Известие

Collapse
No announcement yet.

к-т шарнирни съединения за лостовия м-м на скоростите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• к-т шарнирни съединения за лостовия м-м на скоростите

До колкото знам, в шарнирните връзки на лостовия механизъм, предаващ движението от скоростния лост до скоростната кутия, има някакви пластмасови втулки, да ги нарека... Та въпросът ми е - продават ли се комплект такива втулки, лесна ли е подмяната им и ще доведе ли това до подобряване на самото превключване на скоростите?!
    Ако някой има идеи за марки, цени, доставчици, нека да сподели.
    Благодаря!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

продават се целите щанги
    виждал съм само оригинални и са по ~30 кинта парчето, общо са 3
    има ги в наличност обикновенно, но ги гледай хубаво защото са няколко модела

Comment

Аз съм със същият проблем. Купих си щангите, но и 2-те втулки (тази на рейката и тази на щангата с планката) са ми мега разбити и няма смисъл да ги сменям докато не си намеря и втулките. Лошото е, че в ТиН ми споменаха, че освен че ги няма тези втулки никъде, цената само на тази на рейката била 60 лв . Така че, ако някой знае нещо полезно и аз ще съм благодарен да сподели с нас.
      П.С. Смяната си мисля, че ще е лесна, само, ако го няма двигателя в коша да ти пречи . Като се има предвид, че и от горе и от долу едвам се виджат тия щанги се сещам, че смяната ще е игрива и с много споменавания на майки...
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
        продават се целите щанги
        виждал съм само оригинални и са по ~30 кинта парчето, общо са 3
        има ги в наличност обикновенно, но ги гледай хубаво защото са няколко модела
        Баси случката... Подобен комплект за опел е около 6 лв
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Къде ги има за по 30лв на бройка? И при мен има за смяна, но като ги гледах в е-пер излизаха по 80лв за брой с ДДС-то .
          Alfa Romeo 155 1.8TS
          Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
            Къде ги има за по 30лв на бройка? И при мен има за смяна, но като ги гледах в е-пер излизаха по 80лв за брой с ДДС-то .
            София, м-на на "Ал. Стамболийски". Взех ги съответно за 24, 28 и 35 лв за тая с планката. В "ТиН" ми искаха 60 лв за 1 от тези без планката, а другите ги нямаха.
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...

Comment

Имаш ли телефонът им? И комплектът какво включва - втулките?

ЕДИТ: сигурно е това:

София, бул. "Ал. Стамболийски" 155
              тел./факс: 920 01 81
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Купил съм 1, 2 и 3 от картинките. На щ-га 2 (това е щангата дето върви с планката) има втулка, която обаче не е планката като си я купиш (тя ми е 1-ната разбита). Другата втулка, е за планката под #10 (може и 10 да е немога да кажа по картинката), ако не се лъжа и седи на един пишляк, който е на рейката. Та тези втулки не съм ги срещал никъде. Иначе, да това са тел и адреса на магазина.

Eдит:

№4 трябва да е, макар че при мен 99% не е такава 2-на.

Comment

това което може да се разбие(те даже изгниват) са шарнирите на штангите
                  номера 1, 2, 3 на горната схема в ляво
                  евентуално може и да се разбие номер 10, на горната схема в дясно
                  тя също се продава и е стотинки, аз съм купувал от ТиН и даже имам една някъде в нас

номер 4 на долната схема от едната страна е закрепена на рейка, от другата страна на номер 1 от долната схема
                  като от страната на рейката ена игленни лагери, от другата страна е само втулка

Comment

...е, аз точно за нещо такова говорех - шайбичките 2,3,9 и 10... Нямат ли такъв готов /да го наречем ремонтен/ комплект, който да се продава... Аз като видях цените в горните постове и се стреснах ве...
                    А по схемата, която ALFA CORSE е постнал - там има ли елементи които периодично се подменят (говоря пак за разни втулки и шайбички) ?

Comment

тези неща които си изброил наистина са прахозащитни гумички
                      можеш да си ги поръчаш и най-вероятно ще струват стотинки
                      но просто не се разбиват те
                      а както казахме и по горе шарнирните съединения на трите щанги

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
                        тези неща които си изброил наистина са прахозащитни гумички
                        можеш да си ги поръчаш и най-вероятно ще струват стотинки
                        но просто не се разбиват те
                        а както казахме и по горе шарнирните съединения на трите щанги
                        Еми то това е като при маншоните на полуоската - скъса ли се маншона - почва да ти трака полуоската... Та си мисля, че и тук е така - скапят ли ти се въпросните гумички, влиза прах и мръсотия в шарнирните съединения и ... те ти скапани скорости... Пък при подмяната на въпросните консумативи, може да се позачистят и смажат наново шарнирните съединения... Мисля, че си струва усилията, но все пак, някой който вече се е "борил" с това да сподели...

Comment

Здравейте и аз да възродя темата, тъй като съм решил да позатегна скоростният механизъм на 155-цата 2.0 T.S. 150 к.с.
                          Като ремонтен комплект намирам само следното:
                          http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=24&subcat=197
                          Втулката на щангата на скорости е ясна ще взема повечко 3-4 броя (да има завасани) тъй като виждам като я вкарам на канала най големият луфт е именно там (а май са 2 броя).Не ми стана ясно маншона каква роля и къде се намира, но ще взема и него.
                          Сега остава въпросът как се подменят, понеже май като гледам без да махна магарето няма да стигна лесно до тях.
                          Някой ако е срещал пълен ремонтен комплект ще съм благодарен ако сподели.
                          Поздрави Цанко !!!!!

Comment

Working...
                          X