Известие

Collapse
No announcement yet.

Selenia - мнения, ментета, хубаво масло ли e и масло ли е въобще

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Selenia - мнения, ментета, хубаво масло ли e и масло ли е въобще

Първоначално публикувано от Nikiboy Покажи съобщение
    Селянията не държи на напън и губи налягане. Тя и попринцип не е мн качествено масло. За Енеоса направих бързо търсене в нета и се оказа, че по японските форуми го боготворят. Май просто на нас не ни е познато. Вижте какво клипче намерих...

http://www.youtube.com/watch?v=2eDc3msmXDo

Има и друг майтап в ютуб като напишеш Selenia излизат някакви феички и пеят песнички

Колега, май жестоката истина е че бензиновите Алфа мотори не държат на напън а не маслото
    При дизелите защо няма никакви ядове със Селенията
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Oil is the lifeblood of every car, and Selenia is the lifeblood of every Alfa.

Comment

Никога повече няма да налея Селения, даже и на сенокосачка! Последното го купих преди две години от "сигурен" магазин, препоръчван в тоя форум. Резултатът беше биела, показваща се през блока и двигателя на боклука. Две седмици след смяната на маслото.
      Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Първоначално публикувано от yovi Покажи съобщение
        Никога повече няма да налея Селения, даже и на сенокосачка! Последното го купих преди две години от "сигурен" магазин, препоръчван в тоя форум. Резултатът беше биела, показваща се през блока и двигателя на боклука. Две седмици след смяната на маслото.
        Значи навсякъде по света където не слагат Селеня никога не изкачат биели
        Това е извода за мен.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Значи навсякъде по света където не слагат Селеня никога не изкачат биели
          Това е извода за мен.
          В маслото преди селенията е имало три тона добавки
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Селянията не държи на напън и губи налягане. Тя и попринцип не е мн качествено масло.
            чакай тука да те нахраня...

10w-60 на селения или 5w-40 мислиш ли, че са калпави масла и не държат на напън... визирам Racing, Sport и Star ????

http://www.facebook.com/VenturaGarage
            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
              освен ако не говориш за "голд" серията де... аз доколкото съм дълбал в темата съм намерил инфо за обратното по-скоро...
              Gold не съм слагал никога в колата си! На бензинката съм наливал 20К веднъж и веднъж Racing, след което просто се отказах от техните продукти...
              После съм ползвал MOTUL 4100 Turbolight 10W-40, и Morris Multivis 10W/40 Semi-Synthetic и съм с отлични впечатления и от двете.
              На дизела от Италия като дойде лепенките също не бяхa на Selenia... може би са наливали такова само докато е била гаранционна някога колата.
              Last edited by Max; d.m.y г., 12:34.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

10/40 Селения ми се е случвало на напън по магистралата да падне налягането на 2 бара Умрях от ужас! С друго масло не ми се случвало такова нещо. Под 4 бара не съм падал и то при масло над 100 градуса.

Нео, за пълните синтетики не мога да говоря. Много се наплаших от това масло и повече не посмях.

Comment

10/40 Селения ми се е случвало на напън по магистралата да падне налягането на 2 бара Умрях от ужас! С друго масло не ми се случвало такова нещо. Под 4 бара не съм падал и то при масло над 100 градуса.

Нео, за пълните синтетики не мога да говоря. Много се наплаших от това масло и повече не посмях.
                  Така е като караш с голд което не го дават за тая кола И което по принцип си е менте Иначе Нено е много прав за останалото
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Последно, темата е за SELENIA или е за ENEOS!?Защото за Selenia има над 20 теми!
                    sigpic
                    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                      Последно, темата е за SELENIA или е за ENEOS!?Защото за Selenia има над 20 теми!

Темата я пише в заглавието колега, крайно време беше да се направи нещо по въпроса
                      sigpic
                      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Ще оставя темата отворена!Утре някой друг ще прочете в нета че има такова масло, и ще отвори нова тема.
                        Надявам се, че от тук нататък, темата ще отговаря на заглавието!
                        sigpic
                        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                          темата е във форум на алфа ромео.... демек ПОЛЕЗНО Е НАЙ-НАКРАЯ хората да се научат какви масла да използват... а не после мотора ми роди и Селения е скапано масло....

Под капаците на алфите след модел 75.... пише СЕЛЕНИЯ... и това което пише като клас е компромисният вариант.... демек всичко тънко като цена ти изтънява мотора.... а понякога и със скоростта на светлината

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                            темата е във форум на алфа ромео.... демек ПОЛЕЗНО Е НАЙ-НАКРАЯ хората да се научат какви масла да използват... а не после мотора ми роди и Селения е скапано масло....

Под капаците на алфите след модел 75.... пише СЕЛЕНИЯ... и това което пише като клас е компромисният вариант.... демек всичко тънко като цена ти изтънява мотора.... а понякога и със скоростта на светлината
                            Което си е така така си е
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              Така е като караш с голд което не го дават за тая кола И което по принцип си е менте Иначе Нено е много прав за останалото
                              А вие какво наливате в сервиза?

Добре знаеш, че става дума за 20К

Comment

Working...
                              X