Известие

Collapse
No announcement yet.

Имате К&N, или друг спортен филтър.....добре е да знаете.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Имате К&N, или друг спортен филтър.....добре е да знаете.....

.....че хайваните от К&Н са правили тестове за това че след като се намаже техния филтър с тяхното фирмено масло, приложено към комплекта, и просто няма как то да се отдели от него, и да се стовари върху скъпоценния ви дебитомер, и да му разкаже играта - Ето и линк към теста
    Пълни глупости.
    За 2.5 си взех КН който е за ГТА двигателя, пасва по абсолютно същия начин - ръснах и 10 паунда отгоре за почистващия кит, включващ препарат за миене, и смазочното им факано масло. Преди това ръснах 140 паунда за точния дебитомер, щото се оказа и че въпреки че деб с последни 3 цифри 531, въпреки че ползва масовия уж сензор монтирван в 0280.......019, те не са взаимозаменяеми.....НЕ СА......филтъра ми е монтиран по начин който виждате долу на атачнатата снимка, днеска го свалих за трето миене, в рамките на 6-7 месеца.......досега го пръсках с някакъв синьо - жълт спрей, мисля че повечето от вас са го виждали, или руски или германски беше, масово се среща по места където се продават филтри и смазки за тях......филтъра на другия ми двг също го пръсках с него.......неска викам да го поглезя малко, напръсках го с фешън чистителя им, покисна се 10-20 мин, заплакнах го, проснах го за час два да позасъхне, и с ритмична педатничност започнах да омаслявам каналче по каналче целия филтър, след като прочетох любезните им указания, в който пишеше да не прекалявам, и ако видя след това бели петънца където масълцето не е стигнало, да приложа още мъзгичка......приложих......оставих го да посъхне още на припек 30 мин, и прилагайки малко центробежни сили, тръскайки филтъра надолу, видях че капнаха 2-3 капчици, но нищо повече......сложих го обратно, и понеже пробвах другия си дросел, поразтъпках колата насам натам към СТЗГ мин бани......на връщане параметрирах на алфадиага да ми чете дебитомер, и волтажа му, втора на 6700омб, и на трета на 4-5к колата се удави юнашки......в движение фърлих око на показанията - 550кг/ч, при положение че съм си стигал 630-650.......свалих само сензора - цялата му предна част, дето посреща въздуха беше красиво омацана с червено масълце.....следва повторно изпиране, пръскане с стария спрей, киснене на сензора в спирт, после пръскане със спрей изпаряващ се без остатък, пак спирт, и нещата уж се спасиха, преди малко залепих 624кч/ч, и съм горе долу спокоен.......
    Ми ще ме извиняват, но в никакъв случай не мисля че прекалих със мазането, щом дори 10 мин след първото, още имаше бели и сухи петна, и чак след час и половина го сложих на колата, виждате че е и под лек наклон надолу......
    Да си знаете тва.......
    Attached Files
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Хммм,интересно,аз винаги съм си мислил,че това спрейче може да се наслагва в/у дебитомера,и ето че има нещо.А дали не е по-добре да се ползва сух фълтър.Аз имам в нас един КиН и един на 3А рейсинг,но засега не съм сложил нито един на колата.
    Alfa 155 1.7,1.8 ex
    Alfa 166 2.4 3 ex
    155 1.8 MY 95 sport

Comment

Филтъра се пръска от 15 - 20 см разстояние. И се пръска докато стане леко лъскав. Първо по едно пърксна еот всякъде. Изчаква се да попие и след час може още веднъж. Аз моя го оставям поне 2, 3 часа да си попие добре. Никога не съм имал масло по дебитомера, но и филтъра е далеч от него.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ако някой чува инглиша, тука има интересни съждения по темата - http://www.benzworld.org/forums/w211...ly-damage.html

---------- Post added at 10:57 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Филтъра се пръска от 15 - 20 см разстояние.
        Да де, ама в кн-ския комплект не е спрей, а нещо дето се прекарва по каналчетата на филтъра.......и пак подчертавам изключетелно дебело че не прекалих, 20-30 мин след първоначалното мазане, имаше още бели петна тук там......
        Май ако трябва да има човек такъв филтър трябва да го мие по често, както и да си плакне и дебитомерчето....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Аз съм с риплейсмънт, който си седи в оригиналната кутия...Реално на 40-50 санта от сензора на дебитомера...При теб това разстояние е 10 сантиметра и от там по-голяма вероятност да се "облажи" сензора
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Ако някой чува инглиша, тука има интересни съждения по темата - http://www.benzworld.org/forums/w211...ly-damage.html

---------- Post added at 10:57 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

Да де, ама в кн-ския комплект не е спрей, а нещо дето се прекарва по каналчетата на филтъра.......и пак подчертавам изключетелно дебело че не прекалих, 20-30 мин след първоначалното мазане, имаше още бели петна тук там......
            Май ако трябва да има човек такъв филтър трябва да го мие по често, както и да си плакне и дебитомерчето....
            Как бе? Моя комплект е със спрей??? Какъв комплект си си купил? То за различните филтри си има и номер на комплекта за обслужване. Моя е #99-5050 И аз съм проверявал не веднъж дали тръгва масло по тръбата към деботомер и на самия дебитомер. Даже последния път мисля, че попрекалих с пръскането и сложих филтъра директно без да го чакам много да съхне, че и карах колата и вечерта свалих да видя, но нямаше.

Отвори сайта на КН и намери твоя филтър. От долу при характеристиките пише кой комплект за чистене да се ползва.

Comment

Има 2 вида - спрей и едно което Ники има - то се "разлива" по филтъра

http://www.knfilters.com/instructions/18627B_inst.pdf
              Гледайте стъпка 4 от опътването....посочено е как да се борави при 2-та варианта
              Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 11:10.
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Ей тва по ниското - http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=99-5050

Comment

Вие ме убихте. Това по-ниското е течноста за миене. Другото е маслото. Което се пръска.

ЕДИТ: опа. при мен са на обратно. Това без дозатора за пръскане пише cleaning а на другото пише oil.

Като се прибера в къщи ще го видя пак. Да не се окаже, че съм си мил филтъра с маслото а после съм го омаслил с чисителя

ЕДИТ2: ама не ве. сега се сетих. маслото е червено като пръскам с него. А другото дето го поливах е прозрачно и не е мазно. Все пак ще го видя като се прибера
                  Last edited by oem; d.m.y г., 11:26.

Comment

Може да ми се смеете ама аз отдавна не ползвам тия тъпи комплекти. Филтрите си ги мия с Меглио а после ги омаслявам със спреи на Мотип което е някакъв вид масло за панти, болтове и т.н.На 66-цата 60к. не съм имал никакви ядове, другите съм ги карал по малко, но и с тях не съм имал проблем.
                    И на JR и на K&N или ми се омазняваше дебитомера или вътре имаше прах, така и не уцелих колко да ги пръскам.

Comment

Е какво да ти се смеем. Не е там работата.

То и с обикновения филтър влиза прах по дебитомера. Имам кола която само с обикновен филтър и то качествен е карана дебитомера си отиде. Беше пълен с фин прашец.

С К&Н аз нямам нито прах, нито масло.

Comment

и аз да се включа с подобна случка, но не с K&N ами с JR (същата работа според мен); колата на която се развива дейстието е опел астра ф на един френд; филтъра е панелен (демек стои в кутията на оригиналния) и има там един еърбокс мод на кутията да влиза уж повече въздух;
                        та случката след първото миене (на JR маслото е спрей, ама не под налягане а с помпа) омацвамe, сглобявамe всичко 6 и после каkто го описва колегата почват да светят разни грешки, слагам кабела - MAF оттам цялата процедура по прането на филтъра наново, чистене на дебитомера първо с карбураторен спрей и после със спрей за чистене на спирачки (някъде прочетох, че бил перфектното средство), смазване на филтъра наново но в по-умерено количество и после всичко си беше 6... та в тоя случай съм 99% сигурен, че първия път прекалихмe със смазката... може би и тука е бил такъв случая... то като си го купиш чисто нов филтъра нали си е смазан и готов за употреба ама на пипане не е мазен (поне по моите наблюдения). което ме навежда на мисълта, че се слага милимунда от смазката... и аз вече така правя фор дъ уйн
                        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 22:02.

Comment

Я сложете къстъм електроника да видим ще ви се цапа ли дебиломера!

Comment

Сега проверих. И двете ми са с пръскалки. Едното е чистителя, другото е маслото на спрей под налягане.

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                              Я сложете къстъм електроника да видим ще ви се цапа ли дебиломера!
                              Ся тъкмо съм се разчел мое ли аджеба да се ползва мап сензор вместо тоя факан дебитомер - щото теоретично на екуто му трябва волтаж до 4.7 волта, предполагам не става току така, ама видях че е правено, значи може......

Comment

Working...
                              X