Известие

Collapse
No announcement yet.

Масла ENEOS - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масла ENEOS - впечатления?

Привет колеги, някой да има преки впечатления от маслата Eneos? Доколкото знам са японски и по форумите на японските автомобили ги хвалят, но ми е интересно дали някой си е слагал на Алфа-та.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
    Привет колеги, някой да има преки впечатления от маслата Eneos? Доколкото знам са японски и по форумите на японските автомобили ги хвалят, но ми е интересно дали някой си е слагал на Алфа-та.

Колега, не търси под вола теле, карай си с доказаните и изпитани масла за марката.
    Успех
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Позволете ми да не се съглася с вас.
      Първо - Качеството на Селения (поне повечето) предлагана на нашия пазар последните години е отвратително, второ - какво означава доказано масло? Бобо примерно знам, че караше 145-цата с Мотул, това е доказано масло, според мен няма никакъв проблем да се кара с хубаво масло и от неиталианска марка. В момента мога да взема въпросното японско масло на добра цена и ми се искаше някой ако е наливал такова да сподели впечатления.
      На предишната си кола съм изпитал разликите между Селения в мотора и скоростите и други масла, макар и не италиански. Общо взето резултатът беше по-добро налягане на маслото в мотора при високи температури, по-леко превключване на предавките примерно зимата.
      Last edited by Max; d.m.y г., 15:35.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Аз лично за себе си не бих се доверил за нищо на света на масло, чието име не ми говори нищо и никога не съм чувал нищичко
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
          пс: не знам кое точно от предишния ми пост е "глупост" ама whatever
          Никъде не съм казал, че нещо в поста ти е глупост, дадох пример за доказано масло

Както и да е, все пак ако се появи някой с японско ще ми е интересно, ако не - пак си оставам на сегашната марка нея нарочно не я споменавам, че да не става реклама
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Селянията не държи на напън и губи налягане. Тя и попринцип не е мн качествено масло. За Енеоса направих бързо търсене в нета и се оказа, че по японските форуми го боготворят. Май просто на нас не ни е познато. Вижте какво клипче намерих...

http://www.youtube.com/watch?v=2eDc3msmXDo

Има и друг майтап в ютуб като напишеш Selenia излизат някакви феички и пеят песнички

Comment

Колега, не се заяждам, но откога сайт за видеоклипове е мерило за качествата на смазочните масла. Клипчета на Енеоса са реклама и май само толкова, което не доказва нищо. Може да си е добро маслото Само, че за изпитване в лаборатория ще трябва да се платят няколко хилядарки. Лошото е, че информацията, която достига до краиния потребител малко или много е "поръчкова".
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Стана ми интересно, та поразрових малко Маслата са били ползвани от Хонда в Ф1: http://www.eneos.eu/f1/index.html Въпреки, че на сайта им / http://world.honda.com/motorsports/index.html / няма снимки на коли и мотори с такова масло, а са облепени с Репсол, Мобил, Кастрол.
                Във форума на Мазда намерих голяма тема за тези масла, с цени и т.н., но не знам дали е редно да пействам тук http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=25&t=20989

p.s. Само ми е странно, че след като е толкова добро и разпространено защо има такъв смешен сайт: http://www.eneos.us/news/4 Просто не е сериозно
                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 20:02.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Все си мисля, че дори и това, какво ползват отборите във F1 не е мерило, защото там със сигурност маслата нямат допирна точка с ширпотреба маслата. Ферари от доста години карат с Шел, но аз не познавам човек тък в БГ, който си сипва в колата Шел. Дори имам приятел, който работеше доскоро в Шел и винаги ми е казвал да бягам от маслата, които са тук по бензиностанциите.

Е иначе всеки има правото да пробва на своята кола с въпросното масло ENEOS, но бих дал съвет да се пробва на кола с уред за налягане на маслото. Така може да се следи през целия пробег какво налягане държи мотора в различните температурни режими, което е добра отправна точка.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                    има си коли като "голф" (казвам го в най-позитивния възможен смисъл), на които и М10Д да им сипеш ще са 6+, но поне според моя скромен опит и наблюдения с италиянките, те са именно противоположното на това;
                    Аз и на Лада дето не е пред 3 основен не бих сипал М10Д... като е стара технология мотора не значи, че ако е читав не му се отразява добре читаво масло.
                    На тая от подписа 10в40 (не помня Мотул или Лики Моли беше) и сипваше майстора... не го гореше.
                    Та и голфатора няма да го понесе... имам си един наследство ... и той с Мотул 10в40 си е добре
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                      Темата я пише в заглавието колега, крайно време беше да се направи нещо по въпроса
                      Точно! Исках впечатления вследствие на ползване и пробег от X,Y,Z километри, обаче явно никой тук не е карал с такова
                      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Working...
                      X