Известие

Collapse
No announcement yet.

Selenia - мнения, ментета, хубаво масло ли e и масло ли е въобще

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз,Туин спарка си го карах с Мобил 5/40 от варел(бях невежа още) и то,както си му е реда и пак не съм имал никакви проблеми.Да,харчеше по малко и потракваше сутрин,но биели не са ми излизали.Така че са прави тези,които казаха,че много зависи от състоянието на мотора...
    Сега Фиатския мотор е само на Рейсинг,на 220 000км,не сме го отваряли...еми,проблеми нямам!Кара се,както трябва да се кара и никога не ми е падало налягането под 2,5 бара и то при 100 градуса на маслото!А и си го харчи съвсем в границите на нормалното...перфектно масло...
    Mercedes ML 63 AMG 07'
    159 TI 2.4JTDm SW 09'
    156 2.0 20V Turbo
    VW Phaeton 3.0 TDI 09'
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
      Аз,Туин спарка си го карах с Мобил 5/40 от варел(бях невежа още) и то,както си му е реда и пак не съм имал никакви проблеми.Да,харчеше по малко и потракваше сутрин,но биели не са ми излизали.Така че са прави тези,които казаха,че много зависи от състоянието на мотора...
      Сега Фиатския мотор е само на Рейсинг,на 220 000км,не сме го отваряли...еми,проблеми нямам!Кара се,както трябва да се кара и никога не ми е падало налягането под 2,5 бара и то при 100 градуса на маслото!А и си го харчи съвсем в границите на нормалното...перфектно масло...
      Перфектен мотор ще кажа аз Не съм фен на селенията и тва е( говорим за топ маслото 10в60)
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

И защо?Имал си проблеми ли?
        Принципно 20В Турбо е доста капризен откъм масло.Изчетох доста по тоя въпрос в английския форум.И там Рейсинга си е в препоръчителния списък.
        Заводски му дават на топъл мотор,на празен ход,каквото и да е над 1 бар,при 100 градуса,а при мен е 2,5 бара на 100 градуса с Рейсинг на 8000км.
        Естествено,нямам нищо против и Льо Ман-а
        Mercedes ML 63 AMG 07'
        159 TI 2.4JTDm SW 09'
        156 2.0 20V Turbo
        VW Phaeton 3.0 TDI 09'
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
          И защо?Имал си проблеми ли?
          Принципно 20В Турбо е доста капризен откъм масло.Изчетох доста по тоя въпрос в английския форум.И там Рейсинга си е в препоръчителния списък.
          Заводски му дават на топъл мотор,на празен ход,каквото и да е над 1 бар,при 100 градуса,а при мен е 2,5 бара на 100 градуса с Рейсинг на 8000км.
          Естествено,нямам нищо против и Льо Ман-а
          Имал съм Ваньо проблеми, като цяло 16в. ТС е големо лайно маааааааааа кво да ти кажа ти си на турбо мотор, само безаварийни ти пожелавам и тва е Купувате си 3x2литра Селения да речем и винаги едното е омазнено що ли се пита в задачата
          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 03:01.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Абсолютно, в една "мини рафинерия" в Истамбулско предградие, от единия край на "цеха" има щтранг за вкарване на отработено масло което цистерната изсипва, през всякакви серпентини, дестилатори, филтрони или каквото и да е там минава всичкото тва масло, и в момента в който бях там, пълнеха към 40 варела Шел Хеликс, имаше към 50-60 варела пълни кастролче и Ку8, в нещо като склад дремеха селениевите варелчета с още какви ли не марки, готови да бъдат обезвъздушени......на това съм очевидец от преди 4 години, предполагам не мислите че много сее променило......
            Селенията може да е арно масло, но когато е истинско.......
            Не само варелчета, и кутийки, и бутилки и тубички пълнят комшиите. А и не са само тия комшии. При това са се снабдили с много добра техника и ги правят с всички атрибути на истинските опаковки. Па който е сигурен, нека се кръсти, че в България търговците предлагат само оригинална Селения.
            Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Май пак стигнахме до това, че каквото и да пише на кутията като показатели е добре да е истина...

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Имал съм Ваньо проблеми, като цяло 16в. ТС е големо лайно маааааааааа кво да ти кажа ти си на турбо мотор, само безаварийни ти пожелавам и тва е Купувате си 3x2литра Селения да речем и винаги едното е омазнено що ли се пита в задачата
                Аре сега големо лайно и ква е разликата м/у 20в турбо и ТС като система на мазане и хлабини ??? Щото според мене и сервизната документация моторите са едно към едно! А за омазаните туби смени дилъра Ела да ти покажа от 20х2 как няма нито една мазна
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

В крайна сметка,всека сам решава с какво да си строши мотора.На единия тва му било менте,не другия друго,нема угодия.Пак ви казвам замислете се,в какво състояние са ви моторите,после ревете че маслото е менте.Слухове много,доказателства малко.Аз единственото ситинско менте което съм виждал през живота си,беше преди 7 г.,купих си свещи Голден Лодж за 33-ката,и колата въобще не запали с тях,е тва е истинско менте за мен.Тва че тубите били мазни,ала бала-ами я се замислете колко неща които се предлагат нямат транспортни дефекти а/технополис даже имат цел склад с такива/.
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Аре сега големо лайно и ква е разликата м/у 20в турбо и ТС като система на мазане и хлабини ??? Щото според мене и сервизната документация моторите са едно към едно! А за омазаните туби смени дилъра Ела да ти покажа от 20х2 как няма нито една мазна
                    Ти на QV то кво масло му слагаш като е турбо Ем свинспарк ем турбо.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      Ти на QV то кво масло му слагаш като е турбо Ем свинспарк ем турбо.
                      Само 300V Lemans 20-60 - само дето тва масло е двойно естерно струва колкото твоя мотор и се кара 4000км И е "само за състезателни цели" Освен всичко друго недей ми сравнява QV-то щото тоя мотор вече е длеч като хлабини и карантии от стоковия - Питай ме как ГТВ-то се кара само на цялата газ и се кара САМО със Селения Рейсинг
                      Ясно ми е че котка по гръб не пада ма не си прав
                      Last edited by Bobo; d.m.y г., 13:43.
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Не знам каква му е цената в България, но в UK е доста прилична.

http://www.opieoils.co.uk/p-866-motu...cing-cars.aspx
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Аз лично съм адски доволен от Selenia Racing. За 11 000 км. колата е изхарчила не повече 100-150 грама (около 1-2мм под максимума на пръчката). Колата преди Racing-а беше с 20к купувано в Германия и с него мога да кажа, че разхода на масло беше определено по-голям и мотора беше по-шумен. Мотора е 2.0t.s на 140 000 км.

Comment

В Пловдив в магазина за IVECO PTS,може да си поръчаш Selenia 20k,идва за до2 дни ако имат поръчка от София.НЕЗНАМ от къде го взимат (според приемчика в сервиза който е МНОГО мой човек,сa ОФИЦИАЛНИ ДИСТРИБУТОРИ.На мен това ми стига за да си го поръчвам от тях) Алфата ми е на почти 240к,взех я от Падова преди 2 години от първия и собственик (дърводелец) Тогава беше на 200к без малко.Още там човека ме закара в сервиза в който е ходила от нова до момента в който я продаде.Там и смениха цялата генерация балабар с нов катализатор,всички филтри и масло Селения 20к!!!Хората от сервиза ми казаха да го сменям НЕ-ПОРАНО ОТ 20К И НЕ-ПО КЪСНО ОТ 25К!Колата си я докарах на ход през Гърция,маслото го проверих чак на другата сутрин когато се прибрах пред нас!Интересното в случая е че там ми го сипаха от 5литрова метална кутия с дръжка отгоре.А същата опаковка има и в IVECO ptS.(това го разбрах преди 5 дни,защото сега е пак за смяна и бях да си поръчвам масло)
                            Мисълта ми от цялото това писане е че Селения-та е маслото което ще продължа да слагам докато карам АЛФА.Аз съм, от хората които си купуват батерий панасоник за дистанционното,защото и климатика ми е такава марка.Антифриза е Парафлу,спирачната течност Тутела дот4.Това е,всичко останало е компромис който няма да направя защото си обичам колата.Дори сега когато е почти на 22к маслото сутрин държи малко над 6 налягане,не го гори,черно е като катран и въпреки всичко си стои мазно когато си капна на пръста.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              В Пловдив в магазина за IVECO PTS,може да си поръчаш Selenia 20k,идва за до2 дни ако имат поръчка от София.НЕЗНАМ от къде го взимат (според приемчика в сервиза който е МНОГО мой човек,сa ОФИЦИАЛНИ ДИСТРИБУТОРИ.На мен това ми стига за да си го поръчвам от тях) Алфата ми е на почти 240к,взех я от Падова преди 2 години от първия и собственик (дърводелец) Тогава беше на 200к без малко.Още там човека ме закара в сервиза в който е ходила от нова до момента в който я продаде.Там и смениха цялата генерация балабар с нов катализатор,всички филтри и масло Селения 20к!!!Хората от сервиза ми казаха да го сменям НЕ-ПОРАНО ОТ 20К И НЕ-ПО КЪСНО ОТ 25К!Колата си я докарах на ход през Гърция,маслото го проверих чак на другата сутрин когато се прибрах пред нас!Интересното в случая е че там ми го сипаха от 5литрова метална кутия с дръжка отгоре.А същата опаковка има и в IVECO ptS.(това го разбрах преди 5 дни,защото сега е пак за смяна и бях да си поръчвам масло)
                              Мисълта ми от цялото това писане е че Селения-та е маслото което ще продължа да слагам докато карам АЛФА.Аз съм, от хората които си купуват батерий панасоник за дистанционното,защото и климатика ми е такава марка.Антифриза е Парафлу,спирачната течност Тутела дот4.Това е,всичко останало е компромис който няма да направя защото си обичам колата.Дори сега когато е почти на 22к маслото сутрин държи малко над 6 налягане,не го гори,черно е като катран и въпреки всичко си стои мазно когато си капна на пръста.
                              PTS го взимат от Чефин ако не се лъжа а те незнам откъде го взимат.
                              sigpic
                              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                Хората от сервиза ми казаха да го сменям НЕ-ПОРАНО ОТ 20К И НЕ-ПО КЪСНО ОТ 25К!Това е,всичко останало е компромис който няма да направя защото си обичам колата.Дори сега когато е почти на 22к маслото сутрин държи малко над 6 налягане,не го гори,черно е като катран и въпреки всичко си стои мазно когато си капна на пръста.
                                Прощавай батка, ама като чуя някой да си кара колата с масло на 20000км., направо ми идва да се разстрелям. МАКСИМУМ 10000км. и смяна, какви са тези душмански изпълнения с масла на по 20000км.(скъп на триците-евтин на брашното).
                                Аз си слагам пълна синтетика (не СЕЛЕНИЯ) и на всеки 8000км., ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СМЯНА на масло и всички възможни филтри (въздушен, маслен, горивен и купе).
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                                Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Working...
                                X