If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Привет колеги, някой да има преки впечатления от маслата Eneos? Доколкото знам са японски и по форумите на японските автомобили ги хвалят, но ми е интересно дали някой си е слагал на Алфа-та.
Привет колеги, някой да има преки впечатления от маслата Eneos? Доколкото знам са японски и по форумите на японските автомобили ги хвалят, но ми е интересно дали някой си е слагал на Алфа-та.
Колега, не търси под вола теле, карай си с доказаните и изпитани масла за марката.
Успех
Позволете ми да не се съглася с вас.
Първо - Качеството на Селения (поне повечето) предлагана на нашия пазар последните години е отвратително, второ - какво означава доказано масло? Бобо примерно знам, че караше 145-цата с Мотул, това е доказано масло, според мен няма никакъв проблем да се кара с хубаво масло и от неиталианска марка. В момента мога да взема въпросното японско масло на добра цена и ми се искаше някой ако е наливал такова да сподели впечатления.
На предишната си кола съм изпитал разликите между Селения в мотора и скоростите и други масла, макар и не италиански. Общо взето резултатът беше по-добро налягане на маслото в мотора при високи температури, по-леко превключване на предавките примерно зимата.
пс: не знам кое точно от предишния ми пост е "глупост" ама whatever
Никъде не съм казал, че нещо в поста ти е глупост, дадох пример за доказано масло
Както и да е, все пак ако се появи някой с японско ще ми е интересно, ако не - пак си оставам на сегашната марка нея нарочно не я споменавам, че да не става реклама
Селянията не държи на напън и губи налягане. Тя и попринцип не е мн качествено масло. За Енеоса направих бързо търсене в нета и се оказа, че по японските форуми го боготворят. Май просто на нас не ни е познато. Вижте какво клипче намерих...
Колега, не се заяждам, но откога сайт за видеоклипове е мерило за качествата на смазочните масла. Клипчета на Енеоса са реклама и май само толкова, което не доказва нищо. Може да си е добро маслото Само, че за изпитване в лаборатория ще трябва да се платят няколко хилядарки. Лошото е, че информацията, която достига до краиния потребител малко или много е "поръчкова".
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана exAlfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Все си мисля, че дори и това, какво ползват отборите във F1 не е мерило, защото там със сигурност маслата нямат допирна точка с ширпотреба маслата. Ферари от доста години карат с Шел, но аз не познавам човек тък в БГ, който си сипва в колата Шел. Дори имам приятел, който работеше доскоро в Шел и винаги ми е казвал да бягам от маслата, които са тук по бензиностанциите.
Е иначе всеки има правото да пробва на своята кола с въпросното масло ENEOS, но бих дал съвет да се пробва на кола с уред за налягане на маслото. Така може да се следи през целия пробег какво налягане държи мотора в различните температурни режими, което е добра отправна точка.
има си коли като "голф" (казвам го в най-позитивния възможен смисъл), на които и М10Д да им сипеш ще са 6+, но поне според моя скромен опит и наблюдения с италиянките, те са именно противоположното на това;
Аз и на Лада дето не е пред 3 основен не бих сипал М10Д... като е стара технология мотора не значи, че ако е читав не му се отразява добре читаво масло.
На тая от подписа 10в40 (не помня Мотул или Лики Моли беше) и сипваше майстора... не го гореше.
Та и голфатора няма да го понесе... имам си един наследство ... и той с Мотул 10в40 си е добре
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment