Известие

Collapse
No announcement yet.

Идея за джанти за зимни гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Идея за джанти за зимни гуми

Знам, че е още малко рано още да се мисли за зимни гуми, но понеже един авер може да ми продаде един комплект такива на много добра цена, та реших да попитам за съвет за джантите. Понеже сега съм си с оригиналните и не ми се ще на тях да слагам зимни гуми, си мисля кой би бил по-удачния (от практическа и финансова гледна точка едновременно ) вариант:
    - да купя нови железни джанти
    - да купя железни джанти втора употреба
    - да ги сложа на сегашните джанти

Гумите ми са 185/60/14.

Сори, че пускам отделна тема, спомням си, че имаше нещо подобно писано тази зима, ама не ми се вързваше съвсем с моя казус.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Най добре според мен да вземеш едни стоманени стари и да си сложиш зимните на тях.

Comment

Ами да. Това е по-евтиния вариант с втори комплект джанти, наистина. Все пак понеже чисто нови железни са по 50-ина лева парчето, та си мислех дали да не взема такива
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Според мен най-добре е да си вземеш нови стоманени. Не са чак толкова скъпи , а и не ги купуваш всяка година.
        Ако вземеш стоманени втора употреба, няма да си сигурен дали не са кривени и изправяни и в какви дупки са влизали.
        Ако оригиналните ти джанти са лети и им сложиш зимни гуми, още след първата зима в резултат на изключително евтината и некачествена луга, която се използва по нашите пътища, джантите ще приличат на г... и от покритието им няма да остане почти нищо.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
          Ами да. Това е по-евтиния вариант с втори комплект джанти, наистина. Все пак понеже чисто нови железни са по 50-ина лева парчето, та си мислех дали да не взема такива
          Взимай стари и се небой а и железните по-лесно се изправят, а и в повечето случаи не са карани в БГ
          И ти тая кола колко зими мислиш да я караш, че да даваш пари за нови железни джанти ? Малко ръждичка да има слагаш едни тасове и готово а и по тия дупки новите много бързо ще се учукат
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

от 3 години си карам с летите дянти и зима и лято , немам си никви проблеми

кирилица????

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
              ot 3 godinisi karam s letite djanti i zima i lqto , nemam si nikvi problemi
              И аз така
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
              X