Известие

Collapse
No announcement yet.

Selenia - мнения, ментета, хубаво масло ли e и масло ли е въобще

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

БАТКА,ако щеш го сменяй на всяко палене!!
    На кутия пише 20000 км,гарантиран пробег.Имам Волво FH12,там маслото се сменя на 50 000км и не защото се цаня за парите а защото плащам повече пари за качество което производителя ми гарантира с пробег.Извинявай БАТКА,ако щеш и мега синтетика си слагай,аз не съм го написал за да агитирам някой.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
      На кутия пише 20000 км,гарантиран пробег.Имам Волво FH12,там маслото се сменя на 50 000км и не защото се цаня за парите а защото плащам повече пари за качество което производителя ми гарантира с пробег.Извинявай БАТКА,ако щеш и мега синтетика си слагай,аз не съм го написал за да агитирам някой.
      Ухаааааааааа а за годишна смяна на масло чувал ли си батка
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

М,дам Нее годишна.Масло имало "допир" с кислород му се дава до 2 години живот.Само дето това важи БАТКА за хора които си карат колите от вкъщи до работа и обратно и немогат да навъртят километри до допустимите за едно масло

Comment

Като гледам,как вървят нещата,пак ще стане една дъъълга тема с 90% безполезна информация и 10% полезна.
          Естествено,никой няма да си направи труда да изчете 20 страници,за да намери 2 мнения,които отговарят на въпросите му....
          А и колегата pinifarina беше много прав в един по-горен пост.
          Състоянието на колите ви зависи,главно от това,как ги поддържате,включително и смяна на масло!
          Mercedes ML 63 AMG 07'
          159 TI 2.4JTDm SW 09'
          156 2.0 20V Turbo
          VW Phaeton 3.0 TDI 09'
          sigpic

Comment

Колега, или Батка ( както ти е удобно ) случайно да си чувал за повишено съдържание на сяра в нашите горива и по бързото окисляване на маслата вследствие на това??? Работил съм в системта на Ивеко около 10 години. От Ивеко - Италия ( демек отзавода производител ) специално получихме указания в писмен вид за експлоатацията на техните автомобили в България, интервала за смяна на маслата, с които те препоръчват да се карат техните камиони и бусове да бъде намален с 20 до 30%!!!
            Предполагам вече се досещаш защо "Батка"
            То няма да ти се счупи веднага машинката ама на милион и половина два ще му направиш оцновен ремонт най вероятно точно по тази причина - защото слушаш производителя - как карат по Немски стандарти
            Last edited by pininfarina; d.m.y г., 19:21.
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

По-удобно е на колега."Батка" ми е много селско Да,това за сярата е вярно.Ако става въпрос за дизел,въпреки всичко си оставям една идея надежда че на колонката пише евро дизел.Когато си купуваш ангренажен ремък,прозиводителя му дава 50к гаранция (примерно) но доколкото аз знам са тествани на много по-голям такъв.Просто ти дават гаранция за тези 50к.За мен е същото и за маслото,за тази цена аз го слагам защото мога да го карам повече,ако пишеше Селениа 10к,щях да го сменям на толкова.Не мога да разбера защо трябва някой да натрапва че Селениата нее хубаво масло.Ами който не го харесва - да си кара с каквото иска.И да,Pts си доставят маслото от Чефин.

Comment

По-удобно е на колега."Батка" ми е много селско Да,това за сярата е вярно.Ако става въпрос за дизел,въпреки всичко си оставям една идея надежда че на колонката пише евро дизел.Когато си купуваш ангренажен ремък,прозиводителя му дава 50к гаранция (примерно) но доколкото аз знам са тествани на много по-голям такъв.Просто ти дават гаранция за тези 50к.За мен е същото и за маслото,за тази цена аз го слагам защото мога да го карам повече,ако пишеше Селениа 10к,щях да го сменям на толкова.Не мога да разбера защо трябва някой да натрапва че Селениата нее хубаво масло.Ами който не го харесва - да си кара с каквото иска.И да,Pts си доставят маслото от Чефин.
                Е да но за съжаление сме още много далеч от Европейските стандарти за качество - не само в горивата. За ангренажите общо взето всеки производител си дава пробег на автомобила според съответния мотор - скоро например останах много изненадан от едно Волво S60 дизелак 2007-ма година. Колата беше на 70 хиляди и клиента дойде да пита за смяна на ангренаж - след една кратка справка се оказа че на тая кола с тоя мотор, производителя дава смяна на 130 000 мили или на 10 години!!! Тия хора направо ме изумяват
                Селенията не искам да я плюя, тъй като вече 12 години си карам колите ( само италианки и досега 7 на брой ) само с масло Селения. НИКОГА не съм имал проблем с мотор на някоя от тях - заюо да го плюя - въпросът се си подбереш правилно според мотора и състоянието му
                Last edited by pininfarina; d.m.y г., 19:43.
                sigpic

Comment

В България "совите не са това което са". Слагаш 20к ма незнаеш дали вътре е истинска Селения, тоест варианта 20к километра моментално отпада. Слагаш филтър някакъв за 7-8лв. технеко или клин и можеш да разчиташ на него колкото и на Селенията.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ами аз това се опитах да обясня;знам си колата,виждам в какво състояние е мотора,знам и как я карам (много но кротко) След като 17 години е била карана със Селениа 20к,защо трябва да си правя експерименти и да доказвам (на кого) че това масло е гадно и нее за нея?!?!?!?Ако двигателя ми беше трошляк който гори по литър до морето бих се замисли за алтернатива (основен ремонт) а не да наливам нещо за което гледам по клипчета в youtube и си мисля че е най-доброто.По същата причина очаквам някой утре да ме убеждава да пия газ (защото е по-лека от водата) и няма да ми се надува корема от нея)

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      В България "совите не са това което са". Слагаш 20к ма незнаеш дали вътре е истинска Селения, тоест варианта 20к километра моментално отпада. Слагаш филтър някакъв за 7-8лв. технеко или клин и можеш да разчиташ на него колкото и на Селенията.
                      Защо, ти с какви филтри работиш колега? Досега за 4 години и ако говорим само за маслени филтри, имаме монтирани над 3000 - предимно Clean, Tecneco, Bosch, Filtron. Досега имам само 3 дефектни филтъра, два откоито на Бош, третият мисля че беше Филтрон. Смятам че е нормално да има такъв брак за такова количество монтирани филтри. Не съм имал проблеми досега със споменатите от теб филтри
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                        PTS го взимат от Чефин ако не се лъжа а те незнам откъде го взимат.
                        Чефин имат вече магазин в Пловдив,намира се на бул.Княгиня Мария Луйза срещу цен.гробища. Имат всичките продукти на Селениа. Цените са много добри. Аз от там си взимам Рейсинга и съм доволен,мотора работи много по-тихо при тръгнал вече вариатор. Също така постепено чисти мръсния италиански мотор,който сигурно е каран над 20к с една смяна.
                        хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
                        Regata 100s /88г

Comment

Първоначално публикувано от pe60 Покажи съобщение
                          Чефин имат вече магазин в Пловдив,намира се на бул.Княгиня Мария Луйза срещу цен.гробища. Имат всичките продукти на Селениа. Цените са много добри. Аз от там си взимам Рейсинга и съм доволен,мотора работи много по-тихо при тръгнал вече вариатор. Също така постепено чисти мръсния италиански мотор,който сигурно е каран над 20к с една смяна.
                          Чефин са от много години в бранша и продават Селения от около 4-5 години доколкото знам. Сериозна фирма са и не мисля че биха рискували да продават ментета.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                            Защо, ти с какви филтри работиш колега? Досега за 4 години и ако говорим само за маслени филтри, имаме монтирани над 3000 - предимно Clean, Tecneco, Bosch, Filtron. Досега имам само 3 дефектни филтъра, два откоито на Бош, третият мисля че беше Филтрон. Смятам че е нормално да има такъв брак за такова количество монтирани филтри. Не съм имал проблеми досега със споменатите от теб филтри
                            На мене лично най ми допада и си карам колата с Мале (единствения които не прокапва грам), Кнехт, Ман. Ментекото (технекото) съм го виждал на 4-5 дизелови Алфи как се е саморазвил и течат като лейка. Като за евтин филтър Фиама не е лош.
                            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 20:08.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              На мене лично най ми допада и си карам колата с Мале (единствения които не прокапва грам), Кнехт, Ман. Ментекото (технекото) съм го виждал на 4-5 дизелови алфи
                              как се е саморазвил и течат като лейка.
                              Малето са добри - спор няма, но идват скъпички за масовия потребител и от тях взимам само за определени клиенти, които искат да им сложим такива. Може да са се развили, ако всичките които си видял ги е стягал един и същ майстор
                              sigpic

Comment

до колегата ТРЕ..... отностно Аджипа

знаеш ли каква е разликата от ОМВ Масло, Лукойл Масло, Шел Масло и Аджип Масло....... ами просто в България няма бензиностанция, на която продават Ажип.....

Сега не ми давайте за пример Ламборгини и Ферари... щото ако са ваши едва ли ще си купите маслото от тамм..
                                Та всичко е субективно и зависи от много неща. Тука Ажипа се хвали щото е рядкост, в Италия е като Лукойлското масло....

..... просто наблюдения

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                                Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                                X