Известие

Collapse
No announcement yet.

Разваля ли се бензина?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разваля ли се бензина?

Понеже ме правят на луд в една тема....променят ли се качествата на бензина с времето?

Аз твърдя, че след 1 месец бензина изобщо не е същия като пресния...

Повод за моите твърдения са, че вече 3-4 пъти си оставям колата в УК-то за 4-5 седмици и като се върна, с бензина, който съм оставил преди да замина ми дава двоен разход и колата въобще не върви.....в момента, в който сипя прясна тунджа и всичко си идва на мястото....

И да добавя един въпрос...как стоят нещата с нафтата?
    Last edited by Satanism; d.m.y г., 00:59.
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Понеже ме правят на луд в една тема....променят ли се качествата на бензина с времето?
    Изветрява - и то доста бързо . Особено ако е в малки количества в резервоара .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

За нафтата смея да твърдя, че нищо не и става.
      Познати се занимават със земи и купуват с тонове нафта, държат я в обикновени цистерни на сянка и това е.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Химия учите ли в училище?
        Физика?

И накратко, да, променят се качествата на течностите с времето. Еле па т.нар. летливи. Освен ако се на затворени херметично.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          Химия учите ли в училище?
          Физика?

И накратко, да, променят се качествата на течностите с времето. Еле па т.нар. летливи. Освен ако се на затворени във вакуум.
          И химия, и физика, до 10ти клас..имам 4ка и по двете в дипломата...така, като гледам ядрени реактори няма да ремонтирам в тоя живот....нито ще откривам поредния химичен елемент...не мисля да е толкова голям проблем, че не знам, дали изветрява бензина или не...

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Верно се скапва бензина с времето. Аз понеже рядко сипвам и то малки количества, само за подгряване на мотора и ми прави впечатление, че като минат няколко дни, почва да пали по-зле. Клати обороти, тресе двг. С по-свеж бенз е по-добре. Освен това с преседял бенз мирише доста силно на ацетон от ауспуха.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от търтей
              Бе гледам питаш. Ако беше учил нямаше. Не друго.
              Поздрави
              Да де,ако знаех едва ли щях да питам ама работата е, че поне в час слушах, пък не си спомням да са ни казвали, дали изветрява бензина или не...конкретно или изобщо нещо по повод на бензина

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                За нафтата смея да твърдя, че нищо не и става.
                Познати се занимават със земи и купуват с тонове нафта, държат я в обикновени цистерни на сянка и това е.
                Нафтата не се изпарява - при ниски температури променя консистенцията си поради наличието на парафин .
                Бензина е силно летлива субстанция и се изпарява.
                За тези които ги мързи да търсят в Google има WikiPedia .
                Бензин
                от Уикипедия, свободната енциклопедия

Образователно е и не вреди дори да не мисли човек да конструира ядрени подводници във ваната .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Аз оставих мнение за нафта, тъй като се интересувах.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Моята кола стоя 7 месеца в гаража с половин резервоар 100 октанов и не усетих никаква разлика.
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Fiat Bravo II 1.4 90hp
                    sigpic
                    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

В химията ич ма нема, но ще споделя личен опит, който потвърждава промяната му към по-зле:

Преди 20-ина години, по време на бензиновите купони, бях скатал за черни дни една желязна туба бензин, добре затворена. Забравена в избата, я открих след, забележете - десетина години. Реших, че мога да я сипя на скутерчето, което не е капризно, а и бензинът в тубата беше оловен ... да, ама не - хайванчето изобщо не поиска да запали, докато не го източих и сипах нов!
                      Какво се е променило в състава му за тия години не знам, но е факт, че се промени към много, ама много зле.
                      Впоследствие го използвах като разтворител, очистител и т.н.
                      Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                      Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Да за бензина и аз знам че изветрява, но за нафтата нищо незнам, някой да сподели нещо, че примерно снежните дни алфата си почива на топло...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Видях бензин от една хонда дето е карана 1 година само на газ, и имаше 10 литра в резервоара от същото време.......на АМВ или коресилин миришеше......отврат.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

За нафтата съм убеден че и няма нищо и след 7 години, това е сигурно.Бензина се изпарява, ако сипеш 500 грама в един леген лятото, и го оставиш вечерта, на другата сутрин намираш точно 200 грама бензин.С двигател на лодка се усеща доста лесно калпавият бензин.И да има разлика, този дето ми е в резервоара на мотора на лодката, за половин година става на "парцали" по дъното и придърпва мотора докато не се сложи пресен бензин.При моята кола не съм намирал разлика никаква във вървене и харчене със стар бензин.За нафтата съм тотално сигурен че е безсмъртна.
                            Last edited by Kuker; d.m.y г., 21:09.

Comment

Пада октановото число и от там идвт проблемите -висок разход и ниска мощност.Ако имате търпение го прочете, както спомена SUNNY2006 -уикипедия
                              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%...81%D0%BB%D0%BE
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X