Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло Бизол - отзиви

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло Бизол - отзиви

Някой ползвал ли е такова масло - пълна синтетика - и може ли да даде някакви отзиви? Подходящо ли е за колата от подписа?
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Аз си казвам веднага, че не съм ползвал, но по впечатленията, които съм събрал, повечето хора от форума си карат колите явно само със Селения.
    Преди време пусках тема за маслата Енеос и така и никой не каза да ги е ползвал, така че не очаквай много отзиви
    Аз какво направих - на Ланос-а (1.6 16v) сложих Енеос 10W-40, както и на едно Пежо 106 и съм повече от доволен.
    Най-сигурният начин е да пробваш ако си се престрашил и после да напишеш отзиви.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Моите наблюдения са, че абсолютно всяка тема, свързана с питане за някакво масло, различно от Селения постепенно се превръща в спор "Селения" vs всички останали масла, който обикновено приключва когато "признатите" майстори във форума се изкажат позитивно за селенията...

А пък и повечето хора на въпроса дали са доволни от дадено масло ще ти кажат неща от типа "аз карам от 2 години с него и съм доволен" или "от 5К километра съм с такова и не съм имал проблеми"... Ама за какви проблеми говорим, как се измерва това, че човека е доволен и т.н. не е ясно... Виж ако го сипеш и ти самия си усещаш по-тиха и равномерна работа на мотора с него, значи е по-добро от предишното с което си карал - това ти е най-точния измерител според мен.

Comment

За да има правилни добри или лоши отзиви от дадено масло спрямо друго, се сипват в еднакви двигатели, кара се 50к км и после се разглобяват и се срявняват износванията! Другото на мирис и слух е малко встрани.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Друг тест, сипваш в някоя бегачка, цялата газ на магистралата и гледаш температурата. Ако държи високи градуси, значи не става. Има едно масло kroon oil, което не издържа теста. ГоуФу вдигна 115 градуса, при положение, че с една друга пълна синтетика не качва повече от 95.
          sigpicex
          147Q2
          300bhp/606nm
          Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
            Друг тест, сипваш в някоя бегачка, цялата газ на магистралата и гледаш температурата. Ако държи високи градуси, значи не става. Има едно масло kroon oil, което не издържа теста. ГоуФу вдигна 115 градуса, при положение, че с една друга пълна синтетика не качва повече от 95.
            Това наистина е най-добрият тест, ама как ще стане на практика? Кой ще си направи такъв експеримент?
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Ако имаш познат, рейсър, с датчик за температурата на маслото и който да не жали много колата... можеш да му предложиш. Ако маслото е читаво и той ще е доволен.
              sigpicex
              147Q2
              300bhp/606nm
              Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Първоначално публикувано от миро Покажи съобщение
                Ако имаш познат, рейсър, с датчик за температурата на маслото и който да не жали много колата... можеш да му предложиш. Ако маслото е читаво и той ще е доволен.
                Твърде сложно . Ще се пробвам, пък то ще си покаже.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Твърде сложно . Ще се пробвам, пък то ще си покаже.
                  И затова в общия случай човек се спира на проверена марка масла и спи спокоен
                  Да му мислим експериментаторите
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Да,Селения....... А този Ескорт мк2 работи при 8-9000 оборота с масло от магазина Кастрол 10w60
                    http://www.facebook.com/#!/photo.php...&id=1553839734
                    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                    X