Известие

Collapse
No announcement yet.

Хора помощ. За маслото , кола на можеби половин милион км.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хора помощ. За маслото , кола на можеби половин милион км.

Като купих колата (164 2.0 т.с.) преди 1 седмица , незнaех какво масло да сложа . Препоръчаха ми да си сложа Приста ГАЗ 15-40 . (Колата е на ГАЗ .) Ама сега имам много голямо тропане , като карам без газ на 2800 об. . Маистори казаха че е от повдигачите , какво да правя ! Да сменяам ли маслото пак ? (Маистора каза да зема платно масло да оплатнява за да не трака .)

Помогнете моля !!!

Вапроса ми е мога ли да карам така ?
    И какво масло да купя .
    Това масло е на 500 км.
    Благодаря

А и още нещо сега си мисля да сложа някво много гасто като пример 20-40 виско . Мотора е много зле , само на таблото ми пише 365 хиляди км. И ако е връщан ! Може да е на-над половин милион км. Предишния собственик е карал със това виско , даже ми каза да купя 20-50w какво да правя . Но на мене неми пука просто колата ме кефи многоооо . И по двигателя няма други проблеми освен това тракане .
    Last edited by Old Fox; d.m.y г., 09:11.

Първоначално публикувано от ken400 Покажи съобщение
    Като купих колата (164 2.0 т.с.) преди 1 седмица , незнaех какво масло да сложа . Препоръчаха ми да си сложа Приста ГАЗ 15-40 . (Колата е на ГАЗ .) Ама сега имам много голямо тропане , като карам без газ на 2800 об. . Маистори казаха че е от повдигачите , какво да правя ! Да сменяам ли маслото пак ? (Маистора каза да зема платно масло да оплатнява за да не трака .)

Помогнете моля !!!

Вапроса ми е могали да карам така ?
    И какво масло да купя .
    Това масло е на 500 км.
    Благодаря
    Смени майсторите. Нещо те гъбаркат. Този мотор няма хидравлични повдигачи. Ако оставиш такива хора да ти правят колата, няма да имаш кола.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Тои каза повдигачи на клапаните

Comment

А според теб дали кобилиците биха се разтракали от тънко масло?
        Само хидравличните повдигачи се вляят много от вискозитета.
        sigpic

Comment

Твоят двигател има чашки и пулове. Пуловете се слагат на стъблото на клапана, под чашката, която се натиска от разпределителните валове. Между вала и чашката трябва да има луфт, зададен от завода. По-малък или по-голям луфт води до проблеми, като увеличеният луфт логично води до тракане. Маслото е възможно да влеяе в малка степен на чукането, но като цяло чукането при тези мотори идва най-често от2 неща: хлабава верига или неправилни луфтове на клапаните. Естествено е възможно да има още 100 проблема, но това трябва да бъде проверено от надеждни майстори, а не от хора, които ти говорят за повдигачи. По този начин те се издават, че си нямат и понятие от този мотор. Следователно, ако се оставиш в техни ръце, те могат да нанесат вреда, вместо да оправят нещо. Няма по-голям враг от незнанието!!!
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Колега препоръчвам ти да се вслушаш в съветите на колегите,че бактън от Майстори с главно "М" дето всичко знаят веднъж съм патил и повече няма да го направя,затва си намери истински майстор на Алфа,че ще ти се реве после..
            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Колега, от това, което казваш, на всички ни идва на ум за биелни лагери, което не е голяма беля, но не търси под вола теле.
              Напиши от къде си, за да можем да те упътим към някой, на който му пука за Алфа.
              Купил си си кола с характер и не може да я ръчка всеки.
              Послушай Боби и поне му се обади!
              Маслото не е големия проблем.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

От Пловдив съм, но немога да пиша повече защото там нямам комп. А сега съм на гости в Сл.Бряг , и днес си тръгвам към Пловдив . Там ще намирам от каде да пиша чат пат , но ако има някои на вива тел безплатни минути да зване . Че моите идват чак на 8-ми, или поне едно смс-че да прати с неговия номер . А аз ще му звана на 8-ми , ако има някои така добър ще съм много радостен . Моя телефон е 0876434212 . Много ще съм ви благодарен ако ми кажете добър маистор . Благодаря ви от сърце .
                За да Спасим моята алфа .

Comment

Working...
                X