Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигане и сваляне на седалките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Повдигане и сваляне на седалките

http://www.album.bg/lordliness/images/26013172/ Здравейте,по никакъв начин не мога да се справя с това нещо на снимката ,четох из форума ,превеждах от книжката и нищо не се получава-ако може да ми обясните като на бавно развиващ се как става и на какъв принцип работи да го ремонтирам евeнтуално. Въпросът не търпи отлагане защото съм 2 метра и нямам шибидах .
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:27.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Обяснявам като бавно развиващ на бавно развиващ :–D
    Сядаш на седалката, издърпваш лостчето напред (то е телескопично) и движиш нагоре или надолу, в зависимост от това, в какво положение искаш да ти е седалката. В твоя случай надолу Ако така не става значи имаш проблем и нужда от някой по-умен да ти помогне

П.П. Това е за 146-цата ми де
    Last edited by vankata_ll; d.m.y г., 10:21.
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Сега бях долу -не помръдват и двете седалки-гледах и се навирах с едно фенерче(още не мога да си разгъна двата метра напълно) под седалките има нещо като лостова система и нещо като амортисьорче . но как действа за сега е загадка

Comment

Човека ти каза - първо хващаш малката гумена дръжчица дето стърчи и я дърпаш навън все едно, че ще я вадиш - тя се разгъва и удължава, след което я буташ надолу (демек цялото нещо да се задвижи обратно на часовниковата стрелка) и ако системата на седалката е изправна и работи нормално, слизаш 5 сантиметра надолу...

Comment

Освен ако вече не е свалена до долу.
          За това - ако в едната посока не става, може да пробва дали става в другата, после обратно.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Колеги май механизма на човека му е повреден, и просто седалката не мърда!!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Колеги май механизма на човека му е повреден, и просто седалката не мърда!!
              Напълно възможно, но и двете да са счупени е вече странно.
              Пробвах веднъж без да съм седнал на седалката и механизмът не сработва.
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Да в упътването пише ,че трябва да си седнал.Седалките как се свалят като се развият двете релси ли? Сигурно и двете са блокирали пробвах всички варианти дори помпих с онова лостче и си викам тъп тъп ама чак толкова.Не помръдват.
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:36.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E4%E0%EB%EA%E8

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=12002

ако държиш да сядаш ниско,изхвърли механизма както във 2-рия линк.

ПП
                  трябва да се регистрираш във форума
                  Last edited by kolev; d.m.y г., 15:38.
                  точка

Comment

Благодаря за линковете четох ги преди да отворя темата-а при втория се регистрирах, но пише нещо от сорта, че няма такава тема.Не ми се иска да ги отстранявам- механизмите- иска ми се да ги оправя ,но май никой не се е занимавал с това.

Comment

На моето пунто се помпи от крайно долно до крайно горно поне 10 пъти. Виж да не се помпи(От средно положение буташ на долу пак пускаш и пак даваш надолу)

При мен е така
                      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Днес свалих едната седалка и разгледах механизма -нищо особено изцяло механичен и елементарен.Има и едно амортисьорче като тези на багажника, но по-малко което трябва да избута седалката нагоре и да я държи там.Напръсках с един спрей местата които трябва да се движат и тръгна,но когато съм седнал не мога да повдигна седалкта (вероятно съм твърде тежък-115кг)може да се повдигне и без да се седи на нея,но пък свалянето е много по лесно при седнало положение.Когато седалката е вдигната въпросното лостче сочи вертикално нагоре.Ръчката се дърпа да се увеличи единствено рамото на лостчето.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:36.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E4%E0%EB%EA%E8

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=12002

ако държиш да сядаш ниско,изхвърли механизма както във 2-рия линк.

ПП
                          трябва да се регистрираш във форума
                          малко късно се включвам в темата, регистрирах се във втория форум, но ми изписа, че темата не съществува, а много ми се иска да си седна "на земята" от скоро имам 146 и ми е страшно неудобна високата седалка дори в най-ниско полужение (имах браво и съм запознат с лостчето) само, че тук седалката е срашно висока и изморителна. някакви идеи как да "тунинговаме" това ??

Comment

там е темата. пробвай първо да се логнеш и след това отвори линка.
                            точка

Comment

Working...
                            X