Първоначално публикувано от Max
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Летни гуми сезон 2011
Collapse
X
-
То тестовете на АДАК и прочие са нещо хубаво, но опита ми показва, че нещата не винаги са така.
Тия тестове вземат под внимание една чисто нова гума спрямо други чисто нови гуми. А какво става след 5хил км. или след 500км. агресивно каране?!Тогава нещата се променят и най-добрата може да се укаже и последна. Сам съм виждал как една гума от "отлично" поведението за един сезон става отвратително...
Естествено може и да греша, но както казах това ми е личното мнение...
Друго мое лично мнение е че Йоко парада е една отлична гума. Като чисто нова е примерно с 10-15% по-слаба спрямо много нейни конкуренти, но след така дадената експлоатация по горе за пример, тя успява да си задържи характеристиките до края на своя живот, което много по-важно от това на първите 10 теста да е на първо място, а след това да има драстичен пад в качеството и....
Те такива неща ми минават през главата...А другите са ми Proxes R1-R и да минавам на по-голям размер от 15" другия сезон...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Да се отчета и аз: На 156-цата, в началото на март сложих четири нови Goodyear EAG F1 Asymmetric2, 215/45/R17. От тогава, за 3к километра:
Сцепление - перфектно при всякакви условия - сухо, леко влажно, мокро - единствено при рязко тръгване на мокро ми се струва, че може да приплъзва по-малко.
Разход на гориво - по-нисък с около 200-300мл/100км спрямо зимните, малко по-висок(!) от миналогодишните летни "галоши"
Шум - купето на 156-цата си е добре изолирано, но определено не са от най-тихите.
И последно, нещо много важно за нашите пътища дето го няма по тестовете: За сега се справят добре с кратерите - за 2 месеца поне 3-4 пъти минавам с 70-80км/ч през дупки по 10-15 сантиметра и остри ръбове. В резултат - предните джанти са криви, но балони няма (за сега)
Гумите ги карам на 2.6-2.7 предните и 2.4-2.5 атмосфери задните.167.AR67302
Comment
-
За 205 / 55 / 16 искам да скокна в едни ContinentalPremiumContact 5. Пуснали са я тази година 2012, в тестовете на ADAC е на първо място. В някои бг магазини я продават за 154лв за 1 бр, в други за 174лв. за 1 бр - горе долу в тези цени варират гумите. Някоя дали ги е обул вече? Изглеждат ми доста красиви, а и искам да видя как ще возятЕ...шарката не е като на vredestein-a горе, ама все пак.... мисля, че са ок. До сега съм карал с един Michelin Energy Saver (втора ръка го бях взел) - много комфортна гума. Преди това бях с Bridgestone Turanza - малко по-твърда гума и не толкова комфортна, но като че ли по-стабилна. Та.. ако някой има впечатления от контакта, да обади. Да знаем, истина ли е, че са толквоа хубави, или си е рекламен трик пак. Ето и снимчица на шарката
Когато нашите летни гуми са вече за смяна избирайте гумите, тествани от ADAC.
Comment
-
Взех за Доблото Мрангони Версо,да видим как ще се представятFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от kasugn Покажи съобщениеЗа 205 / 55 / 16 искам да скокна в едни ContinentalPremiumContact 5. Пуснали са я тази година 2012, в тестовете на ADAC е на първо място.
Не се колебай, купувай, а и цената е много добра.
Comment
-
Аз също вече тествах това конти и то точно на цитирания размер.
С висока скорост по магистрала и в проливен дъжд, стоеше много добре на пътя. Много ефективна работа на каналите за отвеждане на водата - минавайки през локви с левите или десните колелета, дори за секунда не се усеща характерното 'дърпане' и колебание в управлението. Спират добре.
Хубав мек каучук, тиха гума, вози комфортно.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
темата е от миналата година но отново става актуална,разгледах в нета информацията за конти-то и съм впечатлен от отзивите за тях.единственото което ме притеснява е че не намерих търсения от мен размер 175/70/14,имат го на 65.отворен съм към мнения и предложения и за други марки,най вече ме интересува мнения за мишлен енерджи сейвералфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение.....най вече ме интересува мнения за мишлен енерджи сейвер
Разбира се има доста по-хубави гуми ,но цената вече не е за среден клас потребител... Кола за 3 хил. лв. и да сложиш гуми за 800лв...Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщениеТова е гумата ,която според мен като показатели е точно за средния потребител - много добро поведение на мокро,нисък шум,горивоспестяваща и не на последно място добра цена .
Разбира се има доста по-хубави гуми ,но цената вече не е за среден клас потребител... Кола за 3 хил. лв. и да сложиш гуми за 800лв...
По-скоро е жалка картинка кола за 20+++ хиляди с гуми за по 50 лева.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Да,има и такива -купил си кола за 40 000 лв и слага 7 годишна гума II-ра употреба и дори регенерат.....Лошото е ,че на пътя може и ние да пострадаме от техните икономии и безумие.
Лично аз съм доволен от Бриджстон /летни/.Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
Аз преди месец си сложих чисто нови 17ки Нокиан zLine, което им се води най-шпортния модел на Нокиан. За сега съм много доволен. Към края на лятото ще дам по-подробно ревюЕдинствен минус е, че бордът им е сравнително мекичък...
Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 10:53.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
След зимата сложих 17ки NEXEN N8000.
На сухо и мокро колата е като залепена на пътя.
Даже някакъв ги е тествал на сняг:
http://www.youtube.com/watch?v=kRsvYdMeTpo...
Comment
-
Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщениеТова е гумата ,която според мен като показатели е точно за средния потребител - много добро поведение на мокро,нисък шум,горивоспестяваща и не на последно място добра цена .
Разбира се има доста по-хубави гуми ,но цената вече не е за среден клас потребител... Кола за 3 хил. лв. и да сложиш гуми за 800лв...
А иначе тази година тестовете бяха единодушни Dunlop Sport BluResponse и при цена за бройка около 130 лева си е направо без париAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
Comment