Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за свързване на парктроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за свързване на парктроник

...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 10:50.

Не вярвам да се промени нещо,ако вържеш масата директно на купето.Тя така или иначе отива там.А това "мъцане" при изключването е от разреждането на някой кондензатор.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
      Сложих парктроник от най-елементарния модел (такъв, който няма дисплей а само с едно бипърче бипка и бипкането се забързва като се скъси дистанцията);
      Свързал съм го както беше показано на схемата в кутията му - взел съм плюс и маса директно от крушката която светва като се включи задна (така беше показано)...
      На две различни коли сложих еднакъв модел и и на двете се държат по еднакъв начин...

Притеснява ме следното нещо: когато изключиш задна (демек го спираш), се чува едно такова провлачено бипкане, все едно, че напрежението му намалява постепенно и сигнала от бипъра "умира" постепенно (за 2-3 секунди примерно)... Иначе го тествах и общо взето работи, но не мога да преценя колко прецизно, като че ли има някакво леко забавяне в реакцията му...

Въпроса ми е следния това свързване (плюс и маса директно от кабелите на крушката според вас правилно ли е и не е ли по-добре да се замаси в купето направо (все пак трябва да се вземе предвид и, че консумацията му е мега смешна)..? И трябва ли да се сложи предпазител на плюса му (между крушката и парктроника един вид)?
      По принцип и двете неща знам, че би трябвало да са по-правилните, но все пак реших да направя така, както го е описал китаеца в схемата, дали може това постепенно "умиране" като го изключа да се дължи на едно от двете неща (масата и предпазителя)?

Благодаря за отговорите.
      Замаси го на купето, а крушката ползвай само за да управлява едно тъпо реле и през него подай + Така няма да имаш никакви драми и можеш да си вземеш хубав + през бушон
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
        ... аз си мисля, че ако е до към 5 вата това (както го пише 3) не би трябвало да има драми.....
        И аз така мисля.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
        X