Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересен въпрос за ECU

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Интересен въпрос за ECU

Интересно ми е колко време и е нужно на една Алфа(примерно QV или TI)
    да се самоубучи според карането на шофьора?
    Примерно съм карал бавно до 3000 оборота последните 30 мин и ако я настъпя колата няма сила и е мудна,но ако е карана около 5-6000 оборота прави хубави стартове и е доста по-жива
    Знам че на форд ескорд 2000 150коня са му нужни около 11-12 мин да се самоубучи екото т.е пали се колата(ако е студена) стои на място 5 мин,след това оборотите се държат на 3000 оборота в продължение на 1мин и след това се настъпва здраво около 5 мин (май така беше) и е готова...........
    Има ли някаква подобна поредица от стъпки за една Алфа и колко време отнема да премине колата от единия режим(мудния) в другия

Съжалявам ако вече има такава тема,но не намерих
    Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Ами на ЕКУ-то му трябва да поработи много малко на 1000 об. и едно изрязване до 5000 и си готов!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Когато си сменях генерацията с по-голяма ми бяха изключили акомулатора,защото заваряха с CO.Като се качих да пробвам колата как е с новата придобивка си изкарах акъла като видях че колата върви по-малко от преди,а уж трябва да е по-добре с новата генерация,
      но като покарах 10-ина минути.......се оправи
      Бях забравил че на ECU-то му е нужно време да се настрои........сигурен ли си че му е нужно едно изрязване до 5000 оборота,защото на мен тогава ми отне повече ? или се е получило така защото е било ресетнато и му е трябвало повече време
      Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Ми Бобо, би могъл да каже най-добре и със 100% сигурност, ма съм почти убеден че е така. Ако не се изкаже до довечера /ама съм почти убеден че ще види темата/, го питай на ЛС!
        Аз ей сега си ресетнах ЕКУ-то и я покарах, ма не усетих никаква разлика, освен при запалването и после при първото изрязване /лекинко хлъцна/ ма почти веднага се отпуши и си е ОК.
        Успех!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

на мойта мръсница и трябва около 2 седмици да се научи как да върви след откачане на акумулатора
          но ако е карана бавно и трявбат около 3-4 старта и е готова
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

След минута и половина на празен ход и после малко каране се обучава Две седмици ората разработват 3 пъти двигатела
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ам не знам за колко се обучава ама мойта, ако я карам леко примерно не повече от 3000об. Започва да върви се едно е 90кс. ако не и по-зле. После ако искам да я върна към нормалното и вървене трябва поне едно 30 км. на ръчка да мина, че да се усети как трябва да върви.
              Alfa Romeo Stelvio 2.0T
              Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Working...
              X