Известие

Collapse
No announcement yet.

Био Дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Био Дизел

Мисля, че темата е за тука и питането ми е дали някой знае дали става за нещо тоя Био Дизел или е некав боклук. В Младост на бензиностанция Темпо мисля се казваше, там го продават и гледам цената е с 10-на стотинки по-малко и се чуда дали е хубав или за нищо не става!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Ами сипвал съм няколко пъти и мога да споделя досегашните си впечатления:
    като харчене и вървеж промяна не съм забелязал.
    двигателя е една идея по шумен
    струва ми се че пали малко по-лесно (ама може така да ми се струва само)
    определено хвърля повече сажди и при първо палене изкарва белезникав пушек.
    Понеже явно у нас биодизела го правят от използвано олио можеш да познаеш какво са пържили в него като спреш на сфетофар и отзад подухне ветрец.

А цената му е монополистично висока щото варира точно както варира и тази на нормалния дизел
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

а комънрейли май още не се препоръчва. Другите дизели май нямат грижи
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Моите впечатления са:увеличен разход,тотално "умиране" на колата и за капак избиха всички маркучи.По принцип в последствие рабрах,че се препоръчва за по-нови МПС които са с тръбички.Аз лично повече никога няма да сипя от това гориво за мен е равносилно на
        Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
        Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
        Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
        Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

?? ??? ??????? ????? ?? ?? ?????? ????????? ? ? ??? ? 0.10?? ????????? ?? ????????? ????? ???? ??????
          ________
          Extreme vaporizer
          Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 15:02.
          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Идеята е да си загрижен за природата и затова да си купуваш биодизел, ама това все пак не бива да е с цената на двигателя си, щото ремонтите са с пари
            Ако беше само за по-ниската цена, маркетинговата стратегия щеше да подчертава евентуалната икономия за потребителя

Имам познат, който преди време предлагаше рециклирана бяла хартия А4 на разни офиси. Цената беше същата като на другата, само дето купувайки я, не подпомагаш изсичането на гори. Да, ама но кой ли му пука Не се радваше на голямо търсене тая хартийка
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Ммда, мерси за отговорите. Беше ми интересно дали става за нещо щото иначе името звучи добре и си викам, че ще е добър и за колата ми ама щом е такъв боклук ще си карам с V-Power-a.
              Благодаря ви отново за информацията.

Comment

Е що не караш с от еко-елда? той нали бил по-добър
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Ми първо, защото откакто съм с тази кола сипвам само на едно и също място и по-точно на Shell бул.България, че е точно до нас а и съм доволен от него и второ, чувал съм, че е добър този на Еко-елда но просто минавам много рядко през тази бензиностанция и хич не ми е на път и затова.

Comment

Първоначално публикувано от KiKo
                    Ми първо, защото откакто съм с тази кола сипвам само на едно и също място и по-точно на Shell бул.България, че е точно до нас а и съм доволен от него и второ, чувал съм, че е добър този на Еко-елда но просто минавам много рядко през тази бензиностанция и хич не ми е на път и затова.
                    Точно от този шел мойто JTD дава +1 литър в разхода в сравнение с Еко-елда
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Интересна тема, и аз се чудех на този дизел какъв е. Лично аз не бих се престрашила да го сипя в новата си кола, която ще е дизел
                      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                        Първоначално публикувано от KiKo
                        Точно от този шел мойто JTD дава +1 литър в разхода в сравнение с Еко-елда
                        Tвойта е научна тема просто,бе
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

А бе това си е олио,бе ,еееееееей!!!! А добрутро,слагат му малко керосин или газ за горене,поне така мирише.Мойта си оди и на олио от фритюрнико
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Ама олиото къде го сипваш? в резервоара или е отделно? Ако е отделно,подгрява ли се?
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                              Ама олиото къде го сипваш? в резервоара или е отделно? Ако е отделно,подгрява ли се?
                              Meшам го с нафта 3:1 в полза на нафтата,че съм с електронен регулатор на помпата и не ще да връща оборотите както се полага...ама ше я научиме ние нея А,е па в резервоара го сипвам,ама аз съм с камион,не ти го препоръчвам на теб.Дори през зимата и аз не бих сипвал олио
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                              X