Известие

Collapse
No announcement yet.

оборотомер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Имам проблем с оборотомера на Дедра дизел.
    От известно време, като я оставя на слънце и се напече таблото, оборотомера не работеше, докато не се охлади таблото. От няколко дни въобще не работи. Вчера свалих таблото с уредите, съмненията ми бяха за хлабави връзки или студена спойка, ама не. Разглобих самото табло, познат на когото имам доверие, провери оборотомера и каза, че откъм електроника е добре. Монтирах го, но пак не работи.
    Следва ровене в нета, попадане на тази тема, уясняване на кое е 0V, 12V и вход. Днес пак свалям таблото, паля колата и меря. На входа при тихи обороти 0.13V, подавам леко газ, качва на 0,14V - 0,15V.

Нормални ли са тези входни стойности?

Comment

Първоначално публикувано от Dimitar. Покажи съобщение
      Имам проблем с оборотомера на Дедра дизел.
      От известно време, като я оставя на слънце и се напече таблото, оборотомера не работеше, докато не се охлади таблото. От няколко дни въобще не работи. Вчера свалих таблото с уредите, съмненията ми бяха за хлабави връзки или студена спойка, ама не. Разглобих самото табло, познат на когото имам доверие, провери оборотомера и каза, че откъм електроника е добре. Монтирах го, но пак не работи.
      Следва ровене в нета, попадане на тази тема, уясняване на кое е 0V, 12V и вход. Днес пак свалям таблото, паля колата и меря. На входа при тихи обороти 0.13V, подавам леко газ, качва на 0,14V - 0,15V.

Нормални ли са тези входни стойности?
      А сигурен ли си, че там не са импулси, а не постоянно напрежение?
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Не, не съм сигурен. Въобще нямам представа какво трябва да очаквам да има на входа.

Comment

Не, не съм сигурен. Въобще нямам представа какво трябва да очаквам да има на входа.
          Смени оборотомера
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Ще го сменя, просто исках да се убедя, че е от него, а не например прекъснат кабел или някоя хлабава връзка. Страхувам се обаче, че няма да мога да намеря само оборотомер, а ще ми предложат цялото табло с уредите.
            Ще стане като във вица, дето един си сменял колата, като и се напълнят пепелниците. .

Comment

Размихах се без смяна на оборотомер.
              Следвах съвета на hitmanspy от тази тема

Comment

Размихах се без смяна на оборотомер.
                Следвах съвета на hitmanspy от тази тема
                Леле колега, извинявай! Мислех, че пиша в темата за 156. Ужас
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082