоро и аз имах същото премеждие с моята Алфа - около 10 л. нафта в резервоара. Напълних я до горе със Еко Кинетрон 100. Въпреки това пак доста пушеше, не вървеше и трудно палеше. Преди 2 дена ми светна лампата на резервата, и заредих Еко Кинетрон 100 до горе. Всичко се оправи.
Има самоче една подробност - на ГТВ резервоара е 70 л. До гърловината даже поема 72. Незнам при теб като напълниш бензин дали ще се разреди достатъчно. Ако процентното съдържание на нафта в бензина е по-голямо от колкото при мен, може да съсипеш нещо. Съветвам те, ако е малко количеството да го източиш и да си сипеш свестен бензин.
Comment
-
Източваш задължително......не стъпваш повече в същата нафтостанция......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Pires Покажи съобщениеБлагодаря ви много и аз си мислех за 100 октана на еко дано 40 литра свършат работа... Ще пиша при изясняване на случая....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеИзточваш задължително......не стъпваш повече в същата нафтостанция......Audi A6 3.0 TDI
Infiniti FX35
Comment
-
Има и друг вариант. Вадиш маркуча от рейката удължаваш го и го пускаш в една кофичка. Даваш контакт и помпата ще изпомпа горивото от резервоара. Нищо няма да и стане. Нафтата няма да я повреди. Само трябва да усетиш като привършва горивото да я спреш веднага за да не работи на сухо. По-лесно е от колкото да вадиш резервоара. Трябва да държиш маркуча обаче понеже помпата помпа бая сериозно и пръска също толкова сериозно.
Точил съм така бензин с вода от 145-ца.Last edited by oem; d.m.y г., 09:45.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Разхода в града ми е около 9,5 резервоара ми е 51 литра чистия дизел в колата ми не е повече от 2 литра смесен в момента с около 8 литра бензин .... след 1 час отивам да наливам 100 октан от еко... всички ми казват че е адския бензинт.е на практика ще налея още 40литра чист бензин..
Comment
-
@oem:
така според мен пак ще остане малко (сигурно поне 3-4 литра) но все пак е най-добрия начин... има една малка подробност, че докато въртиш да качва помпата, ще върти и стартера без да влиза гориво в двигателя и ако цялата работа продължи много време има вероятност от падане на акумулатора (освен ако не се откачи и стартера де), затова най-добре е според мен първо каквото може с маркуча през отвора за сипване и после това дето вече не иска да изтича оттам по този начин...
явно колегата обаче е решил да долива просто... аз в такъв случай бих сложил някоя добавка (по принцип не бих ползвал но ако ще се долива само)...
и така и не разбрах как точно определихте, че това дето не е бензин е точно нафта (което за мен не е логично имайки предвид че тя е на цената на бензина)... по-скоро логично е да е някакъв газьол или нещо такова (дето има драстична разлика в цените)... не,ч е има голямо значение де
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИма и друг вариант. Вадиш маркуча от рейката удължаваш го и го пускаш в една кофичка. Даваш контакт и помпата ще изпомпа горивото от резервоара. Нищо няма да и стане. Нафтата няма да я повреди. Само трябва да усетиш като привършва горивото да я спреш веднага за да не работи на сухо. По-лесно е от колкото да вадиш резервоара. Трябва да държиш маркуча обаче понеже помпата помпа бая сериозно и пръска също толкова сериозно.
Точил съм така бензин с вода от 145-ца.
Обаче след контакта не работеше постоянно помпата а да кажем няколко секунди и пак контакт и така...
При алфата постоянно ли работи ?
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение@oem:
така според мен пак ще остане малко (сигурно поне 3-4 литра) но все пак е най-добрия начин... има една малка подробност, че докато въртиш да качва помпата, ще върти и стартера без да влиза гориво в двигателя и ако цялата работа продължи много време има вероятност от падане на акумулатора (освен ако не се откачи и стартера де), затова най-добре е според мен първо каквото може с маркуча през отвора за сипване и после това дето вече не иска да изтича оттам по този начин...
явно колегата обаче е решил да долива просто... аз в такъв случай бих сложил някоя добавка (по принцип не бих ползвал но ако ще се долива само)...
и така и не разбрах как точно определихте, че това дето не е бензин е точно нафта (което за мен не е логично имайки предвид че тя е на цената на бензина)... по-скоро логично е да е някакъв газьол или нещо такова (дето има драстична разлика в цените)... не,ч е има голямо значение де
Ако колегата има ел познания може също да подаде + от акумулатора на управляващата верига не релето на помпата и да си изпомпа всичко за 5 мин.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение...Само на контакт. Помпата работи 3, 4 секунди и спира. После пак контакт и така.верно, че ставало и така... е, там където аз го правих тоя номер нямаше никакво значение де...
Comment
Comment