Първоначално публикувано от vankata_ll
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Летни гуми сезон 2011
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
Goodyear Eagle F1 gsd3
Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщениеТоя фешън на мокро няма ли да плува..?
За едно си прав - плува, и така изхвърля водата, че не само аз дори, ами и други хора, които са ги карали, сме на мнение, че на мокро тази гума стои по-добре отколкото на сухо...
За Ийгъла знам, че на сухо и при високи скорости е бетон, надали на мокро се държи по-добре, ама чак да "плува"... малко пресилено казано за топ клас марка...
Едно е вярно обаче - V-образните шарки са шумни, защото постоянно шляпат, докато гуми с вертикални канали, като Конти СпортКонтакт и немалко от Пирелитата, не се чуват.
Последните 2 страници от темата, не виждам някой да е споменал лоша гума... всичките, за които се питате един друг, са си гуми на ниво. Въпрос на портфейл и конкретни изисквания какво ще вземете.
Ханкук са най-прави и хубави като допуснати заводски отклонения; Бриджстоун са уникално здрави гуми за нашите пътища, но като цяло с твърди смески и добро поведение чак като загреят; Континентал са с невероятно добра форма, добро поведение и също прилично здрави за у нас, същото може да се каже в голяма степен и за Пирели, а Гудиър (както и Дънлопите), имат страхотни каучукови смески и ниво на сцепление, лошото е, че по-лесно правят балони по нашите дупки...
Като цяло, същите неща като "черти" се наблюдават и из дъщерните марки на отделните групи.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщениеОт снощи съм с Bridgestone Potenza ER300 195/50/15 и дали защото "слязох" от едни изтъркани Dunlop реколта 2005, но новите гуми ми се струват страхотни. Смених само предните, задните другия месец, но се чудя дали същите или друг модел. Задължително ли трябва да са 4 еднакви? (харесъл съм Conti PremuimContact 2-някои знае ли дали на този размер са с борд?)Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщениеЗадължително е, ако колата ти е 4х4. Ако е само предно или задно предаване, да са 4 еднакви е само препоръчително. Лично за мен, е задължително, но всеки избира.Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеОсвен на 4х4 еднаквите гуми са ако не задължителни то силно препоръчителни и на автомобили с АБС и разпределение на спирачно усилие на всяко колело.Ще са 4 еднакви.
П.П. модела е Turanza, не Potenza. Объркал съм се.146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
-
Аз съм много довоелн засега от Гудиър Екселънс,държи се супер на сухо и на мокро,да видим в жегите как ще еFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
А някой може ли да сподели мнение или да даде съвет за тези гуми? За мен са равни по характеристики. И двете имат почти еднакви отзиви от Европейските тестове.. Вие коя бихте предпочели, коя марка е по-изявена
http://www.conti-online.com/generato...tact-2-bg.html
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/le...50-p-8570.html
Comment
-
@146 jtd - контито е по-добрата
В билд-а имаше тест на ханкук-а - не шуми , добра е на морко и сухо ,но е доста мека и се триела повече.
И като пестене от разход беше по-зле от премиум марките.
Аз лично си взех тези за който питах - най-новия модел на ханкук-а вентус прайм 2 и за отзад точно този континентал за който питаш
Шарката им е много сходна и отдалеч ще кажеш ,че са 4 еднакви.
Впечатления от морко нямам ,а на сухо си ми харесват.Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
Fiat Marea TD100 hlx 97
Comment
-
Първоначално публикувано от nasty Покажи съобщение@146 jtd - контито е по-добрата
В билд-а имаше тест на ханкук-а - не шуми , добра е на морко и сухо ,но е доста мека и се триела повече.
И като пестене от разход беше по-зле от премиум марките.
Аз лично си взех тези за който питах - най-новия модел на ханкук-а вентус прайм 2 и за отзад точно този континентал за който питаш
Шарката им е много сходна и отдалеч ще кажеш ,че са 4 еднакви.
Впечатления от морко нямам ,а на сухо си ми харесват.
Comment
-
Ето и моето мнение:
Колата си я купих с Mischelin Pilot Exalto 215/45/17 и за мен това е супер гума. Бяха си доста карани, но и аз съм им минал 50к км и нямам една забележка. На мокро са супер, на сухо са тихи, в завойте държат много, нямал съм просвирване, в какви ли не зверски дупки съм влизал - без балон, без сцепвания. Може би трябва да кажа, че нямам голяма база за сравнение в същия размер, но след като нямам и едно възражение от тази гума, смятам че мога да я препоръчам.
А сега съм поръчал Kleber Dynaxer със същия размер, които ме спечели единствено с цената си от 90лв. Може ако някой има впечатления да ги сподели, за да знам какво да очаквам.Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Comment
Comment