Известие

Collapse
No announcement yet.

"Натриеви" клапани.....алтернатива?!?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "Натриеви" клапани.....алтернатива?!?!

......така наречените клапани с натриев пълнеж или нещо трудно се намират, или технологията им е вече старичка и затва не се предлагат често......търся да си намеря 10на изпускателни клапана с размерите от атачнатата снимка, оригинално колата е с "натриеви" клапани, някой дето е по навътре с технологиите да ми каже някаква алтернатива......звънях насам натам, някакъв от Косер-ите ме държа на върбата с някакви високотехнологични клапани дето били директно от Швейцария и били по - по - най......
    ПиЕс - баси, ся се оказва че клапана има различни размери от показаните по долу - тва мануалите могат да са ебаси обърканата работа...
    Attached Files
    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 16:44.
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Тези пита ли ги
    http://www.drouzhba.bg/BG/index.html
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

А каква е идеята на тези "натриеви" клапани?

това ли : в клапана натрият просто се плиска нагоре-надолу и с всяко плисване пренася и топлина. Нагрява се в по-топлия край и изстива в по-студения ?
      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 17:59.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        А каква е идеята на тези "натриеви" клапани?
        в стеблото на клапана има натрий,който се топи и започва да се плиска по вътрешноста на стеблото и така пренася топлината...вид охлаждане кажи речи ...разсейва топлината....
        Last edited by IcemaN92; d.m.y г., 18:02.
        The new one - Lancia Delta II 1.8 16v 131hp 98'
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 98'
        Lancia Dedra 1.8 i.e. 92'
        ex Fiat Uno Turbo

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Тези пита ли ги
          Тва няма отваряне бре....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

или си купуваш от тука някаква марка клапани, които при всички случаи са високотемпературна хром-никел неръждаема стомана без натриев пълнеж, че са евтини, или пък търсиш из нета клапани за твоята от Инконел - това е високотемпературна никелова сплав която се ползва при най-злите турбо тунинги и държи на 1200* Ц, скъпички са де.

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
            YouTube
            evo2 600

Comment

Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщение
              или си купуваш от тука някаква марка клапани, които при всички случаи са високотемпературна хром-никел неръждаема стомана без натриев пълнеж, че са евтини, или пък търсиш из нета клапани за твоята от Инконел - това е високотемпературна никелова сплав която се ползва при най-злите турбо тунинги и държи на 1200* Ц, скъпички са де.
              Инконела държи 1400 градуса Целзий Но да не забравяме че и водачите на клапаните е добре да са подготвени
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Тези пита ли ги
                Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Тва няма отваряне бре....
                Наще клапани не правят, само бутала сегменти и болтове.

Иначе си мисля, че клапани със соли вътре отдавана не се правят.
                Инконела е хубава идея, но да ти кажа този материал струва... Казвам го от опит защото бях търсил една жица от инконел и ми поискаха доста солена сумичка, не ми се мисли колко ще струва комплект клапани.

П.П
                не съм на 100% сигурен но мисля че на Зил157 (Джугито) ЗИЛ130, Газ53 имаше такива натриеви клапани, но като размер... ще трябва да се провери!
                Last edited by fade; d.m.y г., 22:45.
                Have A Nice Day
                o/_______\o
                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                []=о===о=[]

Comment

Ники я вземи пробвай едни изпускателни от 2.0TS
                  днес не можах да им намеря точните размери, но на диаметър са същите
                  иначе те са "натриеви"
                  Last edited by голямата риба; d.m.y г., 01:12.

Comment

Сега проверих, не са същите, спарковите са 28.0, а на петака са 28.5, както и дължината на петаковите е с 18мм по-голяма(126 срещу 10.
                    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Май ще си портна главата на спокойствие, и впоследствие ще прехвърля клапаните от сегашната глава на тази.......исках поне изпускателните ми да са нови, но ще взимам само ако настоящите са в окайващо състояние.......само дето не мога да вдяна защо в тоя шот дължината сумарно е писана че е 88.5, а клапана е 108.5.......

Comment

Working...
                      X