Известие

Collapse
No announcement yet.

Ангренажни ремъци - менте

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Малко уточнение. При късането на ремъка се оказва, че ролките и демферни шайби са О.К. Причината е дефектен ремък- примерно прегорял или стар- застоял по магазините....
    Още веднъж повтарям, дори при доставчиците се говори, че има дефектна пратка на Gates..... имам известни контакти.... Майсторите споделят, че са сменяли ремък Gates на 100000км, а сега се късат на 30,40,50000км.
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Даа, и аз имах неприятен случай с менте ангренажен ремък. Преди две години обслужвам Фиат Купето на един колега от Фиат Форума и преди два месеца ми се обажда момчето, че колата е скъсала ремък и клапаните са на салата. Ремъкът и ролките бяха на 17 000 км. Ролките ОК, но ремъкът без 10-15 зъба. И ремъкът и ролките са купувани от магазина на Стамболийски. За съжаление колегата излезе просто един дребен тарикат и ме обвини мен, че съм му сложил стар ремък или съм му взел парите, а нищо не съм му сменил. Поради тази причина искаше да му отремонтирам колата гаранционно така да се каже. Което пък щеше да бъде втория гаранционен ремонт на тази кола правен от мен. Естествено му казах че нямам вина и не смятам пак да му оправям колата безплатно. Съответно тарикатчето реши че ще си компенсира загубите като не ми върне две ЕКУ-та от Фиат Купе, които му бях дал, за да му услужа, да си прави експерименти и настройки на колата. За мен това си е чиста кражба.

Comment

Ремъците са закупени от Тех-ко, официалния вносител....
        Едната кола е фиат 1.6 16V - около 50000км, ролките са в много добро състояние и Ауди А4 - 30000км, отново всичко сменено с ремъка....
        Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Ако не се лъжа, според Бош, рекъм се сменя на 50000 км пробег или 2години експолатация. Казвате 40000км ама той може да ги е навъртял и за 5 години, така че ...., не казвам че няма и ментета, но все пак имайте го това в предвид. Аз имам един познат който наскоро скъса ремък на 40000км, ама беше слаган преди 6години, та идва и ми вика какъв ремък си ми дал (понеже тогав работих във фирма за авточасти), а де.... затова си отворете аутодатата и вижте какво пише за конкретния автомобил, там си има обслужване на всичко.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Колеги, мисля, че всички сме си прочели книжките. За Алфа пише 120000км, 7 години... Един стар майстор ми сподели, че от Ладите и Нивите, първите коли с ангренаж пишело 50-60000км и затова е това мнение по сервизите......Аз не казвам, че ще сменям на 120000, гоня 6-7 години, щото карам 8000км на година... 6*8=48
            Но в конкретните случай говоря за спазени всички условия.... Гаранционния срок на GATES e две години и 50000км. Ама ако им занесеш ремъка на парцали в Тех-ко едва ли ще ти признаят гаранция......
            Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Първоначално публикувано от toto99 Покажи съобщение
              Колеги, мисля, че всички сме си прочели книжките. За Алфа пише 120000км, 7 години... Един стар майстор ми сподели, че от Ладите и Нивите, първите коли с ангренаж пишело 50-60000км и затова е това мнение по сервизите......Аз не казвам, че ще сменям на 120000, гоня 6-7 години, щото карам 8000км на година... 6*8=48
              Но в конкретните случай говоря за спазени всички условия.... Гаранционния срок на GATES e две години и 50000км. Ама ако им занесеш ремъка на парцали в Тех-ко едва ли ще ти признаят гаранция......
              Написаното в книжките, мисля, се е променяло 2 пъти. Последната промяна е да се сменя на всеки 3 години или 58 000км (36 000mi) Като чета темата дори това ми се вижда оптимистично
              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Така е, за ТС-а беше 30 и няколко хил.мили т.е. 60000км
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не искам да превръщаме темата в спор, споделям, че ангренажните ремъци Гейтс не карат дори до 40-50000км., напоследък. И то точно тази "квалитетна" марка......
                  Last edited by toto99; d.m.y г., 16:55.
                  Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Отклонение от темата-но да попитам,некои ползвал ли е ремък ina.Взех си такъв комплект от Александър Ауто.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                      Отклонение от темата-но да попитам,некои ползвал ли е ремък ina.Взех си такъв комплект от Александър Ауто.
                      За ina знам добри неща за тяхните лагер-ролки. За ремъците - незнам.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                        За ina знам добри неща за тяхните лагер-ролки. За ремъците - незнам.
                        Чак добри сменях ангренаж преди 15к км заради шумящи ролки всичките ролки шумяха и 4-те първо смених давете на пистовия ремък и с смяна на всяка от ролките шума се оправяше но докато не смених и двете ангренажни пак си виеха. И това е преди да направят 50 к км даже първите взеха да вият на 40к Виж ремъка ми беше гейтс ама съм го купил преди приблизително 4 години (тогава ги нямаше много тези коли) и изглеждаше много добре еластичен мек даже му се виждаха още надписите
                        Last edited by Novachev; d.m.y г., 16:46.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Купувал съм една и съща ролка под 3 марки, с 3 различни кутийки, на 3 различни цени. Та много не се замисляйте . . А от INA по-добро за мен няма. Говоря общо взето като марка(да не забравяме горното)Половината коли са с такива ролки фабрично.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

А какво мислите за тези http://www.youtube.com/watch?v=ZeJj3UOY-FQ http://www.youtube.com/watch?v=q0PHG88NW68 http://www.youtube.com/watch?v=X9qMtVVLXeY а това за дата на производство която е много важна както сами знаете всичко старее http://www.autodata.ru/item.osg?idt=40&idn=1423 Да допълня само там( в youtube) има и другите курсове да не качвам всичките- ще ги видите -има и на руски.
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:32.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Браво Lordliness, много ценна, синтезирана и полезна информация. Уважавам хора, които не говорят празни приказки, а посочват конкретния източник.
                              Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Мой познат също имаше проблем с един канален ремък на ГЕЙТС. Изкара само около 10 км и се скъса. Във веригата от която го купи май не бяха изненадани и му предоставиха нов ремък.
                                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X